sobota 27. decembra 2014

Foto: www.commons.wikimedia.org | MorePix

Ak pokukujete po nejakom fitness náramku so základnou výbavou na sledovanie fitness aktivity a pekným dizajnom, možno by ste si mali vyskúšať chytrý náramok Fitbit Flex. Tento pekný náramok dokáže zaznamenávať počet krokov, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie počas dňa, v noci sleduje spánkovú aktivitu a ráno vás zobudí jemnou vibráciou bez vyrušovanie partnera vedľa v posteli. Náramok neváži takmer nič a na ruke ho skoro necítite. Je vode-odolný vďaka čomu môžete sledovať aj kalórie spálené plávaním. Pred použitím stačí nastaviť v aplikácii fitness ciele, nasadiť náramok na ruku a hor sa športovať. Ak na náramok ťuknete 2 razy, každá z piatich LED diód na náramku signalizuje 20%-ný progres k splneniu cieľa. Keď splníte nastavený cieľ, náramok zavibruje a všetky LEDky zasvietia. Na rozdiel od Fitbit Flex obsahujú ostatné náramky tohto výrobcu displej, ktorý zobrazí žiadané údaje.



Telo náramku je samostatné a vložené dovnútra náramku zo zadnej časti. Dá sa jednoducho vybrať a vložiť do náramku inej farby. V súčasnosti je na výber 10 farieb náramkov. V balení sa nachádzajú dva náramky rôznych dĺžok, telo, USB nabíjačka a USB kľúč na synchronizáciu náramku s počítačom.
Narozdiel od Fitbit One neobsahuje Fitbit Flex výškomer, čo je celkom škoda. Batéria sa dá nabíjať iba cez počítač a plne sa nabije niekedy do hodiny a niekedy až za 2 hodiny. Dobrá správa je, že náramok vydrží na jedno nabitie aj viac ako týždeň.  Synchronizácia s telefónom je jednoduchá cez Bluetooth a pokiaľ chcete náramok synchronizovať s notebookom, stačí použiť priložený USB kľúč a keď je náramok vo vzdialenosti menej ako 6 metrov od počítača s pripojeným USB vysielačom, zosynchronizuje sa automaticky. Ak si na telefóne alebo v počítači nainštalujete aplikácie ako MyFitnessPal alebo Lose It, môžete zaznamenávať pomocou náramku koľko ste spálili kalórií a môžete sa tým aj pochváliť na sociálnych sieťach.

Náramok si pamätá posledných 7 dní zaznamenaných údajov minútu po minúte a posledných 30 dní zosumarizovaných údajov ako počet spálených kalórií denne, prejdená vzdialenosť za deň alebo počet krokov denne.

Náramok Fitbit Flex nie je všemohúci a zapnutý vydrží teploty -20°C až 45°C; ak je náramok vypnutý vydrží o niečo viac: -30°C až 60°C.




Náramok Fitbit Flex je kompatibilný s nasledovnými zariadeniami:
Operačný systém Android:
  • Samsung Galaxy S5, S4 Active, S4 Mini, S4, S3 mini, S3, Rugby Pro
  • Samsung Galaxy note 3, 2, 10.1
  • Motorola Droid Mini, Ultra, Maxx, RAZR HD, RAZR HD Maxx, RAZR M
  • Motorola Moto E, Moto G (4.3 +), Moto X
  • HTC One (M8), Max (4.3 +), Mini (4.3 +), M7 (4.3 +), Droid DNA (4.4.2), EVO 4G LTE (4.3 +)
  • LG Optimus Exceed 2, Volt, Optimus Fuel, F70, Optimus L35, Optimus L80, G2 mini (4.4.2 +), optimus L65, Optimus Zone 2, Optimus L70, Optimus L90, Optimus L40, G Pro2, G Flex, G Pad (4.4.2 +), G2, Optimus G Pro (4.4.2 +), Optimus G (4.4.2 +), Vu 3.0
  • Sony Xperia Z1 Compact (4.3 +), Z1s (4.3 +), Z1f (4.3 +), Z1 (4.3 +), Z (4.3 +), ZL (4.3 +), SP (4.3 +), ZR (4.3 +), Z Ultra (4.3 +), T (4.3 +), TX (4.3 +), VL (4.3 +), V (4.3 +), AX (4.3 +), Tablet Z (4.3 +)
  • Google Nexus 4, 5 a 7 (2013)
  • Pantech Vega secret up (4.4.2), LTE-A (4.4.2)
  • Huawei Ascend P7 (Sophia)

Zartiadenia od firmy Apple:
  • iPhone 6
  • iPhone 5s, 5c, 5
  • iPhone 4s
  • iPod Touch (5. generácia)
  • iPad Air, iPad 4, iPad 3
  • iPad Mini

Fitbit Flex je náramok, ktorý vďaka cene a výkonu je silným konkurentom chytrých náramkov iných značiek. Pre športuchtivých ľudí so štýlom je Fitbit Flex dobrá voľba.



Výhody náramku Fitbit Flex:
  1. Presnosť; i keď novšie fitness trackery od firmy Fitbit sú ešte presnejšie
  2. Čistý, moderný dizajn a výber farieb pre štýlových ľudí
  3. Slušná životnosť batérie
  4. Váha a pohodlnosť nosenia; náramok na ruke takmer necítiť.
  5. Cena

Nevýhody náramku Fitbit Flex:
  1. Neobsahuje monitor srdcového tepu
  2. Neobsahuje displej




Špecifikácia náramku Fitbit Flex:

 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery (obvod x šírka)  malý náramok 140-176 mm x 13,99 mm
 veľký náramok 161-209 mm x 13,99 mm
 Váha  malý náramok: 13,4 gramov
 veľký náramok: 14,6 gramov
 Materiál  silikónový náramok, nerezová spona na zapnutie
 Displej  LED signalizácia
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Lítium-Polymerová; výdrž približne 5 dní
 Nabíjanie  -------
 Senzory  akcelerometer, krokomer
 Cena  Od 79 Eur

0 komentárov