nedeľa 1. mája 2016

Spoločnosť Huawei uvádza na trh ďalšiu generáciu svojho náramku, štýlový náramok Huawei TalkBand B3. Ide o vylepšenú verziu úspešného náramku TalkBand B2, ktorý kombinuje praktický fitness náramok a Bluetooth slúchadlo zakomponované v tele remienka, využiteľné ako handsfree slúchadlo. Konštrukčne sú obidva náramky rovnako riešené.

Na trhu sa objaví v niekoľkých variantoch s troma typmi remienka - kožený, kovový a silikónová športová verzia. Rozdelený je do troch kategórií Active, Classic a Elite. Remienky si užívateľ môže samozrejme meniť. Náramok bude k dispozícii v piatich farbách: čierna, hnedá, strieborná, biela a béžová. Váha by mala byť necelých 96 gramov.
K pripojeniu so smartfónom bude využívať nízkoenergetický Bluetooth vo verzii 4.2. Nebude chýbať odolnosť voči prachu a vode s certifikáciou IP57. Nový model navyše ponúkne vylepšenú kvalitu zvuku aj v hlučnejšom prostredí vďaka CSR čipu a novému algoritmu na zníženie hluku v pozadí, ktorý by mal byť nižší o 80%. Huawei TalkBand B3 je kompatibilný s operačným systémom Android 4.3 a vyšším a taktiež s iOS od verzie 7.0.

Cena za tento náramok by sa mala podľa varianty pohybovať za športový model Active so silikónovým remienkom 169€, variantu Classic 199€ a najvyšší model Elite sa bude predávať za 229€. Náramok podporuje dva módy fitness a spací mód.

Na boku náramku je jedno tlačítko, ktorý má viacero funkcií ako zapnutie/vypnutie náramku, prijatie/odmietnutie/ukončenie hovoru, vypnutie displeja, slúži aj ako diaľková spúšť fotoaparátu na mobile a má ešte viacero iných funkcií. Najvychytenejšie na celom náramku je však telefonovanie a v prípade prichádzajúceho hovoru stačí vycvaknúť telo a vložiť do ucha.

Displej a výbava

Huawei TalkBand B3 ukrýva v ráme z nerezovej ocele zakrivený PMOLED displej. Odolné sklo Gorilla Glass ho chráni proti škrabancom. Displej je dotykový a podporuje posúvanie hore aj dolu, prepínanie medzi displejmi, pozeranie kontaktov z mobilu. Náramok podporuje stíšenie/odmietnutie hovoru, zavolanie na späť na číslo zmeškaného hovoru, nastavenie hlasitosti, nájdenie spárovaného telefónu do 10 metrov a podobne. Rozlíšenie displeja je 80 x 128 pixelov. Telo náramku má obdĺžnikový tvar rozmerov 57,4 × 21,7 × 12,2 mm. Jeho hmotnosť je 96 gramov, pričom samotné slúchadlo váži 11 gramov. Samozrejmosťou je akcelerometer a gyroskop. Detekčný snímač okolitého svetla automaticky upravuje jas displeja a predlžuje životnosť batérie. Náramok bude už tradične, ako sme pri fitness náramkoch zvyknutí, merať pohybovú aktivitu, chôdzu, beh, cyklistiku, spálené kalórie aj spánok.

Výdrž a nabíjanie batérie

Batéria s kapacitou 91 mAh by mala podľa výrobcu vydržať 3-4 dni alebo 5,5 hodín hovoru. Výdrž je daná tým, ako často užívateľ rozsvecuje displej, pozerá notifikácie, telefonuje a podobne. Doba nabíjania pomocou micro USB nabíjačky by nemala presiahnuť 1,5 hodiny.

Kedy sa tento fitness náramok hodiaci sa dizajnom pre mužov aj ženy objaví na trhu zatiaľ spoločnosť Huawei presne neuviedla. Predpokladá sa však, že to bude v priebehu druhej polovice roku 2016.


Výhody náramku Huawei TalkBand B3:
  1. Nádherný dizajn
  2. Možnosť telefonovania pomocou tela náramku

Nevýhody náramku Huawei TalkBand B3:
  1. Cena
  2. Ešte nie sú na trhu

Video náramku Huawei TalkBand B3 
 


Špecifikácia náramku Huawei TalkBand B3:
 Procesor  -------
 Pamäť  128 kB RAM; 16 MB flash
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.2
 Váha  95,8 gramov
 Rozmery  210 x 21,7 x 12,2 mm
 Materiál oceľový/kožený remienok, oceľové telo
 Displej 0,73 " PMOLED; rozlíšenie 80 x 128 px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  91 mAh; drž približne 3-4 dni
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 2 hodiny; bezdrôtové nabíjanie
 Senzory  -------
 Cena  Od 169 Eur


Foto: www.huawei.com

0 komentárov