nedeľa 14. apríla 2019

Pekné hodinky z kvalitných materiálov s transflektívnym LCD displejom s keramickým rámikom, silikónovým remienkom, týždňovou výdržou batérie, snímačom tepu a novým 28nm GPS modulom. Už na prvý pohľad je vidieť kvalitné spracovanie a nadčasový dizajn.


Dizajn a displej

Dizajn týchto hodiniek ich robí unikátnymi a veľmi zaujímavými. Telo smart hodiniek Xiaomi Huami Amazfit má kvalitné spracovanie v obľúbenom tvare kruhu a hodinky zaujmú najmä dvomi prvkami a to keramickým rámikom okolo displeja a krikľavo-červeným alebo skôr oranžovým silikónovým remienkom, teda pokiaľ sa vám do rúk dostane verzia Red. Na výber sú dve verzie remienka Red a Black, pričom prvá menovaná verzia má remienok v spomínanej výraznej krikľavo-oranžovej farbe zvonka a zvnútra je remienok čierny. Verzia black má remienok sfarbený na čierno a zvnútra je oranžový. Pri oboch verziách je telo čierne. Dizajn hodiniek je teda skôr športový, ale remienok sa dá veľmi jednoducho vymeniť za rôzny remienok so šírkou 22 mm. Originálny remienok je špeciálne tvarovaný na odvádzanie potu.
Keramický rámik displeja lahodí oku a rovnaký materiál používa firma Xiaomi pri svojich najdrahších modeloch hodiniek, preto hodinky Xiaomi Huami Amazfit vyzerajú prémiovo. Použitá keramika je kvalitná a odolná voči škrabancom. Displej chráni odolné sklo Gorilla glass.
Na pravej strane je tlačítko na zapínanie a vypínanie hodiniek. Na zadnej strane tela je senzor tepu a 4 piny na nabíjanie v kolíske.
Hmotnosť hodiniek s remienkom je 55 gramov, čo je prijateľná hmotnosť na bežné nosenie i šport.

Displej je kruhový a má rozlíšnie 320 x 300 pixelov. Teda úplne kruhový displej nie je, pretože na spodu má časť vyrezanú (podobne ako Moto 360). Displej je always-on, je teda stále zapnutý a čas vidíte kedykoľvek.

Batéria a nabíjanie

Lítium-polymérová batéria má kapacitu 280 mAh a dokáže vydržať až 11 dní, pokiaľ hodinky používate len na ukazovanie času. Pri stále zapnutom GPS vydrží batéria približne 35 hodín. Na zadnej strane tela sú 4 piny na nabíjanie v kolíske. Nabíjanie trvá približne 3 hodiny.

Hardwarová výbava a výkon

Mozgom hodiniek je dvojjadrový procesor s výkonom 1.2 GHz. Pamäť RAM má kapacitu 512 MB a vnútorná pamäť až 128 MB, čo je pre chytré hodinky až nadmerne veľa. Vďaka takému nabitému hardwaru fungujú hodinky bez najmenšieho zaváhania.
Zabudované GPS aj ruská alternatíva GLONASS pomáhajú merať prejdenú vzdialenosť pri športe, nadmorskú výšku a tempo. Na meranie tepu slúži senzor srdcového tepu. Hodinky obsahujú ďalšie senzory ako senzor zrýchlenia, senzor okolitého svetla a geomagnetický senzor.
Synchronizácia dát prebieha cez Bluetooth 4.0 alebo WiFi (Wi-Fi IEEE 802.11b/g 2.4GHz;Wi-Fi IEEE 802.11b/g 2.4GHz synchronizujú sa priamo s aplikáciou Mii Fit. Vzdialenosť reakcie WiFi je okolo 5 – 10 metrov a Bluetooth sa so smartfónom spojí v rozsahu10 metrov.

Funkcie

Hodinky merajú tep, prejdenú vzdialenosť, počet krokov, tempo, spálené kalórie a kvalita spánku a namerané údaje sa synchronizujú do prehľadnej appky výrobcu hodiniek, kde vidíte údaje v grafoch. Hodinky sa hodia najmä na chôdzu, beh či bicyklovnaie.
Notifikácie o prichádzajúcom hovore, správe či emaile, či predpoveď počasia dostávate priamo na zápästie.



Odolnosť

Xiaomi Huami Amazfit majú certifikáciu odolnosti IP67, čo znamená že sú vodeodolné do jedného metra na maximálne 30 minút. Hodinky odolajú prachu, dažďu či náhodnému ponoreniu do vody.

Kompatibilita

Hodinky sú kompatibilné s Bluetooth verzia 4.0, smartfónmi Android (OS 4.4 a vyššie) a tiež iPhone (iOS 8.0 a vyššie)


Nájdete v e-shopoch
od

Zhrnutie
Chytré hodinky Huami Amazfit s pekným dizajnom sú nabité kvalitným hardvérom a ponúkajú presné zaznamenanie pohybových aktivít a tepu srdca. Športový dizajn zaujme keramickým rámčekom okolo displeja, ktorý dodáva hodinkám prémiový výzor. Hodinky podporujú rôzne notifikácie z telefónu a môžete nimi prijímať aj odmietnuť prichádzajúci hovor na smartfón. Cena hodiniek je dnes tesne nad 100 eur, čo je vynikajúce s tak nabitým hardvérom a spoľahlivým softvérom.

Výhody hodiniek Huami Amazfit:
  1. Výbava
  2. Stále zapnutý displej
  3. Keramický rámik displeja
  4. Gorilla glass
  5. Zabudované GPS a GLONASS
  6. Dobre spracovaná aplikácia MiFit


Nevýhody hodiniek Huami Amazfit:
  1. Rozlíšenie displeja
  2. s originálnymi remienkami dosiahnete len športový vzhľad
  3. Nedajú sa stiahnuť iné aplikácie
Video recenzia 

Špecifikácia hodiniek Huami Amazfit:

 Procesor  1.2 GHz dual-core
 Pamäť  4 GB, 512 MB
 OS  vlastný
 Prenos dát  Bluetooth 4.0BLE, WiFi
 Rozmery  telo: 46 mm x 46 mm; remienok 13 cm / šírka remienka 22 mm
 Váha  33 gramov (len telo); 55 gramov (s remienkom)
 Materiál  polykarbonátové telo, keramika, Corning Gorilla glass sklo, silikónový remienok
 Displej  transreflexný, farebný, multi-dotykový IPS LCD
 Uhlopriečka  1,34 palca (33,5 mm)
 Rozlíšenie  320 x 300 px
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  obsahujú
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  280mAh, výdrž do 5 dní; pri využití hodiniek len na ukazovanie času 11 dní; nabíjanie v kolíske
 Nabíjanie  nabíjacia klietka s káblom; plné nabitie za približne 2,5 hodiny
 Senzory  PPG monitor srdcovej frekvencie, akcelerometer, gyroskop, GPS, geomagnetický, senzor svetla
 Odolnosť  IP67 proti prachu a vode
 Cena  od 102 EUR

Kategória

0 komentárov