štvrtok 30. októbra 2014

Sony Smartband Talk SWR30

Ďalšia generácia chytrých náramkov od firmy Sony je tentokrát vylepšená o možnosť telefonovania priamo cez náramok. Takisto ako Smartband SWR10 je SWR30 vodotesný, odolný voči prachu a určený pre aktívnych ľudí. Obsahuje senzory na monitorovanie fyzickej aktivity a naviac obsahuje výškomer, čo ocenia najmä ľudia na horách. Na rozdiel od predchodcu má tento náramok displej, aj keď len čiernobiely, ale úsporný, zakrivený a veľmi kvalitný s technológiou E-Ink. Firma Sony vzala do úvahy mnohé pripomienky užívateľov, a preto má náramok tento úsporný a aj na priamom slnku dobre viditeľný displej. Displej spĺňa účel, teda zobrazovanie času, notifikácií a informácií o dennej a nočnej aktivite (náramok sleduje pohyb cez deň i v spánku). Aplikácia Lifelog v smartfóne sa postará o zaznamenanie a prehľadné zobrazenie údajov z náramku.

Batéria má kapacitu 70mA a vydrží približne 3 dni alebo hodinu hovoru na jedno nabitie. Nie je to veľa, ale na také malé zariadenie je to celkom slušná výdrž. Náramok sa nabíja cez microUSB a plne je nabitý do jednej hodiny. Na displeji je možné čítať prichádzajúce správy a upozornenia. Vďaka mikrofónu a reproduktoru sa telefonovanie cez náramok, ktoré sme donedávna videli vo filmoch stáva realitou bežných ľudí. Vodeodolnosť a odolnosť voči prachu zaručuje maximálny stupeň ochrany krytom IP68. Hodinky môžu byť neustále ponorené do 1,5 metra vody, čo určite ocenia plavci. V prašnom prostredí alebo pri daždi, keď máte schovaný telefón ste stále spojení so svetom vďaka náramku Smartband Talk SWR30. 


Displej E-Ink

Náramok Smartband Talk SWR30 zobrazuje čas a údaje na displeji s technológiou E-Ink. E-Ink je skratka pre electrophoretic ink, teda v preklade elektronický atrament. Tento displej používajú aj čítačky elektronických kníh, ktoré sa snažia nahradiť papierové knihy. Je to čiernobiely displej, ktorý je extrémne šetrný k batérii. Displej je zakrivený a dobre viditeľný na priamom slnku. Nevýhodou okrem toho, že nie je farebný, môže byť aj to, že displej nie je podsvietený. Na náramku je maličký displej s uhlopriečkou 1,4 palca, ale účel úplne splní.


Ak vás omrzí čierna farba náramku, stačí vymeniť za náramok inej farby. K dispozícii je červená, ružová, modrá, biela a žltá farba. V balení sú dva náramky rôznych dĺžok, pričom každý náramok má niekoľko dierok na rôzny obvod zápästia.
Sony swr30 biely
Dizajn je celkom pekný a moderný. O interaktívne zobrazenie údajov sa postará aplikácia Lifelog v telefóne, kde si môžete zaznamenávať osobné športové ciele a výkony, sledovať koľko krokov ste za deň urobili alebo ako vyzeral váš spánok predošlú noc.
Aplikáciu Lifelog si môžete stiahnuť na tomto odkaze.
Chytrý náramok Smartband Talk SWR30 od firmy Sony je šikovná vecička, ktorá pomôže fyzicky aktívnym ľuďom sledovať progres pri dosahovaní osobných výkonnostných cieľov. Telefonovanie priamo cez náramok je bonus navyše, ktorý ocení každý užívateľ tohto zariadenia.


Náramok Smartband SWR10 je kompatibilný so smartfónmi rady Xperia, ale aj so smartfónmi iných značiek LG Nexus 5, LG Nexus 4, Samsung Galaxy Note III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, HTC One, HTC One M8.



Výhody náramku Sony Smartband Talk SWR30:
  1. Možnosť telefonovania cez náramok.
  2. Možnosť výmeny farebných remienkov.
  3. Váha náramku a vodeodolnosť.
  4. Energeticky nenáročný displej s dobrou odozvou na dotyk.

    Nevýhody náramku Sony Smartband Talk SWR30:
    1. Dizajn náramku spôsobuje zvýšené zachytávanie prachu a špiny.
    2. Nepresné sledovanie aktivity.
    3. Cena.



      Video aplikácie Lifelog
       

      Špecifikácia náramku Sony Smartband Talk SWR30:

       Procesor  32-bit ARM Cortex-M4
       Pamäť  256 kB RAM; 2 MB vnútorná flash pamäť, 128 MB externá NAND flash pamäť
       Operačný systém  Android KitKat 4.4
       Prenos dát  Bluetooth® 4.0, NFC, obsahuje aj Micro USB, ktoré je ale určené len na nabíjanie
       Hmotnosť  24 gramov, telo 12 gramov
       Rozmery  47,5 x 23,5 x 9,5 mm
       Materiál  plastové telo a silikónový remienok
       Displej  dotykový, zakrivený, čienobiely E-Ink; dobre čitateľný na slnku
       Uhlopriečka  1,4 palca (35,56 mm)
       Rozlíšenie  296 x 128 pixelov
       Fotoaparát  neobsahuje
       Kamera  neobsahuje
       Mikrofón  obsahuje
       Reproduktor  obsahuje
       Batéria  Li-Polymer 70 mAh; priemerná výdrž 3 dní; nabíjanie menej ako 1 hodinu
       Nabíjanie  Micro USB
       Senzory  Akcelerometer, výškomer
       Cena  Od 180 Eur


      Foto: www.sonymobile.com
      Kategória

      0 komentárov