štvrtok 23. októbra 2014

Sony Smartband
Foto: www.flickr.com | Maurizio Pesce
Pre ľudí s aktívnym životným štýlom, ktorí milujú pohyb vyrobila firma Sony šikovnú vecičku – chytrý náramok Smartband. Vďaka Sony Smartband SWR10 dokážete zaznamenávať svoje fitness ciele a využívať funkcionalitu smartfónov Xperia priamo na svojej ruke. Náramok je určený na nosenie 24 hodín denne.

Chytrý náramok Sony Smartband má jednoduchý dizajn. Telo hodiniek sa dá jednoducho vybrať z náramku a nosiť samostatne, alebo vložiť do remienku inej farby. Sony ponúka náramky v 9-tich rôznych farbách. Na náramkoch sú jemné diagonálne ryhy, ktoré síce vylepšujú estetickú stránku náramku, ale do týchto rýh sa postupom času dostáva špina a prach. Kvôli tomu budete musieť umývať hodinky každých pár dní. Zapínanie je vymyslené jednoducho dvomi oceľovými kolíkmi. Zadná strana zapínania zakrýva kruhový kovový gombík s logom Sony. V balení je telo hodiniek a dva náramky (dĺžky 250 mm a 215 mm). Môžete si teda vybrať náramok podľa obvodu vášho zápästia. Samozrejme oba náramky sa dajú nastaviť aj na menší obvod, uvedené dĺžky sú na maximálnom nastavení jednotlivých náramkov. 

Náramok neobsahuje reproduktor ani mikrofón a
nedá sa s ním telefonovať. To ani nebol účel výrobcu, dnes už však výrobca ponúka aj náramok určený na telefonovanie (Sony Smartband SWR30). Na boku tela hodiniek sú 3 LEDky, ktoré signalizujú hovor, správu alebo potrebu nabitia náramku. Vedľa maličkých LED svetielok sa nachádza jediné tlačítko, ktoré slúži na prepínanie denného a nočného módu a tiež pridávanie záložiek o vašej aktivite (tzv. Life Bookmarks). Na rozdiel od väčšiny chytrých hodiniek, ktoré sú v súčasnosti na trhu vydrží náramok približne 5 dní bez nabitia. Telo sa nabíja cez microUSB port, ktorý je určený len na nabíjanie a nie na prenos dát. Vďaka vibračnej signalizácii viete o prichádzajúcich hovoroch, správach a notifikáciách z telefónu. Podľa výrobcu funguje vibračná signalizácia hovoru, keď je náramok vzdialený do 9 metrov od spárovaného telefónu. Vibračnú signalizáciu využíva aj budík, teda ak s hodinkami spíte nebudí, už vás viac nemusí budiť hlučná melódia z telefónu, ale vibrujúci náramok.
Sony Smartband SWR 10 farby náramkov

Samozrejmosťou je vodotesnosť a odolnosť voči prachu (hodnotenie IP58). IP58 znamená, že je telo náramku takmer úplne voči prachu (5) a nemala by doň vniknúť voda pri úplnom ponorení do 1 metra (8). Náramok Smartband SWR10 nie je určený na plávanie v bazéne, ale dážď či sprchovanie zvládne bez problémov.
Sony vyvinula užitočnú aplikáciu Lifelog, ktorá zaznamenáva informácie o komunikácii, zábave a fyzickej aktivite. Je možné nastaviť ciele a sledovať ich progres. Lifelog využíva sčasti senzoru na náramku a sčasti zo senzorov v smartfóne. Lifelog je pekná používateľsky prívetivá aplikácia s množstvom prehľadných farebných grafov. 
Na konci dňa sa môžete spätne pozrieť čo ste počas dňa robili, aké fotografie ste kedy vyfotili, akú hudbu ste počúvali, ako dlho a kedy ste komunikovali ba dokonca aj koľko krokov ste urobili a akou rýchlosťou ste kráčali či bicyklovali.
Ak chcete náramok Smartband spárovať s telefónom a využívať Lifelog, je v telefóne potrebná verzia operačného systému Android 4.4 a vyššia. Na sledovanie aktivity počas dňa je Lifelog vynikajúca aplikácia, vďaka ktorej sa dajú pozrieť činnosti počas uplynulých dní.
Aplikáciu si môžete stiahnuť na tomto odkaze.
Smartband SWR10 má dva módy: denný a nočný. Cez deň náramok zaznamenáva fyzickú aktivitu a vibrovaním oznamuje prichádzajúce hovory, správy a notifikácie; v noci zaznamenáva aktivitu spánku. Ráno si môžete v spárovanom smartfóne pozrieť ako vyzeral váš spánok, kedy ste sa prehadzovali a kedy ste boli ponorený do hlbokého spánku. Je to celkom zaujímavé vidieť na grafe ako asi vyzerala predošlá noc.
Náramok Smartband SWR10 je kompatibilný so smartfónmi rady Xperia: Z1, Z1 Compact, Z Ultra, Z2,  Z2 Tablet WiFi, Z2 Tablet, Z3, Z3 Compact, Z3 Tablet Compact, Z3 Dual, ale aj so smartfónmi iných značiek LG Nexus 5, LG Nexus 4, Samsung Galaxy Note III, Samsung Galaxy S4, Samsung Galaxy S5, HTC One, HTC One M8.



Výhody náramku Sony Smartband SWR10:
  1. Možnosť výmeny 9 farieb remienkov.
  2. Váha náramku a vodeodolnosť

    Nevýhody náramku Sony Smartband SWR10:
    1. Dizajn náramku spôsobuje zvýšené zachytávanie prachu a špiny
    2. Nepresné sledovanie aktivity



      Video aplikácie Lifelog


      Špecifikácia náramku Sony Smartband SWR10:

       Procesor  32-bit ARM Cortex-M0
       Operačný systém  Android 4.4
       Pamäť  16 kB RAM; 256 kB vnútorná flash pamäť
       Prenos dát  Bluetooth® 4.0, NFC, obsahuje aj Micro USB, ktoré je ale určené len na nabíjanie
       Hmotnosť  21 gramov; telo váži len 6 gramov a dá sa vybrať z remienka
       Rozmery  40,7 x 15,3 x 7,8 mm
       Materiál  plastové telo a silikónový remienok
       Displej  dotykový LCD; dobre čitateľný na slnku
       Uhlopriečka  1,4 palca (35,56 mm)
       Rozlíšenie  296 x 128 pixelov
       Fotoaparát  neobsahuje
       Kamera  neobsahuje
       Mikrofón  obsahuje
       Reproduktor  neobsahuje
       Batéria  Li-Polymer 35 mAh; priemerná výdrž 5 dní; nabíjanie menej ako 1 hodinu
       Nabíjanie  Micro USB
       Senzory  Akcelerometer, krokomer, senzory pohybu
       Cena  Od 60 Eur

      Foto: www.sonymobile.com
      Kategória

      0 komentárov