pondelok 23. marca 2015

goclever eco review
Poľská firma zaoberajúca sa výrobou mobilných telefónov, tabletov, kamier a navigácií zacielila koncom minulého roka na trh chytrých hodiniek. Prvé hodinky nesú názov Chronos Eco a na našom trhu sú dostupné už za cenu 45€. Dizajn nie je veľmi moderný, ale funkčnosť hodiniek je za tú cenu dosť dobrá. Sú vodeodolné, preto sa nemusíte báť ak ich máte na ruke počas daždivého počasia. Chronos Eco sú chytré hodinky, ktoré okrem zobrazovania času ponúkajú užívateľom aj prehľad o volaniach, sms správach a notifikáciách z telefónu. Hodinky vážia len 36 gramov a majú rozmery 45 × 35 × 11 mm.
Displej hodiniek je čiernobiely od firmy Sharp a používa technológiu Memory LCD s vynikajúcim kontrastom. Je dobre čitateľný aj na priamom slnku. Rozlíšenie displeja je 144x168 pixelov a uhlopriečka je 1,26”, čo je dosť málo, ale na ponúkané funkcie úplne stačí. Technológia displeja umožňuje používať hodinky až 30 dní bez nabíjania i napriek slabej kapacite batérie (110 mAh). Pri bežnom používaní sa táto doba samozrejme skracuje asi na 3 týždne a menej. Displej proti poškriabaniu chráni vysoko odolné sklo. Podsvietenie displeja sa zapne po stlačení tlačidla, alebo zatrasením ruky, čo však nefunguje príliš spoľahlivo. Displej nie je dotykový, ale ovláda sa tromi tlačidlami na boku hodiniek. Horným tlačidlom na pravom boku hodiniek sa posúvate v ponuke hore, dolným dolu a stredné tlačidlo je na potvrdenie voľby. Tlačidla sú dosť výstúpené a vraj sa dajú stláčať aj v boxerských rukaviciach. Na ľavej strane je jedno tlačidlo, ktoré má úlohu tlačidla Späť. Týmto tlačítkom zobrazíte aj dátum, stav batérie a meno hodiniek, pod akým sú viditeľné cez Bluetooth. Nad týmto tlačítkom je DC port, ku ktorému sa magneticky pripája nabíjací USB kábel. Nabíjanie batérie trvá tri hodiny.
hodinky goclever eco
Keďže hodinky Chronos Eco nie sú len obyčajné digitálky, je možné meniť zobrazenie ciferníka. Na výber sú desiatky možností, klasické analógové, digitálne aj s obrázkom na pozadí. Uložiť sa dajú 4 ciferníky, ktoré vie užívateľ rýchlo meniť. Počas dňa sa tak dajú striedať rôzne ciferníky hodiniek, napríklad podľa nálady. Užívateľské rozhranie hodiniek je jednoduché a napriek tomu, že displej nie je dotykový, sa ovláda ľahko.
Pre zábudlivcov je vhodná funkcia na nájdenie telefónu. Keď neviete, kde ste si odložili telefón, stačí spustiť funkciu Vyhľadať telefón a ten začne vydávať zvukový signál. Hodinky sú spárovateľné s mobilom do 10 metrov, ale len na voľnom priestranstve. Niekedy sa stáva, že sa hodinky odpoja, keď ste síce od mobilu len 5 metrov, ale ste v inej miestnosti.
Dizajn hodiniek je minimalistický a nezaujme každého. Chytré hodinky Chronos Eco sú vyrobené z kvalitných materiálov: plastové telo, gumový remienok a kryt displeja z odolného skla. Sú vodeodolné do 5 ATM. V hodinkách je zabudovaný akvelerometer, ktorý sníma pohyb, prejdenú vzdialenosť, spálené kalórie a tiež počet krokov. Hodinky nie sú nečinné ani počas spánku a vedia monitorovať spánkovú aktivitu užívateľa. Aplikáciu, v ktorej sa dajú pozrieť namerané údaje, je možné stiahnuť na Google Play alebo pre iPhony v App Store. V aplikácii je možné nastaviť rôzne ciele, napríklad počet krokov za deň, spálené kalórie a tiež pozrieť údaje o spánku nositeľa hodiniek. Zaznamenané denné a týždenné údaje sa dajú porovnávať s inými majiteľmi hodiniek Chronos Eco.

goclever na ruke
Chytré hodinky Chronos Eco sú kompatibilné s mnohými smartfónmi s operačným systémom Android od verzie 4.4.0 a tiež s operačným systémom iOS 7.1 a novším. Spárujú sa pomocou Bluetooth 4.0, ktoré šetrí spotrebu batérie a funguje do vzdialenosti 10 metrov od smartfónu. Keď sú hodinky spárované s mobilom, hodinky vás upozornia na prichádzajúci alebo zmeškaný hovor, sms správu, email alebo notifikáciu. Tiež je možné hodinkami ovládať hudobný prehrávač v telefóne alebo spustiť spúšť fotoaparátu v mobilnom telefóne.

Chronos Eco od firmy GoClever sú kvalitné hodinky za výhodnú cenu ponúkajúce dobrú výdrž batérie, meranie fyzickej activity a výber s desiatok rôznych ciferníkov. Pre nenáročných užívateľov túžiacich po chytrých hodinkách sú dobra voľba.


Hodinky Chronos Eco sú kompatibilné s nasledovnými smartfónmi:

Operačný systém Android 4.4 +: 

  • GOCLEVER INSIGNIA 550i, QUANTUM 400 PLUS, QUANTUM2 400, QUANTUM 450, QUANTUM2 450, QUANTUM 500, QUANTUM 600
  • GOOGLE Nexus 4, Nexus 5
  • LG G2 (D802)
  • ONEPLUS One (CyanogenMod 11 + / Android 4.4 +)
  • OPPO Find 7 (Android 4.4 +)
  • SAMSUNG Galaxy S4, Galaxy S5, Galaxy Note 3 (N9002)
  • SONY Xperia Z1, Xperia Z1 compact, Xperia Z2, Xperia Z3, Xperia Z3 compact
Zariadenia od firmy Apple (iOS 7.1 - 8.1):
  • iPhone 5 (iOS 7.1 - 8.1)
  • iPhone 5C (iOS 7.1 - 8.1)
  • iPhone 5S (iOS 7.1 - 8.1)

Videorecenzia hodiniek Chronos Eco v poľskom jazyku:


Výhody hodiniek GOCLEVER Chronos Eco:
  1. Cena je viac než výhodná
  2. Výdrž batérie je oveľa lepšia ako u konkurencie
  3. Váha a rozmery hodiniek
  4. Vodeodolnosť
  5. Kompatibilita s operačným systémom Android aj iOS

Nevýhody hodiniek GOCLEVER Chronos Eco:
  1. Čiernobiely (monochromatický), nedotykový displej
  2. Dizajn nenadchne každého
  3. Vlastný operačný systém
  4. Chýba vymeniteľný remienok


Špecifikácia hodiniek GOCLEVER Chronos Eco:

 Procesor  ???
 Pamäť  ---
 Operačný systém  vlastný
 Prenos dát  Bluetooth® 4.0 LE
 Rozmery  45 x 55 x 11 mm
 Hmotnosť  36 g
 Materiál  telo z plastu a remienok gumový
 Displej  monochromatický, nedotykový LCD s technológiou Memory LCD
 Uhlopriečka  1,26 palca (32 mm)
 Rozlíšenie  144 x 168 pixelov
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  neobsahujú
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  Li-Ion 110 mAh; výdrž max. 30 dní; nabíjanie 3 hodiny
 Nabíjanie  cez USB
 Senzory  accelerometer, krokomer
 Cena  od 43€

Foto: GoClever.com

0 komentárov