utorok 21. októbra 2014


Ďalšie chytré hodinky od firmy Samsung sú hodinky Gear S. Písmeno S v názve hodiniek znamená Solo a teda hodinky by mali fungovať aj samostatne, nezávisle od smartfónu. Prenos údajov zabezpečuje Bluetooth, Wi-Fi a 3G. Pre športových nadšencov je to dobrá správa, pretože môžu športovať bez mobilu vo vačku, s hodinkami na ruke a využívať notifikácie a iné funkcie. Gear S budú k dispozícii v čiernej a bielej farbe. Na Slovensku by sa mali dať kúpiť od novembra tohto roku. Samsung sa veľmi činí v segmente chytrých hodiniek a aj vďaka hodinkám Gear S je zrejmé, že tento výrobca chce dobiť prvú priečku na trhu chytrých hodiniek. V krátkom období za sebou totiž vydali až 6 chytrých hodiniek, čo je naozaj úctyhodný výkon. Aj vďaka tomu sa vývoj v tejto oblasti posúva vpred.

Gear S sú prvé chytré hodinky od Samsungu so zakriveným displejom. Je to práve displej, čo dodáva hodinkách na unikátnosti a navyše vďaka zakriveniu hodinky lepšie sadnú na ruku. Aj keď treba povedať, že na hodinky je displej trochu priveľký. Na druhej strane sa používateľovi ľahšie napíše sms správa či e-mail na displeji. Displej by mal zakrývať sklo Gorilla Glass a remienok by mal byť silikónový. Na tele hodiniek pod displejom sa nachádza tlačítko na zobrazenie menu a aplikácií, podobne ako u hodiniek Gear 2 a Gear 2 Neo. Fotoaparát hodinky žiaľ neobsahujú.
Hodinky Gear S majú slot na SIM kartu, vďaka čomu sa nimi dá telefonovať aj keď nie je mobil práve po ruke. Jednoducho si číslo vyberiete z telefónneho zoznamu alebo ho priamo naťukáte na displeji a zavoláte si cez hodinky. Vďaka aplikácii S Voice sa dá dokonca nadiktovať sms správa, čo najlepšie funguje v angličtine; so slovenčinou sú problémy. Písanie umožňuje QWERTY klávesnica, ktorá sa dá zobraziť na displeji.

Hodinky Gear S sú, rovnako ako iné modely od Samsungu, odolné voči vode aj prachu do 1 metra a 30 minút, čo dokladá certifikát IP67. Vodeodolnosť neznamená, že sú hodinky určené na plávanie, ale sprchovanie či jemný dážď by mali zniesť. Na spárovanie s telefónom, musí mať telefón operačný systém Android minimálne vo verzii 4.3.

Mnohé aplikácie sú nápomocné v bežnom živote. Napríklad vďaka GPS alebo Google mapám sa ľahko zorientujete v neznámom meste, pomocou appky S Voice sa dajú hodinky ovládať hlasom (po anglicky) alebo je k dispozícii vynikajúca aplikácia S Health na zaznamenávanie športových cieľov a zlepšovanie fyzickej výkonnosti. Aplikácie zobrazíte potiahnutím prstu po displeji doprava alebo stlačením tlačítka v prednej časti hodiniek. Samsung sa vyjadril, že hodinky budú podporovať asi 1000 aplikácií pre OS Tizen, keď sa hodinky dostanú na trh.


Výhody hodiniek Samsung Gear S:
  1. Hodinky sú nezávislé od smartfónu
  2. Majú zabudované GPS a slot na SIM kartu
  3. Možnosť pripojenia na internet cez WiFi.


Nevýhody hodiniek Samsung Gear S:
  1. Nemožno použiť akýkoľvek remienok, ale len špeciálne vyrobený pre tieto hodinky.
  2. Batéria – najslabší článok súčasných chytrých hodiniek nie je výnimkou ani u Gear S. Hodinky podľa výrobcu vydržia na jedno nabitie 2 dni.
  3. Displej hodiniek je príliš veľký a na ruke vyzerajú hodinky dosť veľké a vhodné skôr pre ľudí s väčšími rukami.
  4. Cena - 350€ je naozaj vysoká cena za hodinky, ktoré budú mať s najväčšou pravdepodobnosťou o pár mesiacov nástupcu



    Špecifikácia hodiniek Samsung Gear S:

     Procesor  Dual Core 1.0 Ghz
     Pamäť  512 MB RAM; 4GB eMMC
     Operačný systém  Tizen
     Prenos dát  Bluetooth® 4.1, WiFi :802.11 b/g/n, NFC, microUSB 2.0
     Rozmery  39,9 x 58,1 x 12,5 mm
     Materiál  hliníkové telo a silikónový remienok
     Displej  dotykový zakrivený Super AMOLED; dobre čitateľný na slnku
     Uhlopriečka  2 palce (50,8 mm)
     Rozlíšenie  360 x 480 pixelov
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  obsahuje
     Reproduktor  obsahujú
     Batéria  Li-Ion 300 mAh; priemerná výdrž 2 dni
     Nabíjanie  Micro USB
     Senzory  srdečného tepu, okolitého svetla, UV, barometer, gyroskop, kompas, A-GPS, GLONASS
     Cena  Od 350 Eur

    Fotogaléria:

    Gear S na ruke
    Hodinky Samsung Gear S na ruke spredu

    Gear S na ruke zboku
    Samsung Gear S na ruke zboku

    Gear S nabíjačka
    Hodinky Samsung Gear S s nabíjačkou

    Gear S zozadu
    Zadná strana hodiniek Samsung Gear S
    Foto: www.flickr.com | Janitors

    0 komentárov