piatok 11. marca 2016

Štýlová novinka od americkej firmy so základňou v krásnom meste San Francisco na západnom pobreží USA. Náramok Jawbone UP2 je nástupca veľmi obľúbeného náramku Jawbone U24 a asi isto získa široké spektrum nadšencov, pravdepodobne najmä žien milujúcich najnovšie technické výdobytky. Tento dizajnový náramok dokáže sledovať spánkovú aktivitu ako aj pohybovú aktivitu počas dňa. Náramok neobsahuje displej a namerané údaje sa dajú pozrieť v aplikácii na smartfóne. Prvá verzia tohto náramku sa potýkala s určitými ťažkosťami ako problémy so zapínaním, kedy sa náramok zvykol rozopínať. Ďalším problémom bolo komplikované prepínanie spánkovej aktivity, čo je na novej verzii vyriešené automatickou detekciou spánku.

Prevedenie

Telo náramku je hliníkové s rôznou textúrou. Dizajn je veľmi nápaditý a tenké pásiky remienka síce vyzerajú dosť komplikovane, ale vďaka nim je náramok veľmi ľahký a dá sa nastaviť na rôznu hrúbku ruky. Nastavenie správneho obvodu náramku tak, aby dobre sedel na ruke síce chvíľu trvá, ale potom je zapínanie bezproblémové. Na ruke drží náramok veľmi dobre a nerozopína sa ani pri prudkých pohyboch. Minimalistický dizajn náramku nie je na škodu, práve naopak pri pohybovej aktivite ani nevnímate, že máte náramok na ruke. Na výber sú rôzne štýlové farby náramku ako černa so strieborným telom, šedá, fialová, fialová so zlatým telom, tyrkysová či čierna. Na vrchnej časti náramku sa nachádzajú tri LED svetielká, ktoré slúžia na signalizáciu. Prvá LEDka signalizuje aktivitu, druhá oznamuje, že je zapnuté monitorovanie spánku a tretia oznamuje notifikácie v telefóne (hovor či správy). Displej doteraz nemal žiaden s náramkov Jawbone a tento trend platí aj pre UP2.

Meranie aktivity

Náramok dokáže merať počet krokov, spálené kalórie a kvalitu spánku, teda dĺžku jednotlivých spánkových fáz. Krokomer náramku funguje spoľahlivo a meria rovnako ako aj napríklad Apple Watch či náramky Fitbit. Kroky sa merajú zabudovaným akcelerometrom a počet krokov sa navyšuje aj inak ako chodením (napríklad dvihnutím ruky), ale pri chodení meria kroky celkom presne. Jawbone UP2 obsahujú aj stopky, ale najzaujímavejšou funkciou je budík, ktorý vás pri nastavení zobudí až v ľahkej fáze spánku, čím bude začiatok dňa oveľa príjemnejší.

Náramok Jawbone UP2 dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie
  • dĺžku a fázy spánku
  • čas bez pohybovej aktivity

Batéria a nabíjanie

Náramok Jawbone UP2 sa nabíja cez magnetický USB kábel a plne nabitý je za hodinu. Vnútri náramku je Li-ion batéria s kapacitou 38 mAh a jej výdrž je do 10 dní, čo je veľmi slušné. Samozrejme taká dlhá výdrž takejto maličkej batérie je vďaka chýbajúcemu displeju a signalizáciu zabezpečujú maličké LEDky. Nabíjanie je zabezpečené krátkym USB káblikom ktorý sa zospodu pripne na náramok. Pri nabíjaní je dobré nehýbať s náramkom, lebo v nabíjačke príliš dobre nedrží.

Aplikácia UP

Aplikácia pre Jawbone UP2 je kompatibilná so smartfónmi s Androidom aj s iPhonmi. V aplikácii UP sú prehľadne zobrazené namerané údaje aktivity a spánku za jednotlivé dni. V aplikácii je nameraný počet krokov, dĺžka aktivity, prejdená vzdialenosť, tempo, spálené kalórie a pod v tabuľkách a pekných grafoch. Užívateľ si tiež môže pozrieť časy jednotlivých fáz spánku, po akom čase zaspal, koľkokrát za noc sa zobudil a mnoho iného. Aplikácia je prehľadná a užívateľsky prívetivá.


Výhody náramku Jawbone UP2:
  1. Originálny a veľmi zaujímavý dizajn
  2. Nízka hmotnosť
  3. Výdrž batérie viac ako týždeň
  4. Hypoalergénny náramok

Nevýhody náramku Jawbone UP2:
  1. Nie je vodeodolný
  2. Chýbajúci displej
  3. Nemá monitor srdcového tepu

Video s porovnaním starého a nového typu Jawbone UP2
 


Špecifikácia náramku Jawbone UP2:
 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Váha  18 gramov
 Materiál silikónový remienok, hliníkové telo
 Displej zobrazenie pomocou troch LED svetielok
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  38 mAh; drž približne 8 dní
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 2 hodiny cez USB kábel
 Senzory  akcelerometer
 Cena  Od 70 Eur


Foto: www.jawbone.com

0 komentárov