utorok 10. marca 2015


Hodinky, ktorých vývoj bol financovaný z crowdfoundingovej kampane na stránke Kickstarter.com, kde dosiahli namiesto požadovaných 100 tisíc CAD vyše 800 tisíc CAD. Už to je vyše roka, čo vynálezci týchto chytrých hodiniek ukončili kampaň financovania a hodinky sa dostávajú do povedomia širokej verejnosti. Neptune Pine sú nabité funkciami a k fungovaniu nepotrebujú telefón. Stačí, ak do nich vložíte micro-SIM kartu a môžete pomocou nich aj telefonovať. Výrobca zamýšlal vyrábať držiak na prilbu, do ktorého by sa vložilo telo hodiniek a 5 Mpx kamera by nakrúcala adrenalínové videá. Držiak však výrobca na stránke nepredáva. Kamera nie je veľmi kvalitná a fotografie i videá sú vhodné len na momentky.

Neptune Pine majú v sebe zabudovaný maličký reproduktor, mikrofón, vibračný motorček a dajú sa do nich pripojiť sluchátka s 3,5 mm konektorom. Vďaka zabudovanému GPS, akcelerometru a gyroskopu, krokomeru budete mať prehľad na vašimi fyzickými aktivitami, ktoré tieto hodinky dokážu dokonale merať. Pri behu či chôdzi hodinky veľmi presne zmerajú tempo, počet krokov, rýchlosť, polohu aj spálené kalórie. I keď popravde behať s týmito veľkými hodinkami nie je príliš pohodlné. Hrúbka hodiniek je vyše 14 mm, čo je viac ako dva iPhony 6 položené na sebe.

Displej je na hodinky celkom veľký a má uhlopriečku 6,096 cm. Na displeji sa dá zobraziť QWERTY klávesnica pomocou ktorej rýchlo napíšete poznámku, e-mail či SMS správu. Práve veľkosť displeja bola terčom mnohých diskusií o týchto hodinkách, ktoré sú skôr telefónom na zápästí. Ak vám nevadí veľkosť, určite budete s týmito hodinkami spokojní. Na displeji môžete celkom pohodlne surfovať na internete vďaka Wi-Fi pripojeniu. Rozlíšenie displeja je 320 x 240 px čo pri jeho veľkosti nie je veľa. Farby displeja sú dosť matné a tiež odozva na dotyk nie je ideálna. Občas treba viacej pritlačiť, aby displej reagoval. 

Hodinky obsahujú prednú aj zadnú kameru a môžete pomocou nich telefonovať so známymi cez Skype. LED svetlo sa dá použiť ako baterka či osvetlenie tváre pri telefonovaní v šere. Zadná kamera má slušné rozlíšenie 5 megapixelov a nakrúca video s vysokým rozlíšením. Vďaka mikrofónu môžete nielen telefonovať, ale aj zadávať hodinkám pokyny (slovenčina pravdepodobne nebude podporovaná).

Mozgom hodiniek je dvojjadrový 1,2 GHz procesor od firmy Qualcomm a 512 MB pamäť RAM. Hodinky sa predávajú v dvoch verziách so 16 GB a 32 GB úložiskom.

Pre skutočných geekov sú tieto hodinky výbornou hračkou, avšak ak ich chcete najmä na meranie fyzickej výkonnosti, existujú aj ľahšie zariadenia. Dizajn týchto hodiniek nezaujme každého a aj cena je dosť vysoká.


Výhody hodiniek Neptune Pine:
  1. Funguje samostatne bez pripojenia ku smartfónu 
  2. Wi-Fi, reproduktor, 2 kamery, GPS
  3. S hodinkami sa dá telefonovať aj skypovať

Nevýhody hodiniek Neptune Pine:
  1. Na hodinky sú predsa len priveľké
  2. Dizajn nie je príliš lákavý
  3. Telo sa dáva z remienku dosť ťažko dole
  4. Dotyková obrazovka nereaguje dostatočne rýchlo



    Špecifikácia hodiniek Neptune Pine:

     Procesor  Qualcomm Snapdragon S4 1.2 GHz Dual- Core ARM Cortex-A5
     Pamäť  512 MB RAM; 16 alebo 32 úložisko
     Operačný systém  Android 4.1 Jelly Bean
     Prenos dát  Bluetooth® 4.0, Wi-Fi 802.11 b/g/n
     Rozmery  66,0 x 53,5 x 14,2 mm
     Hmotnosť  60,8 g telo a 35,4 g remienok
     Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, sklo Corning Gorilla Glass
     Displej  dotykový TFT
     Uhlopriečka  2,4 palca (60,96 mm)
     Rozlíšenie  320x240 QVGA
     Fotoaparát  obsahujú 5 Mpx zadný a VGA predný; LED svetlo vpredu aj vzadu
     Kamera  obsahujú
     Mikrofón  obsahujú
     Reproduktor  obsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Li-Ion 810 mAh; výdrž max. 120 hodín
     Nabíjanie  cez USB 
     Senzory  gyroskop, akcelerometer, krokomer, digitálny kompas, GPS
     Cena  16 GB verzia $349
     32 GB verzia $449

    1 komentár:

    1. Hľadám neptune pine biely k predaju a neviem ho v ziadom eschope nájsť . Ak by ste vedeli o obchode kde sa dá kúpiť v bielej farbe budem rád ak ma budeme kontaktovať

      luki10@azet.sk

      OdpovedaťOdstrániť