pondelok 1. augusta 2016


Z dielne rovnakého výrobcu ako hodinky Moment Classic pochádza aj fitness náramok Runtastic Orbit. K pripojeniu k smartfónu používa Bluetooth a kompatibilný je s Androidom, iOS a Windows Phone za pomoci aplikácie Runtastic. S týmto chytrým náramkom máte svoje pohybové aktivity ostro sledované.
Náramok Runtastic Orbit je lacným fitness trackerom, ktorý má tie isté funkcie ako Runtastic Moment. Len výzor je športovejší a cena oveľa nižšia. Vzhľadovo možno nezapôsobí na každého, ale určite mnohých poteší prítomnosť displeja, čo je s ohľadom na cenu náramka isto príjemné prekvapenie.



Dizajn
 
Po dizajnovej stránke výrobca nič originálne nepredviedol. Jednoduchý gumený náramok a tracker prijímač, ktorý sa vkladá do tela náramku. V balení nájdete 2 ks náramkov, v čiernej a modrej farbe a klip púzdro, čo môžeme pochváliť. Vo výreze náramku máme priestor na displej a pod ním je okrúhle tlačidlo, ktoré sa používa na ovládanie. Spracovanie je kvalitné a náramok je vodeodolný. Nemusíte sa o neho obávať ani pri plávaní. Jednoduchým dizajnom výrobca nič nepokazil a na ruke sedí náramok veľmi dobre. Ak sa vám nepáči čierna a modrá farba na výber sú ešte iné farebné sety. Za 29, 90 € si môžete zakúpiť set 3 farebných náramkov na výmenu. Ak ho nechcete nosiť na ruke môžete ho nosiť aj ako klip na šatách.

Funkcie

S náramkom Runtastic Orbit sledujete vaše kroky, vzdialenosť, aktívny pohyb, spálené kalórie a pod dohľadom máte aj spánok. Dáta sa ukladajú počas 7 dní a zaznamenávajú sa vaše pokroky a úspešnosť stanovených cieľov. Nechýba samozrejme čas, alarm a budík, na ktorý vás upozorní vibráciami. Aj keď náramok zvláda len to základné, zobrazovanie je prehľadné na displeji aj priamo v aplikácii Runtastic Me. Po spárovaní funguje bez problémov a svoj účel 100% plní.

Parametre


Runtastic Orbitmá vyberateľné telo s dĺžkou približne 5 cm. Telo je plastové a náramky zo silikónu. Základná farba remienka v balení je síce modrá, ale dá sa dokúpiť remienok inej farby, napríklad oranžový, žltý, zelený, fialový, biely alebo šedý. Náramok Runtastic Orbit znesie teploty od -20°C do +60°C.

Porovnanie Runtastic Orbit a Runtastic Classic

Obidva produkty spoločnosti Runtastic sú založené viac menej na úspešnosti aplikácií Runtastic. Dalo sa očakávať, že spoločnosť si zvolí cestu od aplikácii k svojmu vlastnému produktu. Cenovo sú hodinky aj náramok v prijateľných cenách a svojich fanúšikov si určite nájdu. Konkurencia je však veľká a na trhu je množstvo inteligentných hodiniek a náramkov, ktoré im priamo konkurujú. Oproti hodinkám Runtastic Moment stoja ako konkurent WITHINGS Activité. Náramok Runtastic Orbit má zase silnú konkurenciu v rovnakej cenovej hladine vo výbornom chytrom náramku XiaomiMi Band 2.

Výhody hodiniek Runtastic Orbit:
  1. Výborná spolupráca s aplikáciami Runtastic
  2. Jednoduchý, kvalitne spracovaný náramok
  3. Výmena gumeného náramku (na výber viac farieb)
  4. Nízka cena
  5. Vhodné aj na plávanie
  6. Výdrž batérie

Nevýhody hodiniek Runtastic Orbit:
  1. Dizajn nie je pre každého, najmä veľké tlačidlo vpredu
  2. Sledovanie spánku pokrivkáva za dokonalosťou

Promo-video hodiniek Runtastic Orbit


    Špecifikácia hodiniek Runtastic Orbit:

     Procesor  --------
     Pamäť  --------
     Operačný systém  --------
     Prenos dát  Bluetooth
     Rozmery  dĺžka tela 50 mm
     Váha  ???
     Materiál  telo z plastu a silikónový remienok
     Displej  --------
     Uhlopriečka  --------
     Rozlíšenie  --------
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  neobsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Li-Ion; výdrž 7 dní
     Nabíjanie  USB kábel
     Senzory  okolitého svetla, akcelerometer
     Cena  43 eur

    0 komentárov