štvrtok 13. novembra 2014

Tieto hodinky sú druhými chytrými hodinkami firmy LG s operačným systémom Android Wear. Firma si tentokrát dala viacej záležať na dizajne hodiniek a vsadila na okrúhli displej. Telo hodiniek je ocelové a remienok kožený. Na prvý pohľad vyzerajú ako obyčajné hodinky a nie je na nich dokonca ani viditeľné logo LG. Vnútri sú však hodinky nabité slušnou funkcionalitou. LG G Watch R sú ľahké a ich nosenie je pohodlné. Okrúhle telo je dosť veľké a i keď hodinky firma LG zaraďuje do kategórie unisex, hodia sa skôr pre pánov so širším zápästím. 

Mnohí hodinky G Watch R  porovnávajú s hodinkami Moto 360 od firmy Motorola. Nečudo, hodinky sú v mnohom veľmi podobné, najmä vo výzore. Práve Motorola sa snažila vyrobiť prvé hodinky s okrúhlym displejom, ale displej na hodinkách Moto 360 netvorí úplný kruh. Hodinky LG G Watch R sú teda prvé s kruhovým displejom, ktoré bežia na Android Wear. Displej má rozlíšenie 320 x 320 px a ppi (pixels per inch) 245. Menšou nevýhodou je, že okrúhly displej nepodporuje toľko aplikácií ako štvorcový displej (ktorý majú napríklad hodinky Samsung Gear Live či G Watch). Na slnku je zobrazenie displeja dobre viditeľné aj pri nastavenom najnižšom jase, čím sa šetrí batéria. Inak má displej 6 stupňov nastavenia jasu. Keďže hodinky neobsahujú senzory okolitého svetla, nie je možné nastaviť displej na automatický jas. Displej je nastavený na tlmený režim (dim mode), pri ktorom sa zobrazuje čas bez prerušenia, čo ešte viac umocňuje pocit klasických hodiniek. Keďže OLED displej nemá podsvietenie ako LED, nie je to až tak energeticky náročné. Na displeji sa dá nastaviť viacero dizajnov hodiniek, ručičkový či digitálne.
Operačný systém Android Wear pre chytré hodinky je isto dobrá voľba, aj keď treba dodať, že Android Wear je stále len v začiatkoch. Je stále čo zlepšovať a pri používaní tohto systému vám bude chodiť množstvo aktualizácií. Hodinky LG G Watch R sú kompatibilné so všetkými telefónmi s operačným systémom Android 4.3 a vyšším. Android Wear má byť v budúcnosti kompatibilný aj s operačným systémom iOS od firmy Apple.


Hodinky nielen vyzerajú dobre, ale sú dobré aj po technickej stránke. Dôkazom je 1.2GHz procesor, 512MB RAM a 4GB internej pamäte. Batéria má kapacitu 410mA, čo je dosť veľa, ale i tak hodinky vydržia približne 2 dni na jedno nabitie. Monitor srdečného tepu je už samozrejmosťou a hodinky G Watch R sú navyše obohatené o gyroskop, akcelerometer a kompas. Niektorým užívateľom bude možno chýbať GPS, ktoré hodinky neobsahujú. Výdrž batérie výrobca deklaruje na dva dni. To je bežná výdrž väčšiny chytrých hodiniek v súčasnosti. Dva dni hodinky vydržia, ak sa s nimi nebudete príliš hrať. Ak budete skúšať funkčnosť hlasových povelov a meniť nastavenia (čo v prvé dni isto budete), výdrž batérie bude aj menej ako deň. Výdrž batérie musia zlepšiť všetci výrobcovia chytrých hodiniek. Keď môže vydržať batéria v klasických hodinkách aj niekoľko rokov, v chytrých hodinkách by mohla vydržať aspoň týždeň. Batéria sa nabíja v nabíjacom magnetickom stojane cez micro USB kábel .

Na boku je jedno tlačítko, ktorým vypínate a zapínate displej hodiniek. Dlhým stlačením tlačítka sa dostanete do menu nastavení. V hodinkách je zabudovaný mikrofón na hlasové povely, ale neobsahujú reproduktor – nedá sa s nimi telefonovať. 
Hodinky sú vodeodolné do 1 metra po dobu 30 minút a netreba ich dávať dolu v sprche.
Podľa nášho názoru patria LG G watch R k najkrajším chytrým hodinkám na trhu. Je vidieť, že si firma LG dala naozaj záležať na ich dizajne, ale ani technologicky nezaostávajú. Ponúkajú veľký výkon a rýchlu odozvu, vďaka čomu používateľovi šetria čas. Cena je dosť vysoká, ale jedná sa o naozaj podarený kúsok.


Výhody hodiniek LG G Watch R (W110):
  1. Možnosť výmeny 9 farieb remienkov.
  2. Okrúhly OLED displej.
  3. Váha náramku a vodeodolnosť.
  4. Operačný systém Android Wear.

    Nevýhody hodiniek LG G Watch R (W110):
    1. Výdrž batérie len dva dni.
    2. Na naše pomery vysoká cena.
    3. Hodinky sú dosť veľké a nevyzerajú dobre na tenkej ruke.
    4. Neobsahujú GPS.




      Špecifikácia hodiniek LG G Watch R (W110):

       Procesor  CPU Qualcomm® Snapdragon™ 400; 1,2 GHz
       Operačný systém  Android Wear
       Pamäť  512 MB RAM; 4GB eMMC (užívatelia majú k dispozícii 3 GB)
       Prenos dát  Bluetooth® 4.0, NFC, obsahuje aj Micro USB, ktoré je ale určené len na nabíjanie
       Hmotnosť  62 gramov
       Rozmery  46,4 x 53,6 x 9,7 mm
       Materiál  kovové telo a kožený remienok
       Displej  kruhový P-OLED
       Uhlopriečka  1,3 palca (33,02 mm)
       Rozlíšenie  320 x 320 pixelov
       Fotoaparát  neobsahuje
       Kamera  neobsahuje
       Mikrofón  obsahuje
       Reproduktor  neobsahuje
       Batéria  410 mAh; priemerná výdrž 2 dni; nabíjanie menej ako 1 hodinu
       Nabíjanie  Micro USB
       Senzory  Gyroskop, akcelerometer, kompas, senzory srdečného tepu, barometer
       Cena  Od 228,99 Eur

      Foto: www.flickr.com | Maurizio Pesce

      LG recenzie
      Kategória

      4 komentáre:

      1. V tabulke pod materialom je zle ubvedeny popis...hodinky su kovove s kozenym remienkom

        OdpovedaťOdstrániť
      2. Neviete mi poradit kde zozeniem ochrannu foliu alebo temperovane sklo na tieto hodinky? Dakujem bokortomas@gmail.com

        OdpovedaťOdstrániť
      3. Temperované sklo napríklad na Aliexpress:

        http://www.aliexpress.com/store/product/Tempered-glass-screen-protector-for-LG-G-watch-R-screen-guard-for-LG-G-watch-smart/330225_32273917680.html

        Nie je to originál, ale poslúži dobre.

        OdpovedaťOdstrániť