štvrtok 21. apríla 2016

V dnešnej dobe je samozrejmosťou vlastniť smartfón. Ako príslušenstvo si čoraz viac ľudí volí inteligentné hodinky alebo fitness náramky. Vývojári držia samozrejme krok. Vyvíjajú a zdokonaľujú aplikácie, vďaka ktorým smartfón a náramok alebo hodinky synchrónne spolupracujú. Dnes si posvietime na aplikáciu Fitbit, ktorú vydala spoločnosť Fitbit Inc. Začiatky tejto aplikácie boli pre európsky trh mierne komplikované. Keďže sa oficiálne náramok Fitbit nepredával v Európe, ani aplikáciu pre iOS nebolo možné stiahnuť cez iné ako americké konto. Situácia sa však veľmi rýchlo zmenila v prospech európskych užívateľov náramkov Fitbit. Ak vlastníte akýkoľvek produkt spoločnosti Fitbit sídliacej v San Franciscu, siahnete po aplikácii Fitbit. Dostupná je pre zariadenia iOS v  AppStore, smartfóny Android v Google Play a najnovšie aj pre zariadenia Windows Phone.

Zariadenia spolupracujúce s touto aplikáciou:
Zdroj: www.fitbit.com


Aplikácia vyhodnocuje po spárovaní údaje ako sú kroky, spálené kalórie, váhu, kalórie v jedle a doporučené hodnoty dennej dávky prijatých kalórii, pitný režim. Po nainštalovaní aplikácie je nutné vytvorenie užívateľského účtu. Pomocou svojho konta synchronizujete náramok so smartfónom. Po úprave profilu a zadaní osobných údajov ako je vek, výška, váha a pohlavie je aplikácia pripravená spolupracovať s vašim Fitbit zariadením.

fitbit app printscreen

Zo zoznamu zariadení spolupracujúcich s aplikáciou Fitbit si vyberiete svoj náramok. Aplikácia vám navrhne ďalšie aplikácie tretích strán, ktoré sú so zariadením kompatibilné. Po nastavení časovej zóny a jednotiek meracej veličiny nasledujú nastavenia vášho denného plánu, ktorý chcete dosiahnuť. Zadáte si počet krokov, kilometrov a vynaložené úsilie v kalóriách.

aplikacia fitbit


Za výsledky vášho denného alebo týždenného úsilia budete odmenený odznakmi, ktoré môžete zdieľať na sociálnych sietiach alebo sa nimi pochváliť vo Fitbit komunite a zaradiť sa tak do celkového poradia užívateľov. Funkcia Excercising Sharing vám dokonca umožní odoslať aj zaujímavé foto momenty cvičenia. Aplikácia Fitbit kontroluje vaše spálené kalórie, a zároveň načítaním kódu z potravín dokáže zaznamenať počet prijatých kalórií z jedla. Bohužiaľ s kódmi zo slovenskej distribúcie potravín má problémy.

fitbit citacka kodov

Orientácia v aplikácií je veľmi príjemná a jednoduchá. Prehľadne vám zobrazuje údaje o poslednej synchronizácii, počte prejdených krokov, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie, celkový čas dennej aktivity, aktuálnu váhu, prehľad o dennom príjme stravy, prijaté kalórie, príjem tekutín a informácie o spánku.


Monitorovanie spánku je zamerané na celkovú dĺžku, zaspávanie, fázu tvrdého spánku a bdelého, alebo inak nepokojného, spánku. Z týchto údajov vám vyhodnotí čas vášho najoptimálnejšieho spánku. Ranné budenie alarmu prebieha vibráciami náramku.


Aplikácia Fitbit je veľmi pekne graficky spracovaná. Spárovanie je rýchle a prvotné nastavenia aplikácie sú aj napriek absencii slovenčiny veľmi intuitívne. Vďaka tejto aplikácií máte skvelý denný alebo týždenný prehľad o monitorovanej fyzickej činnosti, príjmu a výdaju energie a spánku. Zariadenia Fitbit môžete samozrejme využívať aj s inými fitness aplikáciami tretích strán. Ale táto mobilná aplikácia priamo od výrobcu Fitbit náramku spĺňa komfortne všetky užívateľské požiadavky monitorovacej fitness aplikácie.
Kategória

2 komentáre:

  1. Ráta sa do budúcna k tejto aplikácii aj slovenská verzia? Je to pre mňa klúčový detail i napriek mnohým grafickým zobrazeniam. Predsa len suma za fitbit versa 3 nie je úplne najmenšia...

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Nemam ani tusenia ako sa nastavuju hodiny

    OdpovedaťOdstrániť