sobota 14. mája 2016






Prvé hodinky od výrobcu Pebble - Peeble Watch, známe ako počin Kikstarteru svojím modelom, dizajnovo príliš neohúrili. Boli označované, ako typické geekovské hodinky. Na rozdiel od nich sú Peeble Time Round, už naozaj pekným kúskom. Ich dizajn lahodí oku, ale sú pohodlné aj na ruke a vďaka minimálnej váhe ich pri nosení takmer necítiť. Ak ste pri predošlých modeloch chytrých hodiniek Peeble mali pocit, že sa na dámsku ruku nehodia s týmto modelom si prídu na svoje aj dámy.

Materiály a prevedenie

Vzhľadovo pripomínajú klasické hodinky. Týmto smerom sa uberá v dnešnej dobe drvivá väčšina výrobcom inteligentných hodiniek. Hodinky Peeble Time Round majú okrúhle puzdro, ktorého hrúbka je iba 7,5 mm. Radia sa tak medzi najtenšie hodinky na trhu. Vážia decentných 28 gramov, čo im zabezpečuje prvenstvo aj vo váhe medzi inteligentnými hodinkami. Prichádzajú v dvoch variantoch veľkosti 40 mm a 14 mm s farebným prevedením puzdra Black, Silver a Rose Gold. Práve Rose Gold je v poslednej dobe po vzoru Apple obľúbeným prevedením výrobcov. 14 mm remienok k týmto hodinkám je buď kožený vo viacerých farebných variantoch, alebo z tvrdenej ocele. V tomto je výber naozaj pestrý a remienky sú aj vymeniteľné.

Displej a ovládanie

Samotný displej je bohužiaľ dosť malý. Príčinou je okrúhly rám okolo displeja, ktorý síce pôsobí vzhľadovo pekne, ale naozaj tým uberá displeju na jeho veľkosti. Displej používa technológiu e-paper s LED podsvietením. Výrobca použil ochranné odolné sklíčko Gorilla Glass, ktoré sa len tak ľahko nepoškriabe. Na tele hodiniek sa nachádzajú spolu štyri tlačidlá, jedno na ľavej strane pre zapnutie, vypnutie a krok späť a tri na pravej strane. Tie slúžia na horný a dolný posuv v menu a potvrdzovanie. Keďže displej nie je dotykový, užívateľ si musí vystačiť s ovládaním práve týmito tlačidlami. Displej je takzvaný always-on a čas ukazuje stále bez nutnosti zapínania ako aj klasické hodinky. Rozlíšenie farebného 1,25“ displeja je 180 x 180 px. Povrch displeja má oleofóbnu úpravu, čo znamená, že odpudzuje látky olejovitého charakteru a nezostávajú na ňom odtlačky prstov. Vzhľad ciferníku si môžete prispôsobiť podľa vkusu. Výber je pestrý a tak si každý užívateľ môže vytvoriť jedinečné hodinky. Tieto hodinky si pri umývaní rúk dole dávať nemusíte, sú voči bežnému styku s vodou odolné. Znesú aj ľahší dážď, ale do bazénu si ich už vziať nemôžete (Certifikát odolnosti IPX7).

Batéria a nabíjanie 

S výdržou hodiniek na jedno nabitie to nie je žiadna sláva a je to o niečo menej ako sme u Peeble zvyknutý. Priemerná výdrž je približne 2 až 3 dni. To však nie je až taký problém, pretože nabíjanie trvá len okolo 15 až 20 minút. Nabíjačka je tá istá ako u hodiniek Pebble Time, teda USB kábel s magnetickými konektormi.

Konektivita a výbava

Konektivita pripojenia je zabezpečená za pomoci Bluetooth. Hodinky podporujú operačné systémy Android 4.3+, IOS 8+. Pre zariadenia s Androidom 4.3 a vyšším a iOS 8 a vyšším je určená aplikácia Peeble. Tieto hodinky dokážu sledovať vašu celodennú aktivitu, kroky, prejdenú vzdialenosť a celkový čas vašich aktivít. Nie sú ochudobnené ani o monitorovanie vášho spánku. Prebúdzanie budíkom vibráciami je príjemne a menej brutálne ako budenie zvukom. Vďaka zabudovanému mikrofónu sa dajú hodinky ovládať hlasovými povelmi.
Kde kúpiť Pebble Time Round 20mm?
v e-shopoch
od
(Zdroj: Heureka.sk)
Disponujú akcelerometrom, snímačom svetla, magnetometrom a E-kompasom. Notifikácie nastavenými vibráciami vás upozornia na udalosti fitness monitorovania, prichádzajúce hovory, sms, email a mnoho ďalších. Nesmieme zabudnúť ani na funkciu nerušiť a diaľkové ovládanie prehrávania hudby v mobile. Hodinky Pebble Time Round vám na zápästí oznámia prichádzajúce hovory, SMS, nové aplikácie, fitnes stopovanie a mnoho ďalších.V hodinkách je integrovaná aplikácia Pebble Health, ktorá sleduje vašu dennú aktivitu a spánok.

Cena hodiniek Peeble Time Round sa pohybuje od 180€ vyššie a to v závislosti od verzie. Hoci je konkurencia na trhu inteligentných hodiniek veľká, Peeble Time Round majú šancu zabodovať medzi užívateľmi svojím jemným, decentným vzhľadom a váhou. So svojimi 28 gramami ich na zápästí ani nepocítite.

Hodinky Pebble Time Round merajú:
  • Tep
  • Počet krokov
  • Prejdenú vzdialenosť
  • Celkový čas aktivít
  • Spánok


Výrobca Pebble nie je len ďalší jednorazový projekt na Kickstarteri, čo dokazuje množstvo chytrých hodiniek, ktoré doteraz vydali na trh. A od svojej prvotiny je vidieť výrazný krok vpred. Pebble Time Round vsadili na klasický okrúhly tvar, ktorý je medzi užívateľmi veľmi populárny.

Výhody hodiniek Pebble Time Round:
  1. Veľmi pekný tenký dizajn (hrúbka len 7,5 mm)
  2. Váha len 28 gramov
  3. Doba nabíjania batérie len 20 minút
  4. Vymeniteľný remienok
  5. Pohodlné nosenie a až 18 farebných kombinácií prevedenia
  6. Sklo displeja vyrobené z Gorilla Glass 3

Nevýhody hodiniek Pebble Time Round:
  1. Strohá funkčnosť
  2. Cena
  3. Displej nie je dotykový



Špecifikácia hodiniek Pebble Time Round:

 Procesor  ---------
 Pamäť  ---------
 Operačný systém  ---------
 Prenos dát  Bluetooth
 Rozmery (DxŠxV)  38,5 mm x 38,5 mm x 7,5 mm; šírka remienka 14 mm alebo 20 mm
 Váha  28 gramov
 Materiál  oceľové telo a kožený náramok s oceľovou sponou
 Displej  dotykový AMOLED 1.63"; rozlíšenie 320 x 320px, 278ppi
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  drž do 3 dní
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 20 minút
 Senzory  akcelerometer, svetelný snímač, magnetometer, E-kompas
 Cena  Od 180 Eur


Foto: www.getpebble.com
Kategória

0 komentárov