utorok 3. mája 2016

Ak ste si s prvými jarnými dňami dali predsavzatie, že urobíte niečo pre svoje zdravie, je pravý čas vytiahnuť športový náramok. Pozrieme sa na fitnes náramok Nike Fuelband. Výrobca Nike ho vyrába v dvoch verziách. Prvá verzia s názvom Nike Fuelband a druhá Nike Fuelband SE. Tá sa líši na prvý pohľad od prvej verzie farebnými detailmi. Prvá verzia sa predávala v troch farebných vyhotoveniach, čierna, priesvitná biela a priesvitná čierna. Druhá verzia na trhu je čierna s farbenými detailmi červenej, ružovej a zelenej.
Dizajn náramku je strohý, ale pôsobí pevne a je vode odolný. Bohužiaľ nie do takej miery, aby ste ho mohli brať priamo do bazénu. Pri bežnom umývaní rúk ho ale dole dávať nemusíte. Prispôsobiť sa dá veľkosti zápästia. Náramok sa predáva v troch veľkostiach (S-14,6 cm, M/L-17,1 cm a XL-19,7 cm). V balení nájdete predlžovací článok, ktorý sa dá pripojiť k náramku a tým ho predĺži asi o 1 cm.  Náramok sa odopne veľmi ľahko, ale to neznamená, že sa odopína svojvoľne. Práve naopak, na ruke drží veľmi dobre aj počas športovania. Taktiež obsahuje sponu k tomuto účelu, ktorou sa článok k náramku pripojí a USB kábel pre pripojenie náramku k PC. Nabíjanie a synchronizácia s PC prebieha cez tento kábel alebo priamo cez USB port ukrytý v zapínaní náramku, ak to prístup k USB v PC dovolí. Synchronizovať môžeme priamo so zariadeniami iOS 5 a vyššie a Android pomocou aplikácie Nike+ Fuel.
Zapínanie náramku a ovládanie urobíte jediným tlačidlom, ktorým sa zapína skrytý displej vytvorený z 20 x 5 bielych svetelných bodov. Displej zobrazí čas, body, počet krokov, kalórie a stav batérie. Pod týmito údajmi sa zobrazuje pásik z 30 farebných bodov, ktorý je ukazovateľom plnenia aktivity za daný deň. Od červenej farby prechádza až k zelenej. Displej je výborne čitateľný a pôsobí dojmom malej svetelnej reklamy. Náramok Nike Fuelband zobrazuje aj údaj Fuel, čo je jednotka, ktorú vyvinula práve spoločnosť Nike. Ide o body, ktoré by užívateľ mal dosiahnuť, osobný cieľ, ku ktorému celodennou aktivitou smeruje. Práve v aplikácii Nike+ Fuel si môže svoje dosiahnuté ciele porovnávať s inými užívateľmi. Za dosiahnutie 10 splnených cieľov získavate ocenenia a posúvate tak svoje osobné skóre.

Cena náramku je asi 139 € a nákup na slovenskom trhu bol istý čas dosť problematický. Riešením bol dovoz z UK z oficiálneho obchodu Nike. V záplave športových náramkov však Nike Fuelband má určite svoje miesto. Fanúšikovia produktov Nike naň dopustiť nedajú. Veľkým plusom je odolnosť náramku, naozaj je z materiálu, ktorému len tak hocičo neuškodí.

Náramok Nike Fuelband dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie

Výhody náramku Nike Fuelband:
  1. Originálny dizajn
  2. Motivačné Fuel body za aktivitu a porovnávanie s ostatnými užívateľmi
  3. Známa športová značka
  4. Vodeodolnosť

Nevýhody náramku Nike Fuelband:
  1. Cena
  2. Nemonitoruje spánok

Video náramku Nike Fuelband 
 


Špecifikácia náramku Nike Fuelband:
 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Váha  27-32 gramov podľa dĺžky remienka
 Materiál  43% TPE, 34% Polypropylén, 14% horčík, 9% nerezová oceľ
 Displej 100 + 20 LED svetielok
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  2 Li-Polymérové batérie; drž približne 4 dni
 Nabíjanie  cez USB kábel
 Senzory  3-osí akcelerometer
 Cena  Od 139 Eur
Kategória

0 komentárov