štvrtok 2. mája 2019


Finančné oživenie firmy Fitbit pokračovalo aj v prvom štvrťroku 2019, keď spoločnosť vytvorila tržby vo výške 271,9 mil. USD, pričom očakávania na Wall Street boli 259,7 mil. USD. Tržby firmy Fitbit teda presiahli očakávania o vyše 12 miliónov USD. Fitbit sa takmer výlučne venuje vývoju a výrobe chytrých hodiniek, ktorých predaj medziročne vzrástol o 117%.

Tieto super čísla dosiahli vďaka tohtoročnému debutu hodiniek Versa Lite, ktoré sú vďaka pomeru ceny a kvality hlavným predajným artiklom proti konkurenčnému Apple Watch. V minulosti Fitbit kúpil známy startup Pebble z čoho dnes čerpá odmenu v podobe umiestnenia predaja svojich hodiniek popri veľkých rivaloch Apple, Samsung či Garmin.

Zaujímavosťou je, že zatiaľ čo sa príjmy firmy presúvali z fitness náramkov na chytré hodinky, vzrástli aj predaje náramkov medziročne o 17%. Je to vďaka náramkom rady Inspire, ktoré si užívatelia obľúbili. Generálny riaditeľ Fitbit, James Park, očakáva ďalší rast predaja chytrých náramkov, i keď pomalší ako by to malo byť u chytrých hodiniek.

Podľa vyjadrenia riaditeľa Jamesa Parka môžeme ešte tento rok očakávať prémiovú ponuku produktov Fitbit, ktoré by okrem merania hodnôt vedeli aj diagnostikovať prípadné zdravotné problémy: "Našou víziou je prémiová ponuka, ktorá využíva údaje zhromažďené z Fitbit produktov a údaje z iných zdrojov na kontrolu a diagnostiku rôznych ochorení a zdravotného stavu používateľov, ktoré analyzujú tieto údaje, aby ľuďom poskytli bohatšie a hlbšie poznatky o ich zdraví a tiež poradenstvo. Ľudia tak budú mať svoj zdravotný stav pod kontrolou a dosiahnu svoje ciele v oblasti zdravia."
Zdroj: techcrunch.com
Kategória

0 komentárov