piatok 10. júna 2016


Pebble predstavila 3 novinky, samozrejme znova za pomoci kampane Kickstarteru. Pre tieto tri novinky mali cieľ vyzbierať 1 milión USD a 19 dní pred skončením kampane mali vyše 56 100 záujemcov, ktorí podporili vývoj sumou vyše 10,6 milióna dolárov. To už je naozaj slušná suma a keď k tomu pripočítame nemalé zisky za predaj starších modelov, môžeme konštatovať, že Pebble je naozaj úspešný počin. Ide konkrétne o produkty Pebble 2, Pebble Time 2 a úplnou novinkou je Pebble Core. Pozrime sa bližšie teda, čo nás z dielne tohto výrobcu čaká. 

Pebble 2

Sú inteligentné hodinky, ktoré sú druhou generáciou obľúbeného modelu hodiniek Pebble. Dizajnovo sú takmer identické s prvou generáciou, len o niečo tenšie. Dominovať bude vylepšený, kontrastnejší čierno-biely displej s technológiou e-ink v plastovom puzdre, ktorý bude chrániť sklo Gorilla Glass. Tento model vylepšil výrobca o snímač tepovej frekvencie na zadnej strane a mikrofón, ktorý je umiestnený na boku hodiniek. Ide o verziu inteligentných hodiniek skôr pre šport a tak samozrejme aj remienok je silikónový. Nebude chýbať vodeodolnosť do hĺbky 30 metrov a výdrž batérie na jedno nabitie 7 dní. Čo sa týka funkcií, tie sú skoro totožné s prvou generáciou hodiniek Pebble a podporujú pripojenie k smarfónom s Androidom aj iOS. Cena v rámci kampane je 99 $ a jej koniec je stanovený na posledný júnový deň. Na trhu sa potom objavia hodinky v maloobchodnej cene 125 $ v 5 farbách a to v čiernej, bielej, aqua, flame a lime.

Pebble Time 2

Je zase model druhej generácie hodiniek Pebble Time, ktoré už ponúkajú väčší farebný displej (oproti prvým Pebble Time) v nerezovom puzdre a bohatšie možnosti notifikácií priamo na displeji. Hodinky sa zbavili zbytočného hrubého rámu a displej tak ponúka viac informácií. S výdržou by sa mali dostať na 10 dní. Ani im nebude chýbať vodeodolnosť do hĺbky 30 metrov, integrovaný mikrofón a snímač tepovej frekvencie. Samozrejme, že aj tieto chytré hodinky dokážu sledovať vašu fyzickú aktivitu, spánok a nechýba kompatibilita so zariadeniami Android aj iOS. Pre Pebble Time 2 je cena v rámci kampane stanovená na 169 $ a po ukončení sa v predaji objavia za 199 $ v 3 farebných prevedeniach a to čierna, strieborná a zlatá.

Pebble Core

Je poslednou uvedenou novinkou. Malý šikovný doplnok pre športovcov alebo konkurencia iPodu? Ide o jednoduchý Fitness Tracker bez displeja s možnosťou používania zariadenia aj ako prehrávača hudby. Prekvapivo ponúka 4 GB vnútornej pamäte, zabudovaný Wi-fi modul, 3 G konektivitu , GPS a Bluetooth. Počúvanie hudby so slúchadlami cez 3, 5 mm audio jack, dopĺňa bezdrôtové počúvanie hudby s možnosťou streamovania vašej obľúbenej hudby zo Spotify. Pebble Core sa dokáže synchronizovať s fitness aplikáciami Runkeeper, Strava a Under Armour Record v smartfóne. Nechýba ani podpora hlasových poznámok. Samozrejme nechýba možnosť spárovania tohto zariadenia s hodinkami Pebble. Toto zariadenia beží na systéme Android 5.0, vývojári tak majú možnosť vytvárať nové aplikácie pre Pebble Core a značne tak rozšíriť jeho funkcie. Cena by sa mala pohybovať okolo 69 $ v kampani a konečná cena v predaji je stanovená na 99 $.

Všetky tri novinky uzreli svetlo sveta znova za pomoci crowdfundingovej platformy Kickstarter. Je to už tretia kampaň Pebble a samozrejme, že je znova úspešná. Za jeden deň sa podarilo prekročiť požadovaný 1 milión viac ako 5 násobne. Ak máte záujem o niektorý z produktov Pebble, navštívte kampaň Kickstarteru, kde máte do konca júna stále možnosť získať tieto novinky za zvýhodnenú cenu.

Odporúčame vám pozrieť si promo-video k týmto trom novinkám od Pebble:


Foto: www.pebble.com
Kategória

0 komentárov