štvrtok 11. decembra 2014

cookoo hodinky
Hodinky s pekným menom Cookoo nie sú v žiadnom prípade kukačkové hodinky, ale veľmi podarené chytré hodinky, ktoré pod dizajnom klasických analógových hodiniek skrývajú rozšírenú funkcionalitu. Aj keď výrobca z recesie zabalil hodinky do obalu pripomínajúceho kukačkové hodiny. Nie sú to však hodinky nabité funkciami tak ako iné chytré hodinky. Slúžia najmä na ukazovanie času plus indikujú niektoré zmeny v smartfóne. Po obvode displeja je umiestnených 5 ikoniek, ktoré sa rozsvietia pri určitej aktivite v telefóne. Teda jedna ikonka slúži na signalizáciu prichádzajúceho hovoru, jedna zobrazuje zmeškané hovory, ďalšia nový email, novú sms správu, pripomienku alebo notifikáciu zo sociálnych sietí a jedna ikonka upozorňuje na potrebu nabiť batériu. Ďalšie dve ikonky zobrazujú, či je v hodinkách nastavený zvuk a vibrácie. Ak sa vám stáva, že zmeškáte hovor, kvôli tomu, že ste ho necítili vibrovať, vďaka vibračnému zariadeniu na hodinkách Cookoo sa vám to už nebude stávať. Na zápästí predsa len cítiť vibrácie viac ako vo vrecku, najmä pri chôdzi či behu. Hodinky síce oznamujú prijatý hovor a podobne, ale nezobrazujú číslo volajúceho. Slúžia iba na oznámenie prichádzajúceho hovoru, správy a pod.

Telo hodiniek je vyrobené z nerezovej ocele obalenej plastom, náramok je silikónový a sklíčko z minerálneho skla odolného proti poškriabaniu. Svojím dizajnom sú to skôr športové hodinky pre mladých ľudí. Silikónový remienok je ponúkaný vo farbách: biela, čierna, modrá, ružová a strieborná. Kruhové telo má priemer 44 mm a remienok je 22 mm široký a 255 mm dlhý. Hodinky sú vodotesné do 40 metrov(5 ATM) a dá sa s nimi plávať bez obáv z poškodenia.
Životnosť batérie je veľmi príjemné prekvapenie a batéria by mala vydržať až jeden rok. Hodinky neobsahujú nabíjaciu batériu, ale lítiovú gombíkovú batériu typu CR2032, ktorá sa dá kúpiť nielen v hodinárstve ale aj v supermarkete. Batéria je veľmi ľahko vymeniteľná bez použitia špeciálnych nástrojov. Batéria teda vyvažuje dosť obmedzenú, avšak pre mnohých postačujúcu funkcionalitu hodiniek.

Po bokoch sú 2 tlačítka z každej strany a na pravej strane je naviac jedno hlavné tlačítko. Tlačítkami ovládate rôzne funkcie, ktoré si sami definujete a tiež stav batérie, pripojenie k telefónu, zvuk a vibrácie, podsvietenie. Hlavné otočné tlačítko slúži na mnoho účelov, napríklad ním pustíte, alebo zastavíte pesničku zo zoznamu skladieb v telefóne, odfotíte sa telefónom na diaľku alebo ním vďaka funkcii ‘nájsť telefón’nájdete pripojený telefón, keď zabudnete, kde ste ho odložili. Okrem funkcie ‘nájsť telefón’ hodinky ponúkajú podobnú funkciu ‘telefón mimo dosah’, ktorá oznámi keď je telefón mimo dosahu Bluetooth z hodiniek. Vďaka týmto funkciám sa vám nestane, že budete pol dňa hľadať telefón, ktorý zapadol medzi matrace sedačky.

Pri nastavovaní hodiniek, ich treba spárovať s telefónom pomocou Bluetooth a na telefón nainštalovať aplikáciu COOKOO Life App™. Potom stačí len v aplikácii nastaviť, ktoré notifikácie z telefónu sa budú zobrazovať aj na hodinkách, či budú notifikácie zvukové, vibračné alebo aj zvukové aj vibračné. V aplikácii Cookoo sa tiež nastavuje funkcionalita hlavného tlačítka, ktorú si sami zvolíte.

Hodinky Cookoo sú kompatibilné s iPhonmi 4S, 5 a 5s, iPad Mini, iPad, iPod Touch, Samsung Galaxy S4, Galaxy Note 3 a HTC One.

Vďaka aplikácii COOKOO Life App™ si môžete nastaviť nasledovné notifikácie:
  • prichádzajúce hovory
  • zmeškané hovory
  • správy z Facebooku, Twitteru
  • pripomienky v kalendári
  • prijaté SMS správy, emaily
  • ak je telefón mimo dosahu hodiniek
  • ak je slabá batéria telefónu

Cookoo watch sú užívateľsky prívetivé, ľahko sa ovládajú a vďaka nim máte pod kontrolou nielen prichádzajúce hovory, notifikácie zo sociálnych sietí ale aj mnoho iných funkcií telefónu. Nedajú sa však porovnať s inými chytrými hodinkami na trhu. Ak však hľadáte hodinky, ktoré majú dlhú výdrž batérie, môžete v nich plávať a navyše nimi čiastočne kontrolujete telefón, Cookoo Watch budú pre vás vhodné.

Výhody hodiniek Cookoo Watch:

  1. Pekný vzhľad ručičkových hodiniek
  2. Vodeodolnosť – hodinky sú vhodné aj na plávanie
  3. Dlhá výdrž batérie – mala by vydržať približne rok

Nevýhody hodiniek Cookoo Watch:
  1. V porovnaní s inými chytrými hodinkami majú veľmi obmedzenú funkcionalitu
  2. Slabé vibrácie pri signalizácii

Videorecenzia hodiniek Cookoo Watch



    Špecifikácia hodiniek Cookoo Watch:

     Procesor  -------
     Pamäť  -------
     Operačný systém  -------
     Prenos dát  Bluetooth® 4.0, Bluetooth Smart, Bluetooth Low Energy
     Rozmery (ØxVxD)  44 x 16,3 x 255 mm
     Materiál  nerezová oceľ - telo a silikónový remienok
     Displej  ručičkové hodinky a pod nimi displej na zobrazenie ikon
     Uhlopriečka  1,73 palca (44 mm)
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  neobsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Batéria  Lítiová CR2032; výdrž približne rok
     Nabíjanie  -------
     Senzory  -------
     Cena  Od 83 Eur

    Kategória

    0 komentárov