streda 8. júla 2015

Ďalšia generácia obľúbeného náramku TalkBand uzrela svetlo sveta už pred nejakým časom. Je vidno, že čínsky výrobca Huawei si dal veľmi záležať, aby bol náramok lepší po všetkých stránkach. TalkBand B2 má vylepšený vzhľad, je o 6 gramov ľahší a skrátil sa mu čas nabíjania. Huawei TalkBand B1 oproti novej verzii vyzeral ako lacný plastový doplnok. V porovnaní s predchádzajúcim modelom je tenší o 0,3 mm. TalkBand B2 obsahuje monitor fyzickej aktivity, meria spálené kalórie aj prejdenú vzdialenosť. Navyše sa telo dá vybrať z náramku a použiť ako hansfree slúchadlo na telefonovanie.

Dizajn a materiály

Výrobca použil na výrobu náramku kvalitné materiály, ktoré mu dodávajú luxusný vzhľad. Vybrať si môžete z troch rôznych prevedení: čierne telo s gumovým remienkom, strieborné telo s bielym gumovým remienkom a zlaté telo s koženým hnedým remienkom. Na výber sú aj rôzne veľkosti remienkov, čo je dobré pre ľudí s úzkym či príliš hrubým zápästím. Model s koženým remienkom je zo všetkých najpohodlnejší avšak je to na osobnej preferencii užívateľa. Veľkosť náramku sa dá ľahko nastaviť a na ruke je v porovnaní s inými fitness trackermi oveľa pohodlnejší. Váha náramku s koženým remienkom je 32 gramov a s gumovým remienkom ešte o 2 gramy menej. Vďaka nízkej váho ho na ruke takmer necítiť. Remienok sa dá vymeniť za akýkoľvek remienok na trhu s hrúbkou 15 mm pri uchytení. Telo sa z náramku vyberá veľmi jednoducho stlačením dvoch maličkých tlačítok na boku remienka. Nasadenie tela je tiež veľmi jednoduchá a nemusíte sa bať, že vám telo počas športovania vypadne. Displej náramku je pri nečinnosti vypnutý a náramok tak vyzerá ako štýlový remienok bez dodatočnej funkcionality. Avšak keď pohnete rukou, displej sa rozsvieti a zobrazí hodiny. Rozlíšenie displeja je 128 x 88 pixelov, displej je dotykový PMOLED a je čitateľný aj v exteriéry (na priamom slnku to je trocha problém). Uhlopriečka displeja je 0,73 palca (1,85 cm) a displej reaguje na dotyk veľmi dobre. Na boku displeja je jedno tlačidlo, ktorým sa aktivuje displej alebo dvihne hovor.


Batéria

Batéria náramku má kapacitu 95 mAh a vydrží približne 4 dni na jedno nabitie. Nabíja sa cez microUSB konektor, ktorý sa nachádza na tele náramku. 

Kompatibilita

Náramok TalkBand B2 je kompatibilný s operačným systémom Android od verzie 4.0 a iOS 7 a vyššie.

Funkcie

Ako fitness tracker, teda na sledovanie športovej aktivity je náramok TalkBand B2 dobrým pomocníkom a obsahuje všetko čo by mal fitness tracker obsahovať. Pomocou akcelerometru a šesť-osového gyroskopu dokáže celkom presne sledovať fyzickú aktivitu. TalkBand B2 sleduje následovné: spálené kalórie, počet krokov, prejdenú vzdialenosť, dĺžku spánku.
Poteší zaznamenávanie celkového množstva spálených kalórií v porovnaní so spálenými kalóriami počas fyzickej activity. Na motiváciu k cvičeniu sa dajú nastaviť ciele a po splnení cieľa sa na smartfóne objaví krátka animácia ohňostroja a dostanete malú trofej. Dá sa povedať, že náramok je do každého počasia, čo zaručuje certifikát IP57 (odolnosť voči prachu a vode do 1 metra do 30 minút). Namerané údaje o fyzickej aktivite sa dajú vyhodnotiť v aplikácii Huawei Wear, ktorá podporuje systémy iOS a Android. Táto aplikácia nie je veľmi prepracovaná a ponúka len základný prehľad o dennom a mesačnom počte krokov, spálených kalórií a dĺžke spánku.
Spánok sa meria automaticky a netreba zapínať žiadnu funkcionalitu. Najväčšia vychytávka náramku TalkBand B2 je vynímateľné telo, ktoré slúži ako handsfree slúchadlo. Slúchadlo síce funguje, ale telefonovanie s ním nie je žiadna sláva. Stáva sa, že z ucha vypadne a ak chcete telefonovať za behu, pravdepodobne vám slúchadlo dlho v uchu nevydrží. Reproduktor je dosť slabý, čo sa dá pri tak malom zariadení pochopiť. Hlasitosť hovoru sa dá meniť potiahnutí prsta po displeji náramku, čo je celkom pekná vychytávka. Mikrofón však tiež nie je veľmi kvalitný a v rušnom meste alebo veternom počasí nebude telefonovanie pre druhú stranu najpríjemnejšie.

Náramok Huawei TalkBand B2 dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie
  • dĺžku spánku

So smartfónom sa náramok spája cez Bluetooth 3.0 a spojenie sa preruší ak je mobil vo vzdialenosti viac ako 8 metrov. Keď náramok nie je v dosahu mobil začne zvoniť. To je výhoda ak sa náhodou náramok alebo mobil stratí.



Výhody náramku Huawei TalkBand B2:
  1. Pekný dizajn
  2. Nízka hmotnosť
  3. Kvalitné materiály
  4. Rýchly operačný systém
  5. Trackovanie spánku
  6. Vodeodolnosť

Nevýhody náramku Huawei TalkBand B2:
  1. Displej je zle viditeľný na slnku
  2. Bezdrôtové slúchadlo nižšej kvality
  3. Cena



Špecifikácia náramku Huawei TalkBand B2:

 Procesor  -------
 Pamäť  4GB + 512MB RAM
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 3.0
 Rozmery  62 x 22 x 12 mm
 dĺžka náramku: kožený 235,1 mm; gumový 242,8 mm
 Váha  32 gramov
 Materiál  hliníkové telo; a silikónový alebo kožený remienok
 Displej  PMOLED 0.73-palca (1,85 cm), 128x88 px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  obsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  kapacita: 95mAh; výdrž približne 6 dní, 14 dní standby
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 1,5 hodiny
 Senzory  akcelerometer, gyroskop
 Cena  Od 127 Eur


Foto: www.flickr.com | Maurizio Pesce

0 komentárov