sobota 30. júla 2016


Runtastic poznáme v súvislosti s vynikajúcimi športovými aplikáciami, tie si našli miesto v mobilných zariadeniach s Androidom, iOS a Windows Phone. Podpora aplikácií Runtastic pre chytré hodinky, rôznych výrobcov je jedna z najlepších a najdostupnejších. Bolo len otázkou času, kedy sa rozhodne táto vývojárska spoločnosť priniesť na trh vlastné zariadenia v podobe inteligentných hodiniek a náramku.

Hodinky Runtastic Moment Classic sú jedným zo štvorice modelov, ktoré sú na trhu v sérii Runtastic Moment. Ide o modely Basic, Classic, Elite a zábavnejšie prevedenie Fun. Aby sme neostali iba pri hodinkách, na trhu má Runtastic aj fitness náramok Runtastic Orbit.

Štýlové Runtastic Moment Classic sú najkrajšími z tejto rady. Ponúkajú výborné funkcie športových inteligentných hodiniek a krásny dizajn klasických hodiniek s nádychom elegancie. Na trhu budú pravdepodobne bojovať najmä s veľmi podobnými hodinkami Withings Activité, ktoré majú podobný extra ciferník  na sledovanie cieľov.

Dizajn
 
Jednoduchý dizajn s okrúhlym puzdrom z nerezovej ocele vo farebnom prevedení zlatej, striebornej a ružového zlata pristane viac na mužskú ruku. Hodinky majú svoju hrúbku, ciferník má lem ktorý je zbytočne hrubý a zbytočné je aj zobrazenie minút číslom pri každej zobrazovanej hodine. Remienok je z kvalitnej kože prešívaný po stranách. Jeho výmena za iný je veľmi jednoduchá a rýchla. Na pravej strane máme korunku s potvrdzovacou funkciou. Po dizajnovej stránke nejde o výnimočné hodinky, skôr o jednoduchý elegantný dizajn, ktorým výrobca síce nič nepokazil, ale ani nič originálne a svieže nepriniesol. Sú to hodinky v spojení tradičného dizajnu a funkciami klasických hodiniek a moderného trackeru aktivít.

Funkcie

Po spárovaní s mobilom s operačným systémom Android, iOS alebo Windows Phonom a aplikáciou sa dostávame k funkciám na sledovanie fyzickej aktivity. Hodinky zaznamenávajú váš pohyb a to kroky, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie. Vyhodnocujú pokroky, denné ciele a to všetko vám zobrazia priamo na ciferníku. Pomocou Bluetooth sú informácie odosielané do mobilnej aplikácie a tam si už prehľadne môžete pozrieť kompletné výsledky. Nechýba ani monitorovanie spánku a zhodnotenie jednotlivých fáz a dĺžky trvania spánku. Pred spánkom však musíte manuálne nastaviť spánkový mód, lebo hodinky to sami nevedia. Znova musíme konštatovať, že nič prevratné tieto hodinky neprinášajú. Ide skôr o naozaj jednoduchý športový tracker na sledovanie aktivity v dizajne klasických štýlových hodiniek. Nechýba im alarm ani vibrácie.

Parametre


Čo sa týka parametrov, výrobca toho veľa neuvádza. Priemer hodiniek je 4,2 cm so sklíčkom z minerálneho skla a vážia 242 g. Balenie hodiniek obsahuje aj skrutkovač na výmenu batérie a 4 náhradné skrutky. Lithiová batéria s dlhou výdržou až pol roka a vodeodolnosť potešia.

Čo dodať na záver

Aplikácie z vývojárskej spoločnosti Runtastic patria medzi jedny z najobľúbenejšie aplikácie na beh, cyklistiku a celkove na sledovanie aktivít. Hodinky Runtastic Moment Classic sú jednoduchým fitnes trackerom v dizajne celkom pekných a elegantných hodiniek. Za slušnú cenu tak dostanete výrobok, ktorý splní svoju funkciu a pritom aj dobre vyzerá. Na trhu je však množstvo chytrých hodiniek, ktorý môžu Runtasticom v tejto cenovej kategórii konkurovať. Najväčším konkurentom sú napríklad aj WITHINGS Activité ako sme už spomenuli. Rovnaké funkcie zastane aj náramok Runtastic Orbit za polovičnú cenu, ktorý má však športovejší dizajn.

Výhody hodiniek Runtastic Moment:
  1. Výber troch farebných prevedení
  2. Rýchla výmena remienka
  3. Základné informácie priamo na displeji hodiniek
  4. Dlhá životnosť batérie
  5. Vďaka aplikáciám Runtastic podpora viacerých operačných systémov

Nevýhody hodiniek Runtastic Moment:
  1. Mnoho funkcií v aplikáciách Pro je spoplatnených
  2. Meranie krokov nie je úplne presné

Promo-video hodiniek Runtastic Moment


    Špecifikácia hodiniek Runtastic Moment:

     Procesor  --------
     Pamäť  --------
     Operačný systém  --------
     Prenos dát  Bluetooth
     Rozmery  priemer 43-46 mm
     Váha  242 gramov
     Materiál  telo z nerezovej ocele a remienok látkovo-kožený, silikónový alebo kožený, minerálne sklo odolné voči poškriabaniu
     Displej  --------
     Uhlopriečka  --------
     Rozlíšenie  --------
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  neobsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Líthiová; výdrž pol roka
     Nabíjanie  --------
     Senzory  --------
     Cena  135 eur

    0 komentárov