štvrtok 4. decembra 2014

Revolučný chytrý náramok s názvom Cicret naznačuje aké rôznorodé je využitie chytrých náramkov. Skupina nadšencov z Francúzska sa pustila do vývoja veľmi zaujímavého konceptu chytrého náramku, ktorý projektuje displej zo spárovaného smartfónu priamo na zápästie užívateľa.
Pomocou náramku Cicret môžu užívatelia čítať emaily, hrať hry zo smartfónu či pozerať počasie priamo na zápästí. 
Náramok by mal obsahovať akcelerometer, slot na pamäťovú kartu, vibračné zariadenie, bluetooth LE, WiFi a samozrejme projektor. Niekto si môže myslieť, že toto všetko sa nezmestí do malého náramku, ale vývojári majú v pláne náramok veľmi malých rozmerov: 1,5 mm hrubý a 10 mm v najhrubšej časti.
Autori zháňajú na dokončenie prototypu náramku 700 000 EUR a 300 tisíc EUR na vývoj aplikácie pre mobil. Keď sa im to podarí dokončiť, bude to jednoznačne revolučný počin na pôde chytrých náramkov.

V rôznych diskusiách o tomto náramku sa objavuje množstvo špekulácií ohľadom technickej neuskutočniteľnosti tohto nápadu. Tiež si myslíme, že realizácia tak ako ju popisujú autori je ťažko uskutočniteľná, ale človek nikdy nevie. Aj vynálezcu žiarovky Edisona mnohí odrádzali, ale vďaka tomu že sa nevzdal sa Zem rozžiarila.



Foto: www.cicret.com

0 komentárov