pondelok 5. januára 2015

Už zajtra (6. januára 2015) sa v americkom Las Vegas začína technologický veľtrh International CES, ktorý predstaví mnoho noviniek na trhu chytrých hodiniek a náramkov od výrobcov z Ameriky, Európy aj Ázie. Jednou z noviniek sú chytré hodinky od francúzskeho výrobcu Withings s názvom Activité Pop.
Dizajn hodiniek je veľmi elegantný a hodinky vyzerajú ako klasické ručičkové, ktoré majú navyše jednu menšiu stupnicu od 0 do 100. Táto extra stupnica zaznamenáva priebeh aktivity smerom k vytýčenému cieľu. Ak daný cieľ dosiahnete, hodinky vám to oznámia vibráciou. Ranné vstávanie vám uľahčí vibrujúci budík, ktorý neruší prípadných spolunoclažníkov. Ak často cestujete napríklad do Anglicka, určite vás poteší fakt, že hodinky sa pri prechode do iného časového pásma  automaticky prestavia. Na výber je päť farieb hodiniek: bordová, oranžová, tmavošedá (Shark Grey), azúrovo modrá (Bright Azure) a piesková (Wild Sand).

Na zaznamenávanie aktivít výrobca Withings vyrobil Android aplikáciu Health Mate, ktorá je dostupná zadarmo. S pomocou aplikácie Health Mate sa po spárovaní dá sledovať priebeh spĺňania cieľov vašich priateľov, čo môže byť celkom zábava. Napríklad môžete vidieť koľko krokov urobili vaši priatelia v daný deň (Samozrejme aj oni musia mať nainštalovanú aplikáciu a hodinky či náramok s krokomerom).

Hodinky Activité automaticky rozoznajú intenzitu vykonávanej aktivity a teda vedia rozpoznať či práve kráčate, bežíte alebo plávete.

Chytré hodinky Activité Pop dokážu sledovať tieto aktivity:
  • chôdzu a beh
  • plávanie (sú vodeodolné)
  • spánok

O nabíjanie batérie sa nemusíte starať, pretože priemerná výdrž je vyše 8 mesiacov. Hodinky sú ľahké, sklíčko je minerálne, pokryté s PVD (Physical Vapor Deposition), ktorý dodáva hodinkám lesk a remienok je z hladkého silikónu, ktorý je veľmi pohodlný na ruke.

Cena: 146,95 USD


0 komentárov