pondelok 3. novembra 2014

Foto: www.microsoft.com

Len pred pár dňami, 29. októbra predstavila firma Microsoft svoj prvý chytrý náramok nazvaný Microsoft Band, ktorý je určený najmä na sledovanie a zaznamenávanie zdravia, športových výkonov a cieľov. Najviac priaznivcov si zrejme nájde medzi športovo založenými ľuďmi. Náramok je určený na nosenie 24/7, vďaka čomu môže zaznamenávať nielen dennú ale aj nočnú aktivitu. Microsoft Band je vhodný pre ľudí aktívnych ako v práci tak i v posilovni. Partnerom hodiniek je slávny fitness reťazec Gold's Gym a časopis Muscle & Fitness. O tom, že firma Microsoft nechce nič zmeškať na trhu chytrých náramkov a chytrých hodiniek, svedčí aj predstavenie novej platformy Microsoft Health. 

Microsoft Health

Platforma Microsoft Health beží na operačných systémoch Android, iOS a Windows Phone a jej úlohou je spracovať zdravotné a fitness dáta (spálené kalórie, počet krokov, srdečný tep...) z rôznych zariadení a užívateľovi odovzdať prehľadný výstup v podobe grafov. Náramok Microsoft Band je navrhnutý práve pre túto platformu. Vďaka Microsoft Health jednoducho zistíte mnoho užitočných údajov, ktoré vám pomôžu pri tréningu, napríklad:

  • Ktoré cvičenie spálilo najviac kalórií
  • Odporúčaný čas zotavenia na základe intenzity tréningu
  • Spánkovú aktivitu a dopad denných aktivít na spánok


Foto: www.microsoft.com
Náramok Microsoft Band obsahuje 10 senzorov na 24-hodinové monitorovanie srdečnej aktivity, počtu spálených kalórií a spánkovej aktivity. Po bezdrôtovom pripojení náramku k telefónu sa na náramku zobrazujú prichádzajúce hovory, správy, e-maily, informácie o počasí, financiách, notifikácie a aktuality zo sociálnych sietí. Veľkou výhodou je GPS zabudované v tele hodiniek, vďaka čomu zistíte prejdenú vzdialenosť a rýchlosť behu či chôdze aj bez prítomnosti smartfónu. Užitočným pomocníkom je UV monitor vďaka čomu sa ľahko rozhodnete aký UV faktor použiť pri pohybe vonku.

Displej náramku je dotykový, farebný a ľahko sa číta aj aj na priamom slnečnom svetle. Pozadie displeja sa dá nastaviť podľa osobného štýlu užívateľa a na výber je niekoľko dizajnov a farieb. Na boku hodiniek sú dve pozdĺžne tlačítka, jedno na zapínanie a jedno na prepínanie medzi akciami. Náramok nie je vodeodolný, ale prípadné ošpliechanie vodou, pot ani prach sa dovnútra nedostane.

Nabíjanie náramku je vymyslené cez USB port a magnetický konektor na zadnej strane náramku. Dĺžka nabíjania je len 1,5 hodiny a náramok vydrží 48 hodín. Pri použití GPS a častom ťukaní na displej sa dĺžka použitia na jedno nabitie znižuje.



Náramok Microsoft Band je určený ľuďom, ktorí chcú žiť zdravší a produktívnejší život. Microsoft Band je len prvý krok, ktorý firma Microsoft podnikla v tejto oblasti. Do budúcna možno očakávať ešte dokonalejšie produkty pre aktívnych ľudí.

Výhody náramku Microsoft Band:
  1. Náramok je v súčasnosti technicky dokonalejší ako ktorýkoľvek podobný výrobok na trhu.
  2. Keďže je náramok dosť premyslený, prvé dni je treba veľa skúšať a učiť sa čo kde nájsť, kým sa ovládanie stane samozrejmosťou.
  3. Zabudované GPS

    Nevýhody náramku Microsoft Band:
    1. Dizajn náramku spôsobuje nie príliš pohodlné nosenie.
    2. Rovný displej. Náramok by bol oveľa krajší a pohodlnejší so zakriveným displejom

    Špecifikácia náramku Microsoft Band:

     Procesor  ARM Cortex M4 MCU
     Pamäť  64 MB vnútorná flash pamäť
     Operačný systém  kompatibilný s Windows Phone 8.1, Android 4.3 - 4.4, iOS 7.1 (iPhone 4s, 5, 5c, 5s, 6, 6 Plus)
     Prenos dát  Bluetooth® 4.0 LE
     Hmotnosť  60 gramov
     Rozmery  19 x 8,7 mm
     Materiál  termoplastický elastomér
     Displej  dotykový, farebný TFT; dobre čitateľný na slnku
     Uhlopriečka  1,4 palca (35,56 mm)
     Rozlíšenie  320 x 106 pixelov
     Fotoaparát  neobsahuje
     Kamera  neobsahuje
     Mikrofón  obsahuje
     Reproduktor  neobsahuje
     Vibračné  obsahuje
     Batéria  2 X 100mAh Li-Ion; priemerná výdrž 48 hodín; nabíjanie menej ako 1,5 hodiny
     Nabíjanie  Micro USB
     Senzory  GPS, srdečného tepu, UV monitor, akcelerometer, senzor okolitého svetla
     Cena  Od 199 USD


    Foto: www.sonymobile.com

    0 komentárov