sobota 11. júna 2016

Spoločnosť Xiaomi po úspechu svojho chytrého náramku Xiaomi Mi Band uviedla jeho druhú generáciu a tento krát aj s displejom. Prvá generácia vyšla pred 2 rokmi a náramok neobsahoval displej ani snímač tepovej frekvencie. Druhá verzia prvej generácie s označením Xiaomi Mi Band 1S síce už dostala snímač tepovej frekvencie, stále však bola bez displeja. Výrobca sa preto rozhodol do nového modelu umiestniť čiernobiely displej.

Dizajn a displej

Oproti prvej verzii sú zmeny v dizajne naozaj minimálne, až na displej. Ten nahradil hliníkové zariadenia z prvej verzie modelu Xiaomi Mi Band. Náramok je znova z hypoalergénneho antimikrobiálneho silikónu vo viacerých farebných prevedeniach (zelená, modrá, oranžová, čierna). Displej je pekne usadený v remienku a neprečnieva plochou. Nemalo by sa teda stať, že ním nechtiac o niečo narazíte a poškodíte ho. Dizajn je naozaj jednoduchý a nejakú prevratnú revolúciu ním Xiaomi neurobil. Náramok  výrobca osadil veľmi pekným OLED displejom s uhlopriečkou 0,42", ktorý zobrazí čas, počet krokov a aktuálnu tepovu frekvenciu. Čas je možné zobraziť ako v digitálnom formáte tak aj v ručičkovom. Priamo v displeji sa nachádza jediné ovládacie eloxované tlačidlo tenké len 0,05 mm. Ním sa stláčaním pohybujete medzi zobrazenými údajmi. Zhasnutý displej sa aktivuje otočením zápästia, ako je to napríklad aj u Apple Watch.

Konštrukcia

Použitý materiál je kvalitný a spracovanie výborné. Nechýba vodeodolnosť s certifikáciou IP67 a možnosť zmeny remienku. Ten si môžete vybrať v rôznych farbách. Maličké telo hodiniek sa dá jednoducho vybrať a vložiť do iného remienku. Zapínanie je totožné ako pri predošlom náramku. Rovnako ukončené na konci náramku jednej strany tenkým uškom, cez ktoré sa druhý koniec remienka prevlečie a tak zapne. Už pri prvej generácií náramku sa však veľa užívateľov sťažovalo na pretrhnutie tohto uška po krátkej dobe používania.

Kde kúpiť Xiaomi Mi Band 2?
v e-shopech
od
(Zdroj: Heureka.sk)
Parametre

Snímač tepovej frekvencie a Bluetooth 4.0 pre pripojenie s mobilným zariadením je výpočet všetkého, čím tento náramok disponuje. Keďže ide o jednoduchý náramok za veľmi nízku cenu, nič iné ani nemôžeme očakávať. V balení sa nachádza užívateľský manuál s QR kódom pre rýchle stiahnutie aplikácie priamo zo stránky výrobcu pre zariadenia s Androidom a iOS.

Výdrž

Výrobca uvádza výdrž až 20 dní a to je už naozaj veľmi dobrá výdrž pre náramok s displejom. Nabíjanie je totožné ako pri náramku Xiaomi Mi Band. Slúži na to krátky kábel s kolískou pre prijímač s pinmi a druhá strana je ukončená USB konektorom pre pripojenie k PC.

Výhody náramku Xiaomi Mi Band 2:

  • Nízka cena
  • Vodeodolnosť
  • Jednoduché ovládanie
  • Vymeniteľné farebné náramky

Nehody náramku Xiaomi Mi Band 2:

  • Málo funkcií

Na čínskom trhu je náramok Xiaomi Mi Band 2 v predaji 7. júna za cenu 23 $. Kedy sa ho dočkáme na európskom trhu nie je zatiaľ známe, ale už teraz môžeme povedať, že pôjde o cenovo veľmi zaujímavý náramok s pekným displejom.



Špecifikácia náramku Xiaomi Mi Band 2:

 Procesor  ---------
 Pamäť  ---------
 Operačný systém  ---------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery (DxŠxV)  telo 15,7 mm x 40,3 mm x 10,5 mm; nastaviteľná dĺžka remienka 155-210 mm
 Váha  7 gramov
 Materiál  plastové telo a silikónový náramok
 Displej  0,42" OLED
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  70 mAh; výdrž do 20 dní
 Nabíjanie  Odporúčane je nabíjanie cez PC
 Senzory  krokomer, snímač tepovej frekvencie
 Cena  Od 65 Eur

Foto: www.xiaomi.cn

2 komentáre:

  1. Prejdená vzdialenosť sa dá zobraziť v nastaveniach, aby sa zobrazovala na náramku

    OdpovedaťOdstrániť