sobota 4. októbra 2014

Foto: www.commons.wikimedia.org | Desmondma
Chytrý náramok Gear Fit je prvé zariadenie svojho druhu so zakriveným Super AMOLED displejom. Tento náramok je užitočné fitness zariadenie, vďaka ktorému môžu užívatelia ľahšie sledovať zlepšovanie svojej fyzickej kondície. Náramok mieri na trh športových nadšencov a dizajn je čisto športový. Ak chcete elegantné zariadenie treba sa popozerať inde. Gear Fit neobsahuje mikrofón ani reproduktor, čo znamená, že sa ním nedá telefonovať. Spojenie s telefónom zabezpečuje energeticky nenáročný Bluetooth 4 Low Energy. Náramok Gear Fit sa dá spárovať len so smartfónmi od firmy Samsung a nepodporuje smartfóny iných značiek.






Displej náramku je podarený a na dotyk reaguje rýchlo. Rozlíšenie displeja je 432 x 128 s hustotou pixelov 244  ppi. Na displeji je možné nastaviť farby pozadia a motívy hodiniek podľa vášho vkusu. Na výber je 10 druhov pozadia, ku ktorým si užívatelia môžu vytvoriť aj svoje vlastné. Farby na displeji vyzerajú naozaj nádherne a sviežo. Na priamom slnku nie je displej čitateľný, ale dá sa nastaviť na vonkajší jas, kedy je čitateľnosť veľmi dobrá. To však rýchlejšie uberá energiu batérie. Našťastie na to myslel aj Samsung, preto sa nastavenie tohto vysokého jasu zmení po piatich minútach na pôvodné nastavenie. Je to celkom dobrý nápad, avšak pokiaľ sa zdržiavate dlhodobo vonku v slnečnom počasí, nemáte možnosť nastaviť si ‘vonkajší jas’ dlhodobo.

Foto: www.flickr.com | Vernon Chan
Remienok je silikónový a dá sa vymeniť . Na výber je 6 rôznych farieb. K telu sa remienok pripevní veľmi jednoducho, vďaka čomu môžete mať aj každý deň inú farbu. Teda okrem nedele, kedy farbu budete musieť zopakovať po niektorom zo šiestich predchádzajúcich dní J. Dizajn náramku je nadčasový a displej je neprehliadnuteľný. Na boku tela náramku je jedno tlačidlo, ktorým sa prepínate k aplikáciám. Na spodnej časti náramku je senzor srdečného tepu a konektor na nabíjanie, ktorý pri nabíjaní jednoducho priložíte ku konektoru na nabíjacej stanici. Senzor srdečného tepu používa na meranie pulzu LED svetlo. Nedá sa povedať, že by bol náramok nabitý funkciami, ale pre meranie výkonnosti obsahuje všetko potrebné. Okrem senzora srdečného tepu obsahuje akcelerometer a gyroskop. Chýbajúce GPS nemusí byť problémom pokiaľ ho máte v mobile. Musíme zdôrazniť, že senzor srdečného tepu nie je až taký presný ako by sa dalo očakávať, čo je spôsobené najmä pohybom náramku na zápästí.

Foto: www.flickr.com | Janitors

Operačný systém nie je Tizen ani Android, ale na mieru vytvorený firmou Samsung. Tento operačný systém nepodporuje aplikácie od iných výrobcov, čo je veľká škoda.

Vďaka vodeodolnosti (IP67) je možné nosiť náramok Gear Fit nepretržite aj na plávanie a mal by vydržať ponorenie do hĺbky 1 meter po dobu 30 minút.
Zaznamenávanie fyzickej aktivity sa spustí v menu, kde sa dá vybrať niektorá z možností ako: kráčanie, beh, turistika alebo cyklistika. Náramok potom zaznamenáva prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie alebo trvanie aktivity. Ak si počas aktivity urobíte prestávku, náramok to nepozná a čas meria ďalej. Počas behu náramok kontroluje váš pulz a podľa toho vám radí či treba zrýchliť alebo spomaliť pre rovnomerné rozdelenie síl. Nevýhodou je, že krokomer je defaultne vypnutý a pokiaľ chcete merať kroky, treba zapnúť samostatnú aplikáciu. Navyše krokomer nie je presný a ak budete kroky rátať v hlave a súčet porovnáte s hodnotou z náramku, je veľmi pravdepodobné, že sa budú tieto hodnoty líšiť.

Náramok Gear Fit je šikovná vecička pre aktívnych ľudí, ktorá pomáha usmerňovať a zaznamenávať športové výkony. Je to však len začiatok cesty a náramok nie je veľmi presný. Pevne dúfame, že firma Samsung zlepší fungovanie chytrých náramkov.

Výhody náramku Samsung Gear Fit:
  1. Možnosť výmeny remienkov rôznych farieb.
  2. Náramok je veľmi ľahký a pohodlný na nosenie 24/7.
  3. Vodeodolnosť a odolnosť voči prachu.
  4. Cena - Dnes sa dá kúpiť náramok Gear Fit aj do 100€.

Nevýhody náramku Samsung Gear Fit:
  1. Z náramku sa nedá telefonovať.
  2. Batéria – Náramok podľa výrobcu vydržía na jedno nabitie pri priemernom používaní 2-3 dni. Najdlhšie by mal náramok vydržať až 5 dní.
  3. Krokomer a ssenzor srdečného tepu sú nepresné.
  4. Náramok neobsahuje mikrofón a nedá sa ovládať hlasom.
  5. Nabíjanie - pri nabíjaní treba zapojiť náramok na špeciálny adaptér
  6. Náramok funguje len so smartfónmi od firmy Samsung

Video



    Špecifikácia náramku Samsung Gear Fit:

     Procesor  180MHz ARM Cortex M4 CPU
     Pamäť  8 MB RAM; 16MB vnútorná pamäť
     Operačný systém  real-time operating system (RTOS)
     Prenos dát  Bluetooth® 4.0 LE
     Rozmery  23,4 x 57,4 x 11,95 mm
     Váha  27 gramov
     Materiál  plastové telo a silikónový remienok
     Displej  dotykový zakrivený Super AMOLED; dobre čitateľný na slnku
     Uhlopriečka  1,84 palce (46,7 mm)
     Rozlíšenie  432 x 128 pixelov
     Fotoaparát  neobsahuje
     Kamera  neobsahuje
     Mikrofón  neobsahuje
     Reproduktor  neobsahuje
     Batéria  Li-Ion 210 mAh; priemerná výdrž 2-3 dni; pri nízkom používaní až 5 dní
     Nabíjanie  Micro USB
     Senzory  srdečného tepu, gyroskop, krokomer, akcelerometer
     Cena  Od 99 Eur


    0 komentárov