utorok 5. júla 2016


S chytrými náramkami sa v poslednom čase roztrhlo vrece. Skoro každý výrobca smartfónov už zaradil do svojho portfólia produktov aj inteligentné hodinky alebo náramok. Výnimkou nie je ani spoločnosť Honor, ktorá patrí pod krídla gigantu Huawei. Ich nový produkt - chytrý náramok Honor Band A1 sa však od podobných zariadení značne líši. Na prvý pohľad nie je ľahké určiť, čo tento kožený náramok ukrýva. Ide iba o štýlový módny doplnok alebo naozaj o inteligentné zariadenia ukrývajúce funkcie chytrých náramkov?

Dizajn

Náramok vyzerá vzhľadovo, ako klasický módny doplnok. Najdôležitejšia časť je ukrytá pod remienkom. Podlhovasté kovové puzdro v ktorom sa nachádza zariadenie má po stranách úzke medzery, ktorými prechádza remienok. To spôsobuje, že zariadenie je viditeľné iba z vnútornej strany a z vrchu na ruke vyzerá, ako čistý módny remienok alebo klasický náramok. Svetelnú signalizáciu zabezpečuje jediný malý okrúhly otvor na náramku, ktorý sa pri udalosti rozsvieti za pomoci LED indikátoru a samozrejme nechýba vibrácia. Honor Band A1 sa bude predávať v dvoch verziách. So silikónovým remienkom vo farebnom prevedení čierna, biela, staroružová a tyrkysová. Tomu bude zodpovedať aj cena, ktorá bude podstatne nižšia, ako u druhej verzii náramku. Ten sa bude predávať s kvalitným koženým remienkom v čiernej, horčicovej hnedej, červenej a slivkovomodrej farbe. Dizajn pôsobí minimalisticky, ale štýlovo a v koženej verzii mierne luxusne.

Funkcie


Čo sa týka funkcií, výrobca uvádza 97% schopnosť rozoznania pohybu. Náramok vyhodnotí o akú aktivitu sa jedná. Rozozná chôdzu, kráčanie po schodoch, beh alebo bicyklovanie. Nechýba monitorovanie spánku a analýza v akej fáze ste sa počas noci nachádzali. K dispozícii budú údaje o prejdenej vzdialenosti, počet krokov, ako aj počet spálených kalórií. Náramok vás upozorní na prichádzajúce hovory a SMS. Najzaujímavejšou funkciou je monitorovanie slnečného žiarenia za pomoci zabudovaného UV senzoru. Náramok vás tak upozorní na zvýšenú intenzitu slnečného žiarenia. Konektivita je zabezpečená za pomoci Bluetooth so zariadeniami Android a iOS. 

Parametre


Hmotnosť náramku je 20gramov. Je odolný voči vode a to podľa normy IP57. Určite nie je vhodný do bazénu ale mierne pofŕkanie vodou mu neuškodí. Pri koženej verzii sa však styku s vodou radšej vyhnite. Batéria má kapacitu 70 mAh a na jedno nabitie by mala vydržať až 28 dní. Nabíjanie prebieha za pomoci káblu s microUSB.

Honor Band A1 by sa mal v predaji objaviť 25. mája v Číne. Jeho cena je stanovená na 99 ¥ (CNY) so silikónovým a 199 ¥ za verziu s koženým remienkom. Kedy sa objaví na Európskom trhu zatiaľ nie je známe ale v prepočte by jeho cena bola 13€ a 26€ podľa verzie. Týmto by sa zaradil medzi cenovo najdostupnejšie chytré náramky.




Výhody hodiniek Honor Band A1:
  1. Štýlový moderný dizajn
  2. Výdrž batérie
  3. Senzor UV

Nevýhody hodiniek Honor Band A1:
  1. Nemá displej



    Špecifikácia hodiniek Honor Band A1:

     Procesor  --------
     Pamäť  --------
     Operačný systém  --------
     Prenos dát  Bluetooth® 4.2
     Rozmery  ???
     Váha  20 gramov
     Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, zafírové sklo
     Displej  --------
     Uhlopriečka  --------
     Rozlíšenie  --------
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  neobsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Li-Ion 70 mAh; výdrž do 28 dní
     Nabíjanie  microUSB
     Senzory  UV senzor
     Cena  20 eur

    Kategória

    1 komentár: