streda 4. marca 2015

Na kongrese mobilných zariadení Mobile World Congress predstavila firma Huawei svoje prvé chytré hodinky Huawei Watch. Hodinky bežia na operačnom systéme Android Wear tretej generácie a majú telo kruhového tvaru podobne ako úspešné LG G Watch R. Remienok hodiniek je vymeniteľný. Hodinky Huawei Watch majú len jedno tlačítko umiestnené na trocha netradičnej hornej časti boku tela, čo ich robí spolu s okrúhlym displejom veľmi zaujímavými.

Displej

AMOLED displej má priemer 1,4 palca, teda 3,56 cm a rozlíšenie 400 x 400 pixelov a hustotu 286 ppi. Výzor displeja si môže užívateľ meniť a na výber má byť vyše 40 motívov ciferníkov. Niektoré ciferníky sú naozaj pekné a myslím, že si vyberie každý. Displej chráni odolné zafírové sklíčko. Vonkajší priemer tela hodiniek je 4,2 cm a hrúbka 1,13 cm. Tí, ktorí si hodinky vyskúšali na vlastnom zápästí hovoria, že kontrast a farby majú Huawei Watch najkrajšie spomedzi všetkých chytrých hodiniek.

Batéria a výbava

Batéria hodiniek má kapacitu 300 mAh a dobíjajú sa v špeciálnej magnetickej USB kolíske. V útrobách hodiniek sa nachádza výkonný 1,2 GHz procesor a 512 MB pamäť RAM. Na ukladanie dát poslúži 4 GB vnútornej pamäte. Čo by sme za to dali pred pár rokmi v počítači :). Prenos dát bude zabezpečovať Bluetooth 4.1.
Na meranie srdcového tepu slúži senzor na zadnej strane hodiniek. Pohyb bude snímať 6-osí pohybový senzor, vďaka ktorému získate podrobnejšie údaje o fyzickej aktivite. Na notifikácie, prijaté správy či tichý budík dobre poslúži vibračný motorček. Hodinky bude možné ovládať pomocou hlasu, na čo slúži zabudovaný mikrofón. Telefonovať sa s hodinkami nedá, keďže im chýba reproduktor.

Prevedenie

Na kvalite prevedenia si dal výrobca hodiniek veľmi záležať. Telo hodiniek je vyrobené z nerezovej ocele a remienok je možné zvoliť nerezový alebo kožený. Hodinky sú dostupné v troch farebných prevedeniach: čierna, strieborná a zlatá.

Huawei Watch sú kompatibilné s operačným systémom Android od verzie 4.3 a iOS 8.2 a vyššie. Hodinky Huawei Watch nie sú dokonalé, ale nemajú od toho ďaleko. Užívatelia celého sveta si tieto chytré hodinky doslova zamilovali a ich predajnosť stále rastie. Pre nás v redakcii sú Huawei Watch najkrajšie chytré hodinky roka 2015.



Výhody hodiniek Huawei Watch:
  1. Dizajn, displej a zafírové sklíčko
  2. Výbava a rýchlosť
  3. Android Wear

Nevýhody hodiniek Huawei Watch:
  1. Neobsahujú GPS
  2. Výdrž batérie do dvoch dní



    Špecifikácia hodiniek Huawei Watch:

     Procesor  Qualcomm APQ8026 1.2 GHz
     Pamäť  512 MB RAM; 4GB ROM
     Operačný systém  Android Wear
     Prenos dát  Bluetooth® 4.1
     Rozmery  vonk. ∅ tela 42 mm, hrúbka 11,3 mm
     Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, zafírové sklo
     Displej  dotykový, okrúhly AMOLED
     Uhlopriečka  1,4 palca (35,6 mm)
     Rozlíšenie  400 x 400 pixelov, hustota 286 ppi 
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  obsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Li-Ion 300 mAh; výdrž do dvoch dní
     Nabíjanie  magnetická kolíska na USB
     Senzory  srdečného tepu, barometer, gyroskop + akcelerometer
     Cena  280 eur

    Foto: Huawei
    Kategória

    0 komentárov