štvrtok 21. júla 2016

Spoločnosť POLAR vznikla vo Fínsku v roku 1977, odvtedy je priekopníkom nových nápadov v oblasti merania športových aktivít, optimálnej tréningovej intenzity, zlepšovania výkonnosti a rozvoju kondície za pomoci meranie tepovej frekvencie. Na trhu pôsobí už dlhé roky a jej športtestery a hrudné pásy patria na trhu k tomu najlepšiemu. Málokto vie, ale práve spoločnosť POLAR vyvinula prvý bezdrôtový monitor srdcového tepu. Práve od tohto výborného výrobcu tu máme športový chytrý náramok POLAR A360.

Je to vodeodolný fitnes tracker, ktorý dokáže sledovať aktivitu počas celého dňa i noci. Aj keď je to 'len' náramok, obsahuje farebnú dotykovú obrazovku a notifikácie ako pravé chytré hodinky. Dizajn je vďaka možnosti farebného výberu vhodný ako pre mužov tak aj pre ženy. Vďaka jeho malej váhe je veľmi pohodlný.

Dizajn a displej
Tento skvelý náramok už na prvý pohľad pôsobí veľmi kvalitne. Spracovanie je na vysokej úrovni a dizajn je jednoduchý, ale moderný.
Srdcom náramku je zariadenie vnútri silikónového remienka, ktoré sa dá vybrať. Náramky ponúka výrobca v 5 farbách a to biela, čierna, modrá, ružová a reflexná zelená a troch veľkostiach S, M a L. Zapínanie si prispôsobíte veľkosti zápästia. Samotný prijímač má po stranách kovové lemy, ktoré pôsobia luxusne. Čo chválime je oceľové uško cez ktoré sa remienok pretiahne. Veľa výrobcov tieto prevliekacie otvory v rámci remienku nechá gumené alebo silikónové, ktoré sa časom pretrhnú. Polar to vyriešil tak, že remienok ukončil ako na hodinkách oceľovým krúžkom. Celkovo to ladí ku kovovým okrajom po stranách displeja. Ten je podlhovastý s rozlíšením 80 x 160 pixelov. Pre zobrazenie času je možnosť zmeny vzhľadu ciferníka, ktorých je na výber niekoľko. Na náramku je jediné tlačidlo, inak je ovládanie jednoduché na dotykovom displeji. Minimalistický, jednoduchý ale moderný dizajn náramku pristane.


Parametre a výdrž

Displej, ako sme už spomenuli je podlhovastý s uhlopriečkou 43 mm, dotykový s technológiou TFT. Je dostatočne veľký a všetky informácie sú veľmi prehľadné. Viditeľnosť na slnku je výborná a reakcie na dotyk svižné. V hornej časti displeja máme ešte pekné logo výrobcu, ktoré nepôsobí rušivo ale decentne ladí s celkovým vzhľadom. Displej sa pri krátkej nečinnosti vypína a aktivovať ho môžete tlačidlom alebo len jednoduchým pohybom ruky. Toto riešenie značne šetrí energiu. Na zadnej časti máme snímač tepovej frekvencie a ukrytý konektor pre micro USB kábel, ktorým sa náramok nabíja. Nechýba ani Bluetooth pre pripojenie s hrudným pásom a k mobilnému zariadeniu. Náramok je vodotesný do 30 metrov (3ATM). Čo mu chýba je GPS ale zase sa to prejavuje kladne na výdrži Li-Pol batérie. Na jedno nabitie vám náramok výdrži 10 – 14 dní.

Funkcie

Ani náramku Polar A360 nechýbajú funkcie na aké sme pri chytrých náramkoch zvyknutý. Okrem merania fyzických aktivít, spálených kalórii a prejdenej vzdialenosti si môžete sledovať záťažovú zónu v akej sa nachádzate a pre prekročení vás upozorní vizuálne, zvukom aj vibráciami. Dobrou vlastnosťou náramku je oznámenie pri nečinnosti. Ak sa nositeľ/ka náramku nehýbe 55 minút, náramok zavibruje a zobrazí správu, že je Čas na pohyb. Po krátkom prejdení či rozcvičení sa táto správa zmizne. Náramok monitoruje aj kvalitu vášho spánku. Samozrejmosťou sú prehľadné štatistiky na displeji, na mobile pomocou aplikácie Polar Flow alebo aj v PC cez webové rozhranie Polar Flow. Okrem športových aktivít vám displej zobrazí aj Smart notifikácie po pripojení k mobilnému zariadeniu. Môžete rátať s upozornením na pripomienky z kalendára, prichádzajúci hovor, SMS správy, email a správy zo sociálnych sietí. Text správy však vidíte iba začiatočný a pre prečítanie celej správy už musíte siahnuť po mobile. Nie je možné ani odpovedať na správy. Hovor však prijať môžete. Nechýba ani zobrazenie času, dátumu a budík. Pohyb v prehľadnom menu je veľmi jednoduchý. Pri pobyte v lietadle je možnosť nastaviť mód lietadla, kedy sa vypnú všetky bezdrôtové spojenia. Ďalším módom je mód nerušenia a pri jeho zapnutí vám nebudú na náramok prichádzať notifikácie zo smartfónu.

Náramok Polar A360 meria:
  • Tep
  • Dĺžku a kvalitu spánku
  • Počet krokov
  • Prejdenú vzdialenosť
  • Záťažovú zónu

Náramku POLAR A360 niet, čo vytknúť. To čo vie, vie spoľahlivo a reakcie sú plynulé. Ako fitnes náramok zvláda funkcie dobrého športtesteru a zvláda aj základné Smart funkcie. Keďže ide o produkt známeho výrobcu športových hodiniek svojich fanúšikov si iste nájde. Aj keď konkurencia je veľká určite aj tento náramok stojí za povšimnutie. Môžeme ho zhodnotiť, ako veľmi dobrý náramok v kvalitnom spracovaní s moderným dizajnom a chytrými funkciami. Kompatibilita s Android aj iOS poteší oba tábory fanúšikov týchto operačných systémov.



Výhody náramku Polar A360:
  1. TFT dotykový farebný displej s výbornou čitateľnosťou
  2. Optický snímač na meranie srdcového tepu
  3. Smart notifikácie a vibračné upozornenia
  4. Vymeniteľný remienok v 5 farbách a 3 veľkostiach
  5. Možnosť pripojenia k hrudnému pásu pomocou Bluetooth
  6. Vodotesný do 30 metrov
  7. Nabíjanie micro USB
  8. Dobrá výdrž batérie

Nevýhody náramku Polar A360:
  1. Nemá GPS
  2. Pri správach nie je možnosť prečítať celý text
  3. Vyššia cena
  4. Meranie tepu iba pri prebiehajúcej aktivite



Špecifikácia náramku Polar A360:

 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery  šírka remienku 23,36 mm; hrúbka 13,46 cm
 Váha  31.7g (S), 33.7g (M), 37.3g (L)
 Materiál  oceľové telo a silikónový náramok
 Displej  farebný TFT; 12,9 x 26,9 mm; rozlíšenie 80 x 160px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Li-Pol 100 mAh;drž do 14 dní
 Nabíjanie  microUSB kábel
 Senzory  Polar H7 monitor srdečného tepu, akcelerometer, krokomer
 Cena  Od 125 Eur


Foto: www.polar.com
Kategória

0 komentárov