streda 13. júla 2016

Spoločnosť Razer, známa hlavne medzi priaznivcami počítačových hier vkročila do sveta inteligentných hodiniek. Táto spoločnosť je jedným z významných výrobcov počítačových perifériií v oblasti herného segmentu. Herné klávesnice, herné myšky a slúchadla tejto spoločnosti sú obľúbené, ako u víkendových, tak aj u profesionálnych gamerov. Teraz svojím priaznivcom pripravila spoločnosť Razer prekvapenie v podobe chytrých hodiniek.

Pozrieme sa bližšie, čo sa ukrýva za prekvapením od Razeru pod názvom RAZER NABU WATCH.
Hodinky sú v tradičnom zelenom čiernom prevedení, čo sú farby skoro všetkých produktov tejto spoločnosti a ich loga.

Dizajn a displej

Chytré hodinky Razer Nabu Watch pôsobia prvým dojmom, akoby zablúdili z 90-tych rokov, keď svet obdivoval masívne Casio G-Shock. Kombinácia čiernej so zelenými akcentmi však týmto hodinkám pristane. Predávajú sa v dvoch variantách: štandardný model z pevného polykarbonátu a v edícii s tlačidlami s nerezovej ocele. Cieľovou skupinou týchto hodiniek sa pravdepodobne stanú hráči a priaznivci značky Razer, ktorý si k svojím čiernozeleným produktom od Razeru doprajú aj tento malý luxus. Pôsobia masívnym až agresívnym dojmom. Okrem odolnosti voči vode do 50 metrov, tieto hodinky konštrukčne vydržia aj nejaké to hrubšie zaobchádzanie a pád z výšky 5 metrov. Ovládajú sa štvoricou tlačidiel po stranách okrúhleho púzdra. To ukrýva dva displeje. Prvý podsvietený luminiscenčný displej zobrazuje svetový čas, alarm, stopky. Druhý 128 x 16 px OLED displej sa aktivuje zdvihnutím ruky. Zobrazuje už údaje chytrých hodiniek, ako sú notifikácie z mobilu, dáta aktivít a spánku. Pri používaní Nabu Watch v režime klasických hodiniek s batériou typu CR2032 vydržia rok. Chytrá časť hodiniek má vlastný akumulátor, ktorý sa nabíja káblom a s výdržou to dotiahne na 7 dní od nabitia.

Funkcie

Čo sa týka funkcií, tých naozaj veľa nie je. Ale základné funkcie v nich nájdete. Krokomer, monitor spánku, spálené kalórie, aktivity, jazda na bicykli, budík , vibrácie a zobrazovanie textových správ. Notifikácie prichádzajúcich hovorov a správ. Tepový snímač bohužiaľ neponúkajú. Nabu Watch sú skôr takým jednoduchším monitorom aktivít.

Za pomoci aplikácie Nabu si však môžete veľmi prehľadne skontrolovať monitorované údaje na smartfóne. Kompitabilné sú so zariadeniami Android 4.3 a vyšším a iOS 8 a vyšším.

S aplikáciou v smartfóne sa hodinky spárujú rýchlo pomocou Bluetooth. Spárujú sa takmer okamžite, čo je oproti hodinkám od Withings, ktorých spárovanie niekedy trvá aj minútu veľký rozdiel. Užívateľské rozhranie aplikácie je pekné a prehľadné. Zobrazujú si v ňom prejdené kroky, prejdená vzdialenosť, spálené kalórie, čas aktivity a čas spánku. Taktiež si tu nastavujete ciele, napríklad počet krokov, ktoré by ste chceli prejsť za deň, prejdenú vzdialenosť, počet spálených kalórií a podobne. Dá sa tiež nastaviť hlavný cieľ, ktorý sa zobrazuje na displeji hodiniek. Aplikácia vyzerá nejako takto:


Cena za tento hráčsky doplnok v štandardnej verzii je 149$. Na našom trhu ich zoženiete zhruba od ceny 165€. Práve cena je to, čo môže zaujať najviac. Funkciami síce neohúria, ale skalných fanúšikov a gamerov svojím nezameniteľným “Razer“ vzhľadom potešia. 


Výhody náramku Razer Nabu Watch:
  1. Výdrž batérie ukazovateľa času takmer rok
  2. Notifikácie
  3. Odolnosť
  4. Lacnejší ako konkurenti


Nevýhody náramku Razer Nabu Watch:
  1. Nepresné meranie spálených kalórií a spánkovej aktivity
  2. Nepohodlné na nosenie
  3. Dizajn nie je pre každého
  4. Slabé podsvietenie displeja
  5. Malý displej čudne rozdelený na sekcie

Promo video

Špecifikácia hodiniek Razer Nabu Watch:

 Procesor  --------
 Pamäť  --------
 Operačný systém  --------
 Prenos dát  Bluetooth® 4.2
 Rozmery  priemer 5,5 cm; hrúbka 1,7 cm; hrúbka remienka 2,54 cm
 Váha  82 gramov
 Materiál  odolný polykarbonát, gumový remienok
 Displej  jednofarebný OLED; rozlíšenie 128 x 16 px
 Uhlopriečka  --------
 Rozlíšenie  --------
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  neobsahujú
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  CR2032; výdrž 12 mesiacov; Líthium-Polymér; výdrž do 7 dní
 Nabíjanie  USB kábel
 Senzory  3-osí akcelerometer
 Cena  154 eur

Kategória

0 komentárov