sobota 23. apríla 2016

Takmer každý z nás pozná značku Huawei, avšak málokto pozná značku Honor. Je to niečo ako podznačka, ktorú si spoločnosť Huawei vymyslela a o ktorej hovorí, že táto značka chce robiť veci inak. Rozdiel od Huawei je aj ten, že produkty značky Honor by sa mali dať zohnať len priamo od výrobcu a nie z predajnej stiete. Výhodou značky Honor je isto aj európskejší názov :)
Spoločnosť Huawei uviedla na trh svoj prvý fitness náramok pod názvom Honor Band Z 1. Aj keď sa zatiaľ u nás nepredáva, počas najbližších mesiacov môžeme očakávať jeho predaj aj na našom trhu. Otázne je, či si ponechá pôvodné označenie alebo názov ešte zmení. I keď názov jednoznačne naznačuje, že ide o náramok, pri pohľade naň máme skôr pocit, že ide o koncept inteligentných hodiniek.

Displej a výbava

Náramok má 1,06 palcový POLED dotykový displej s rozlíšením 128 x 128 px, rozmery 38 x 9,5 mm a hmotnosť približne 25 g. Ciferník je okrúhly, ale samotný displej je o poznanie menší. Zasadený je do pekného kruhového puzdra z nerezu (ľahko poškriabateľné). Pripomína tak klasické jednoduché hodinky. Remienok je vyrobený z gumy, ktorá má na vrchnej časti textúru.
Náramok poháňa Cortex M4. Ovládanie práve vďaka displeju funguje dotykovo. Gestá sú podobné ako v prípade systému Android Wear. Funkcionalita je prispôsobená a obmedzená na základné monitorovanie fitness aktivít. Náramok monitoruje klasické aktivity, ako je počet krokov, spálené kalórie a spánok. Bohužiaľ vám neodmeria tep. Disponuje režimom behu. Môžete si zapnúť budík, ktorý vás prebudí vibrovaním. Po 10 sekundách sa prepne do režimu spánku, ak na zobudenie nereagujete, tak sa znova pokúsi o prebudenie v intervaloch každých 10 minút.
Náramok Honor Band Z 1 zobrazuje samozrejme aj čas. Na výber máte 4 jednoduché softvérové ciferníky. Najlepšie použiteľný je digitálny ciferník, kde je orientácia v čase najpresnejšia. Pri ručičkovom ciferníku pôsobí zobrazenie času dosť orientačne. Náramok samozrejme disponuje aj zobrazením notifikácií, ale čítanie správ notifikácií je trošku nepohodlné. Plusom však je možnosť detailného nastavenia, ku ktorým aplikáciám budú notifikácie zobrazované. Príjemnou záležitosťou je zapnutie displeja pohybom ruky.

Náramok Honor Band Z1 dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie
  • spánok

Výdrž batérie

Výrobca uvádza výdrž na jedno nabitie 3-4 dni. Nabíjanie prebieha cez bezdrôtový magnetický dok. V náramku sa nachádza 70mAh vymeniteľná batéria.

Výdrž a kompatibilita

Protokol IP68 prezrádza odolnosť voči vode a prachu. Neodporúča sa s náramkom kúpať, ale znesie ošpliechanie vodou a nemalo by sa mu nič stať aj keď vás zastihne dážď. Na spárovanie používa technológiu bluetooth 4.1 so systémom Android 4.4 a novším alebo iOS 7 a novší. Použiteľné sú aplikácie Huawei Wear a Huawei Talk Band.
Na americkom trhu sa HONOR Band Z1 predáva za cenu $ 79,99 v troch farebných variantoch - biela, čierna a krémová (capuccino). Na našom trhu môžeme očakávať rovnakú cenu v eurách. Za takúto cenu samozrejme dnes už môžeme na trhu nájsť mnoho iných fitness náramkov. Ale Honor Band Z1 ma svojím dizajnom evokujúcim skôr inteligentné hodinky šancu na úspech.

Výhody náramku Honor Band Z1:
  1. Nadčasový dizajn
  2. Nízka hmotnosť
  3. Cena
  4. Presnosť

Nevýhody náramku Honor Band Z1:
  1. Obmedzené funkcie
  2. Notifikácie hovorov nefungujú úplne spoľahlivo

Oficiálne video náramku Honor Band Z1 
 


Špecifikácia náramku Honor Band Z1:
 Procesor  Cortex-M4
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Váha  25 gramov
 Materiál gumový remienok, oceľové telo
 Displej 1,06 palcový POLED; rozlíšenie 128 x 128 px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  70 mAh; drž približne 3-4 dni
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 2 hodiny; bezdrôtové nabíjanie
 Senzory  akcelerometer
 Cena  Od 79 Eur


Foto: www.hihonor.com

Kategória

0 komentárov