utorok 21. júna 2016


Spoločnosť Garmin uviedla na trh outdoorové smart hodinky model Garmin Fenix v novom prevedení. Pod označením Fenix 3HR sa ukrýva okrem klasických ABC, GPS smart hodiniek aj integrovaný optický snímač so snímaním pulzu na zápästí. Ten je integrovaný na zadnej strane hodiniek. Tým odpadá nutnosť spárovania s hrudným pásom, ako sme boli doteraz zvyknutí. Hodinky majú integrovaný akcelerometer, takže sa stále dá bezdrôtovo pripojiť k hrudnému snímaču tepu pre dodatočné rozšírené informácie. Pre základné info však pripojenie nie je potrebné. Hodinky Fenix 3HR sú určené do náročných terénov pre športovcov a dobrodruhov.

Displej a dizajn
Teraz sa pozrime bližšie na nové 85,1 gramové Fenixy. Sú osadené do titánového puzdra a zafírové sklíčko je upevnené skrutkami, ktoré však nerušia dizajn, práve naopak pridávajú hodinkám pocit kvalitného spracovania. Jasný 1,2“ LCD displej Chroma je farebný, nie však dotykový, čo v prípade outdoorových hodiniek je logické. Čitateľnosť displeja a kontrast sú na veľmi dobrej úrovni. Absencia aktívneho podsvietenia prispieva k výbornej výdrži batérie. Na ovládanie sa používa 5 tlačidiel rozmiestnených po stranách. Zobrazenie obrazoviek displeja je konfigurovateľné podľa vlastných potrieb. Základná obrazovka ponúka klasicky ciferník alebo digitálny s údajmi času, dátumu, stavu batérie a pripojenia bluetooth. Nastavenie vzhľadu je možné meniť, pridávať doplnkové údaje, pozadie, farby pozadia a ďalšie dáta. Nastavenia sú naozaj veľkorysé.



Funkcie

Chytré hodinky Garmin Fenix 3 HR sú nabité funkciami a okrem veľkej odolnosti toho dokážu dosť veľa. Nižšie je výpis funkcií, ktoré tieto hodinky bezproblémovo ovládajú.

Hodinky Garmin Fenix 3 HR zobrazujú:
  • počet krokov
  • vzdialenosť
  • kalórie
  • meranie výšky
  • kompas
  • barometer
  • telesná teplota
  • počasie
  • kalendár

Okrem hore vymenovaných funkcií dokážu hodinky Garmin Fenix 3 HR aj ovládanie hudby po spárovaní so smartfónom. Ďalšou funkciou je meranie aktivít ako je beh, cyklistika, plávanie, turistika, lyžovanie a iné. Údaje o aktivitách sú veľmi pekne zobrazované. Nesmie chýbať budík, ktorý je možné nastaviť okrem zvonenia aj čisto na vibrácie, stopky, odpočet a alarm. Pekne je riešený aj tréningový kalendár s vlastným nastavením cieľa pre každú aktivitu. Samozrejmosťou sú aj navigačné funkcie, uloženie trasy, navigovanie podľa súradníc. Keďže sú hodinky Garmin Fenix 3HR nielen športové hodinky, ale aj chytré hodinky, nechýbajú im funkcie spojené so smartfónom. Prichádzajúci hovor je zobrazený na displeji hodiniek sprevádzaný vibráciami. Hovor je možné priamo na hodinkách odmietnuť. Nechýba ani ovládanie hudby. Pokročilé užívateľské rozhranie je možné rozšíriť funkciami, novými pozadiami a rôznymi widgetmi vďaka službe Connect IQ Store. Každý kus tak môže byť originálny podľa predstáv užívateľa. Hodinky sa nezaprú dizajnom, že sú určené naozaj do terénu a pre športovcov, ale funkciami nezaostávajú za akýmikoľvek chytrými hodinkami. Vo vode odolnom a vodotesnom 10 ATM puzdre pod zafírovým sklom sa ukrývajú funkciami nabité hodinky. Remienok je pružný silikónový. Už na prvý pohľad pôsobia dojmom, že vydržia aj drsnejšie zaobchádzanie.

Konektivita a batéria

Hodinky disponujú WI-FI konektivitou pre pripojenie k domácej sieti Wi-Fi a následné bezdrôtové odosielanie/sťahovanie dát na Garmin Connect. Cez nakonfigurovanú Wi-Fi si tiež jednoducho nahráte vždy aktuálny softvér. Fénix 3HR sú štandardne vybavené ANT+ bezdrôtovým rozhraním pre pripojenie voliteľných externých snímačov ako rôzne pulzomery, wattmeter integrovaný v pedáloch VECTOR a snímače rýchlosti a kadencie na bicykel. Tiež podporuje pripojenie externého snímača teploty. V drsných a chladných podmienkach môžeme bez problémov ovládať hodinky aj v rukaviciach. Napájanie je zabezpečené nabíjateľnou lítium-iónovou batériou s výdržou až do 6 týždňov v režime hodiniek. UltraTrac zaručuje predĺženú dobu používania GPS od 16 až do 50 hodín. To však záleží samozrejme od používania funkcií smart alebo v teréne s GPS. Týmto sa doba výdrže skracuje.

Čo dodať na záver, hodinky Garmin Fenix 3 boli navrhnuté tak, aby spĺňali potreby alpinistov a nadšencov hôr v drsnejších podmienkach. Pri ich vývoji spolupracovala spoločnosť s profesionálnymi horskými vodcami. Svoje miesto si však zaručene nájdu aj medzi užívateľmi odolných smart hodiniek. Cena hodiniek za tento model je 599,90 €.

Výhody hodiniek Garmin Fenix 3:
  1. množstvo funkcií
  2. odolnosť
  3. GPS, výškomer, teplomer
  4. výdž batérie

Nevýhody hodiniek Garmin Fenix 3:
  1. pre niekoho sa hodinky môžu zdať veľmi veľké
  2. cena (najmä v elegantnej verzii Sapphire)



Špecifikácia hodiniek Garmin Fenix 3:

 Procesor  ---------
 Pamäť  32 MB; dostupných 23 MB
 Operačný systém  ---------
 Prenos dát  Wi-Fi; Bluetooth; ANT+
 Rozmery (DxŠxV)  51 x 51 mm x 16 mm
 Váha  82 gramov
 Materiál  oceľové telo a silikónový náramok
 Displej  farebný Garmin Chroma s LED podsvietením 1,2" (30,4 mm); rozlíšenie 218 x 218 px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Li-Ion 300 mAh; drž 50 hodín v móde UltraTrac; 20 hodín v GPS móde; do 6 týždňov v móde hodiniek
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 20 minút
 Senzory  GPS, výškomer, teplomer, snímač srdcového tepu
 Cena  Od 380 Eur


Foto: www.garmin.com
Kategória

0 komentárov