streda 10. septembra 2014

Moto 360
Foto: www.flickr.com | Forgemind ArchiMedia
Hodinky Moto 360 sú vstupenkou firmy Motorola na trh chytrých hodiniek. Hodinkám patrí viacero prvenstiev: sú to prvé hodinky, ktoré si firma Google vybrala na implementáciu operačného systému Android Wear a sú to tiež prvé chytré hodinky s telom kruhového tvaru. Smartwatch 360 vyzerajú na prvý pohľad ako obyčajné ručičkové hodinky, ale vďaka operačnému systému a prepojeniu so smartfónom poskytujú užívateľom množstvo užitočných funkcií. Vďaka tomu môžete komunikovať s priateľmi a rodinou cez hodinky bez toho, aby ste telefón vytiahli s vrecka. Vďaka hlasovému asistentovi dokonca dokážete ovládať hodinky aj telefón iba pomocou hlasu.

Hodinky Moto 360 sú vyrobené z kvalitných materiálov: telo je z nerezovej ocele, remienok z kože od slávnej firmy Horween alebo nerezový v dvoch farbách. Na ruke sedia hodinky Moto 360 ako uliate a je cítiť, že si v Motorole dali záležať na pohodlí pre užívateľa. Hrúbka remienku je 22 mm, Motorola neodporúča remienky od iných výrobcov, nakoľko by nemuseli pasovať. Displej chráni kvalitné sklo Gorilla Glass od firmy Corning, ktoré vydrží aj silnejšie nárazy a škrabance. Certifikát IP67 zaručuje vodeodolnosť hodiniek do hĺbky jedného metra po dobu 30 minút. Sprchovanie či dážď by mali bez problémov zvládnuť.
Na displeji je možné nastaviť šesť rôznych druhov dizajnov, z toho 5 ručičkových a 2 digitálne. Ďalších približne 6 dizajnov sa dá stiahnuť z internetu. Po podržaní prsta na displeji je možné vybrať si iný dizajn z ponuky. Hodinky sú vodotesné a odolné voči prachu, čo dokladuje certifikát IP67. Pre niekoho môže byť nevýhoda, že neobsahujú fotoaparát. Hodinky majú čistý minimalistický dizajn s jedným tlačítkom na pravo. Displej je dobre viditeľný aj na priamom slnku a hodinky sa po pár sekundách nečinnosti samé stmavia. Pri zdvihnutí ruky s hodinkami sa displej automaticky rozsvieti. Skrolovaním dolu po displeji je možné zobraziť i skryť notifikácie, zobraziť dátum a pozrieť zostávajúcu kapacitu batérie.

Srdcom hodiniek je procesor OMAP 3 od firmy Texas Instrument a 512 MB pamäť RAM. Na ukladanie slúži 4 GB vnútorná pamäť.
Foto: Maurizio Pesce from Milan, Italia [CC BY 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/2.0)]
Moto 360 sú kompatibilné so smartfónmi s operačným systémom Android od verzie 4.3. Na tomto operačnom systéme beží veľmi veľa smartfónov, preto sú hodinky Moto 360 vhodné pre množstvo nadšencov. Pre spárovanie hodiniek s telefónom je potrebná najaktuálnejšia verzia  vyhľadávača Google a aktívny účet Google Now a aplikáciu Android Wear v telefóne. Po ťuknutí na displej sa zobrazí operačný systém Google Now, pomocou ktorého otvoríte jednotlivé funkcie hodiniek, medzi inými e-mail, kalendár, zobrazenie srdečného tepu, krokomer, poznámky, navigácia a pod. 

Pekné hodinky Moto 360 od firmy Motorola s operačným systémom Android Wear poskytujú užívateľovi nesmierne množstvo funkcií. Ak túžite po svojich prvých chytrých hodinkách, Moto 360 vás isto nesklamú.

Cena: 249 USD

Výhody hodiniek Moto 360:

  1. Pekný dizajn; Moto 360 sú azda najkrajšie chytré hodinky na trhu
  2. Dobre sedia na ruke a sú ľahké
  3. Možnosť výberu koženého alebo kovového remienku
  4. Bezdrôtové nabíjanie
  5. Kompatibilita – Hodinky sú kompatibilné s veľkým množstvom Android smartfónov

Nevýhody hodiniek Moto 360:
  1. Výdrž batérie je veľmi slabá
  2. Na užívateľské rozhranie si treba chvíľu zvykať
  3. Veľkosť hodiniek je vhodná skôr pre mužov ako pre ženy

Špecifikácia hodiniek Moto 360:
 Procesor  Texas Instruments OMAP 3
 Pamäť  512 MB RAM; 4 GB interná pamäť
 Operačný systém  Android Wear
 Prenos dát  Bluetooth® v4.0 LE
 Hmotnosť  49 gramov (s koženým remienkom)
 Rozmery  priemer 46 mm, výška 11,5 mm
 Displej  Backlit LCD IPS
 Uhlopriečka  1,56 palca (41 mm)
 Rozlíšenie  320 x 290 pixelov
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Batéria  Li-Ion 320 mAh, výdrž: pri bežnom používaní 1 - 2 dni, indukčné nabíjanie

0 komentárov