nedeľa 5. apríla 2015

Poľská firma GOCLEVER, ktorá vyrába svoje produkty v čínskom meste Shenzhen sa zameriava na výrobu mobilných telefónov, tabletov, kamier, navigácií a tiež chytrých hodiniek. V súčasnosti má v ponuke dva typy hodiniek CHRONOS COLOUR a CHRONOS ECO. Prvé sa dajú kúpiť za cenu 70€, druhé sú ešte lacnejšie a stoja menej ako 50€.
Chytré hodinky Chronos Colour majú svoje meno podľa farebného displeja, na rozdiel od Chronos Eco, ktoré majú úsporný, ale čiernobiely displej s technológiou Sharp Memory LCD. Telo hodiniek je plastové, remienok je gumový a kryt displeja je vyrobený zo skla odolného voči poškriabaniu.
Pomocou hodiniek Chronos Colour sa dajú posielať správy a telefonovať priamo zo zápästia bez nutnosti vytiahnuť telefón z vrecka. Po synchronizácii s hodinkami sa dá zobraziť telefónny zoznam z telefónu v hodinkách. Hodinky informujú užívateľa o prichádzajúcich emailoch a hovoroch, zobrazujú meno a telefónne číslo volajúceho. S hodinkami Chronos Colour sa dá ovládať fotoaparát v mobile na diaľku, čo je celkom užitočná funkcia najmä dnes v dobe selfie fotiek. Synchronizácia s telefónom funguje do vzdialenosti 10 metrov od telefónu. V hodinkách sú vopred nainštalované aplikácie ako budík, rádio, kalkulačka, kalendár, predpoveď počasia, ale dá sa stiahnuť mnoho iných užitočných aplikácií. Správy sa na displeji dajú písať dosť komplikovane, pretože tlačítka sú veľmi malá, ale sajú sa zadávať aj hlasom.
Ovládanie hodiniek je dotykové a na dotyk reagujú celkom dobre. Displej má štvorcový tvar s uhlopriečkou 1,6 palca. Displej je podsvietený a má veľmi pekný kontrast. V hornej časti nad displejom je umiestnený reproduktor a dole je dierka s mikrofónom. Na spodnej časti pod displejom sú tri dotykové tlačítka, ktoré vyzerajú ako tlačítka operačného systému Android. Na pravom boku je jedno tlačítko a microUSB port určený pre nabíjanie hodiniek. Nabíjanie trvá približne 3 hodiny, ale po nabití hodiniek vydrží batéria jeden až dva týždne podľa intenzity použitia. Pri bežnom používaní deklaruje výrobca výdrž 5 dní a dva týždne by mali hodinky vydržať v režime stand-by. V balení hodiniek je priložená redukcia micro USB – jack 3,5 mm na pripojenie slúchadiel do hodiniek.
Pre pravidelne športujúcich ľudí bude dobrým spoločníkom troj-osový akcelerometer, ktorý zaznamenáva intenzitu pohybu, vďaka čomu viete ako intenzívne ste športovali. V hodinkách sa zaznamenávajú spálené kalórie aj počet krokov a prejdená vzdialenosť.  Ak vás pri športe zastihne jemný dážď, o hodinky sa báť nemusíte, pretože sú odolné proti náhodnému poliatiu, vlhkosti či dažďu. Nie sú však úplne vodeodolné a majú stupeň ochrany krytom IP20 alebo do 30 metrov.
Chronos Colour sú kompatibliné s telefónmi s operačným systémom Androidem 4.4 KitKat a vyššími verziami. Hodinky sa so smartfónmi spárujú pomocou Bluetooth 4.0 LE a keď ste od mobilu ďalej ako 10 metrov, hodinky vás upozornia, čo je výhodné vtedy, keď neviete nájsť, kde ste si dali mobilný telefón.



Výhody hodiniek GOCLEVER Chronos Colour:
  1. Farebný displej
  2. Cena
  3. Výdrž batérie

Nevýhody hodiniek GOCLEVER Chronos Colour:
  1. Dizajn
  2. Pamäť na ukladanie dát

Video


Špecifikácia hodiniek GOCLEVER Chronos Colour:

 Procesor  ???
 Pamäť  ???
 Operačný systém  Android Wear
 Prenos dát  Bluetooth® 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
 Rozmery  41 x 55 x 12 mm
 Hmotnosť  60 g
 Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, sklo Corning Gorilla Glass
 Displej  TFT dotykový LCD
 Uhlopriečka  1,6 palca (40,06 mm)
 Rozlíšenie  240x240 pixelov
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  obsahujú
 Reproduktor  obsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  Li-Ion 350 mAh; výdrž max. 2 týždne; nabíjanie 3 hodiny
 Nabíjanie  cez micro USB 
 Senzory  akcelerometer, krokomer
 Cena  do 75€

Foto: GoClever

0 komentárov