pondelok 27. apríla 2015

Jedny z najlacnejších chytrých hodiniek z Číny sú pre ľudí s nízkym rozpočtom túžiacich po chytrých hodinkách. A za cenu približne 50 eur aj s poštovným dostanete hodinky s množstvom funkcií a pekným dizajnom. Nevýhodou je čakacia doba približne mesiac, kým vám hodinky dorazia. U8 U Pro je pokročilejšia verzia hodiniek U8 s mnohými vylepšeniami ako napríklad dlhšia výdrž batérie, luxusnejší vzhľad, možnosť vloženia SIM karty a fungovania hodiniek nezávisle od telefónu.

Displej je farebný a dotykový. Na prepnutie z hodiniek do hlavného menu stačí podržať prst 2 sekundy na displeji. Rovnako to funguje aj naopak. Výkonnosť hodiniek je solídna, len pri prechádzaní medzi aplikáciami môžete občas zaznamenať nepatrné omeškanie, ale nie je to nič vážne. Medzi jednotlivými aplikáciami prechádzate potiahnutím prsta sprava doľava, podobne ako keď listujete knihu. Zobrazenie času je veľmi variabilné a na výber je množstvo pozadí a štýlov ciferníkov; napríklad s Mickey Mousom, digitálne, staromódne ručičkové a pod.

Dajú sa zohnať v troch farebných prevedeniach: červenej, čiernej, modrej a zlatej s bielym alebo čiernym remienkom. Telo hodiniek je kovové a remienok silikónový. Remienok vyzerá lacno, ale je kvalitný a hodí sa k celkovému dizajnu hodiniek. Zapínanie je na pracku. Podľa nášho názoru je dizajn celkom podarený a celkovo vyvolávajú hodinky dobrý dojem. Na pravom boku tela hodiniek je tlačidlo na zapínanie a objektív fotoaparátu, na ľavom boku je dierka mikrofónu a microUSB port pre slúchadlá a nabíjanie.

Oproti U8 majú U8 U Pro vačšiu hlopriečku 1,55 palca (3,94cm) a tiež lepšie rozlíšenie 240 x 240 px. Batéria má výdrž okolo 6 hodín hovoru, čo je o 3 hodiny viac ako hodinky U8. Veľkou zmenou oproti U Watch U8 je možnosť použitia SIM karty do hodiniek, ktorá sa vkladá do slotu pod batériou. Hodinky majú oproti U8 naviac fotoaparát, ktorý sa nachádza na boku. Pomocou hodiniek je možné robiť momentky, avšak nečakajte veľmi kvalitné snímky. Hodinky sa dajú použiť aj ako diaľková spúšť fotoaparátu v smartfóne.

Ak príde na spárovaný smartfón  správa (nielen sms ale aj na Facebook, Twitter,WhatsApp či Skype). Užitočná je aj funkcia proti krádeži telefónu: keď sa telefón stratí z dosahu hodiniek (viac ako na približne 12 metrov), hodinky to oznámia tónom a vibrovaním. Na displeji hodiniek sa dá zobraziť telefónny zoznam, história hovorov a čítať sms správy zo spárovaného telefónu (podporujú len telefóny s OS Android 2.3 a vyššie). Balenie hodiniek obsahuje slúchadla a v hodinkách sa dá počúvať FM rádio či hudba. Na hodinkách je možné nastaviť 5 budíkov a budiť sa dá aj vibračným zariadením bez tónu. Stopky majú len základnú funkcionalitu štart, stop a vynulovanie času. Vďaka zabudovanému senzoru viete pomocou hodiniek sledovať počet prejdených krokov, prejdenú vzdialenosť či spálené kalórie. Namerané hodnoty sú však dosť nepresné.
Kde kúpiť U Watch U8?
v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.cz)

Na spárovanie s telefónom, treba zapnúť Bluetooth v hodinkách aj v telefóne. Proces je veľmi jednoduchý a v Bluetooth aplikácii hodiniek po zapnutí Bluetooth zobrazí názov smartfónu. Po kliknutí na tlačidlo pripojenia sa obe zariadenia spárujú a môžete využívať časť funkcií telefónu priamo v hodinkách. Chytré hodinky U Watch U8 Pro sú v mnohom vylepšené oproti hodinkách U Watch U8 a dá sa povedať, že za podobnú cenu dnes ťažko zoženiete porovnateľné hodinky. Podpora hodiniek rovnako ako pri U8 neexistuje.

Hodinky U Watch U8 Pro majú tieto funkcie:
  • telefonovanie
  • posielanie sms správ
  • budík
  • krokomer, výškomer
  • barometer
  • meranie rýchlosti a vzdialenosti

Výhody hodiniek U Watch U8 Pro:
  1. Cena
  2. Dizajn, váha a pohodlnosť pri nosení
  3. Obsahuje výškomer a barometer
  4. Telefonovanie s hodinkami
  5. Kompatibilný s operačnými systémami Android, iOS

Nevýhody hodiniek U Watch U8 Pro:
  1. Žiadna podpora
  2. Neznáma značka
  3. Pri objednávke z Číny dlhá doba čakania



Špecifikácia hodiniek U Watch U8 Pro:

 Procesor   ?
 Pamäť  128 + 64 MB
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth V3.0 + EDR
 Rozmery  50,5 x 43,5 x 13 mm
 Váha  45 gramov
 Materiál  oceľové telo a silikónový náramok
 Displej  dotykový TFT; uhlopriečka 1,55 palca (3,94 cm); rozlíšenie 240 x 240px
 Fotoaparát  obsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  obsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  3.7V/350mAh; výdrž 6 hodín hovoru a približne 160 hodín v standby režime
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 1 hodinu
 Senzory  barometer, krokomer, výškomer
 Cena  Od 45 Eur


0 komentárov