streda 4. júna 2014

Foto: www.flickr.com | Janitors
Chytré hodinky (smart watch) sú hodinky, ktoré obsahujú počítač s rôznorodými funkciami. Sú to vlastne vylepšené digitálne hodinky. Prvé digitálne hodinky boli vyrobené v roku 1972 a v roku 1983 boli vyrobené prvé hodinky s miniklávesnicou na vkladanie dát. Odvtedy prešiel vývoj veľký skok a dnešné chytré hodinky majú v sebe kameru, barometer, dotykový displej či dokonca telefón. Chytré hodinky môžu obsahovať Wi-Fi alebo GPS a môžete s nimi surfovať na internete.

Rok 2013 je považovaný za rok chytrých hodiniek, kedy došlo k výraznému zlacneniu týchto prístrojov a tým sa dostali do povedomia širšej verejnosti. Dnes sa výrobou chytrých hodiniek zaoberá takmer každý väčší výrobca spotrebnej elektroniky. Postupom času sa bude cena chytrých hodiniek pravdepodobne stále znižovať a na rukách ich bude mať stále viac ľudí. Možno niekedy už nebudeme nosiť kreditné karty a mobily vo vreckách ale všetko bude v chytrých hodinkách.


Niektoré chytré hodinky sa používajú na meranie fyzickej výkonnosti a sú známe ako monitory aktivity (activity tracker). Monitory aktivity merajú tepovú frekvenciu, obsahujú gps a zaznamenávajú trasu či počet okruhov. Monitory aktivity sú vhodné na rôznorodé fyzické činnosti ako beh, turistika alebo potápanie.


Na blogu www.chytrehodinky.sk nájdete užitočné informácie o chytrých hodinkách, novinky, aplikácie, hry a tipy a triky.
Kategória

0 komentárov