sobota 10. januára 2015


Náramok Fitbit Charge je veľmi podobný ako Fitbit Force, ktorý v polovici októbra 2014 stiahli z predaja, lebo niektorý používatelia uvádzali podráždenú pokožku po nosení. Náramok Fitbit Charge je veľmi ľahký a pohodlný na nosenie. Dizajn je obohatený o jemné diagonálne ryhy a na rozdiel of Fitbit Flex má maličký displej s podsvietením na zobrazovanie času, prichádzajúceho hovoru, štatistík aktivít a podobne.

Hodinky sú vodeodolné, ale nie sú vodotesné. Výrobca neodporúča sa s náramkom sprchovať ani ho ponárať do vody. Náramok by mal vydržať náhodné ošpliechanie vodou a mal by tiež odolať potu. V náramku je zabudovaný akcelerometer aj výškomer, vďaka čomu sa dajú sledovať  rôzne hodnoty fyzických aktivít, ako intenzita pohybu, vzdialenosť či počet vyjdených poschodí. Náramok si pamätá namerané hodnoty minútu po minúte po dobu 7 dní a súhrnné denné hodnoty po dobu 30 dní.




Zabudovaný vibračný motorček je vhodným pomocníkom pri rannom vstávaní a zobudí vás bez akéhokoľvek nepríjemného hluku. Sledovanie spánkovej aktivity je automatické a netreba stláčať žiadne tlačítko. Náramok sa nabíja cez USB kábel.







Náramok Fitbit Charge dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • počet vyjdených poschodí
  • spálené kalórie
  • čas aktívneho pohybu (zobrazuje sa len v aplikácii na mobile, nie na displeji náramku)
  • hodiny a kvalitu spánku

Náramok Fitbit Charge je dostupný v 4 farebných prevedeniach:  čierna, modrá, vínová červená a šedá. Ovládanie zabezpečuje jediné tlačítko na boku displeja.
Po registrácii na stránke Fitbit.com si môžete nastaviť ciele, ktoré chcete v daný deň dosiahnuť ako napríklad: počet krokov, prejdenú vzdialenosť alebo množstvo spálených kalórií a pod. Pod každým cieľom je vyobrazený progres jeho spĺňania. Pri naplnení cieľa náramok zavibruje a displej začne blikať.

Na prezeranie štatistík stačí stlačiť tlačidlo na boku náramku a na displeji sa zobrazí ikonka aktivity nasledovaná hodnotou. Synchronizácia náramku Fitbit Charge HR prebieha automaticky pomocou Bluetooth 4.0. Užívateľ sa nemusí báť, že náramok nebude fungovať s jeho mobilom či notebookom, pretože Fitbit Charge je spárovateľný s tabletmi, notebookmi a vyše 120-timi telefónmi s operačným systémom Android, iOS a Windows Phone. K synchronizácii treba okrem Bluetooth aj pripojenie na internet. Náramok sa synchronizuje do vzdialenosti 6 metrov od pripojeného zariadenia. Podporované operačné systémy spárovaných zariadení sú: Windows Vista a novšie, Mac OS X od verzie 10.6. Fitbit Charge HR sa vie spárovať s iPhonmi 4S a novšími a s iPadmi od 3. generácie.

Náramok Fitbit Charge funguje pri teplotách -15°C až 45°C.

Fitbit Flex je náramok, ktorý vďaka cene a výkonu je silným konkurentom chytrých náramkov iných značiek. Pre športuchtivých ľudí so štýlom je Fitbit Flex dobrá voľba.



Výhody náramku Fitbit Charge:
  1. Presnosť
  2. Dizajn, váha a pohodlnosť pri nosení
  3. Dobrá životnosť batérie
  4. Obsahuje výškomer
  5. Kompatibilný s operačnými systémami Android, iOS, Windows a Mac
  6. Zobrazovanie času, hovoru a aktivít na displeji

Nevýhody náramku Fitbit Charge:
  1. Neobsahuje monitor srdcového tepu
  2. Miniatúrny displej
  3. Nie je vodotesný



Špecifikácia náramku Fitbit Charge:

 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery (obvod x šírka)  malý náramok 140-170 mm x 21 mm
 veľký náramok 161-200 mm x 21 mm
 extra veľký náramok 198-230 mm x 21 mm
 Váha  malý náramok: 13,4 gramov
 veľký náramok: 14,6 gramov
 Materiál  silikónový náramok, nerezová spona na zapnutie
 Displej  OLED monochromatický
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Lítium-Polymerová; výdrž približne 7 - 10 dní
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 1 - 2 hodiny
 Senzory  akcelerometer, krokomer, výškomer 
 Cena  Od 121 Eur

0 komentárov