utorok 3. júna 2014

Chytré hodinky Galaxy Gear predstavila firma Samsung na veľtrhu IFA v roku 2013. Prvé chytré hodinky od tejto svetoznámej firmy zaznamenali za posledné mesiace mimoriadný úspech a hoci už je na svete druhá generácia, stále sa predávajú vo veľkom množstve. Vďaka bezdrôtovému spojeniu cez bluetooth využívajú rôzne funkcie spárovaného smartfónu, ale fungujú aj samostatne.  S hodinkami Samsung Galaxy Gear sa dá telefonovať, fotografovať, nakrúcať video v rozlíšení HD, obsahujú krokomer, predpoveď počasia a ovládajú sa dotykom alebo hlasom. V hodinkách Samsung Galaxy Gear je 800 Mhz procesor, 512 MB pamäte RAM. Na ukladanie fotografií a videí slúži 4 GB pamäť, ktorú nemožno zväčšiť (obsah pamäte hodiniek sa dá však ľahko preniesť do mobilu či PC).

Ovládanie hodiniek dotykom je jednoduché: ťahom prsta doprava alebo doľava listujete v hlavnom menu a ťahom zhora nadol spustíte fotoaparát. Ak položíte na displej dva prsty, po chvíli sa zobrazí zoznam spustených aplikácií. Ovládanie hlasom má na starosti funkcia S Voice, vďaka ktorej hlasom dokážete vytočiť číslo, poslať smsku alebo aj nastaviť budík. Po otočení hodiniek k tvári sa displej vďaka zabudovanému gyroskopu a akcelerometru automaticky rozsieti. Exituje pre ne množstvo aplikácií, vďaka ktorým rozšírite ich funkcionalitu podľa svojho gusta. Materiálové spracovanie hodiniek je kvalitné, telo je kovové a remienok gumový. Remienok si môžete zvoliť biely, čierny, sivý, oranžový alebo žltý. Na výber sú rôzne hodinky v prevedení klasických ručičkových alebo digitálnych hodiniek. Sú odolné voči prachu a striekajúcej vode (nie sú vodotesné, ale ľahší dážď by mali zniesť, nie je to však garantované). Keďže sa jedná o prvú generáciu, majú hodinky Galaxy Gear aj niekoľko miernych nedostatkov.


Výhody hodiniek Samsung Galaxy Gear:
  1. Displej – displej je dobre čitateľný aj na priamom slnku vďaka technológii Super AMOLED. Farby na displeji sú pekne sýte. Displej sa dá nastaviť na režim exteriér, vďaka čomu nemáte problém čítať z displeja aj na priamom slnku. Diplej je dotykový a jeho ovládanie je pohodlné. 
  2. Dizajn – hodinky sú moderné s veľmi podareným dizajnom. Nemusí sa za ne hanbiť žiadny módny guru. Na hodinkách je len jedno tlačidlo, ktoré slúži na zapnutie a vypnutie displeja, reštart a vypnutie hodiniek (dlho stlačiť), ovládanie hodiniek hlasom (2x stlačiť).
  3. Telefonovanie – Ak máte hodinky pripojené k mobilnému telefónu, na ich displeji sa zobrazí telefónne číslo volajúceho. Ak vám niekto volá, hodinky dokonca vibrujú aj spustia nastavenú melódiu. Po prijatí hovoru môžete do hodiniek rozprávať a opačnú stranu počujete cez zabudovaný reproduktor v hodinkách.
  4. Fotografovanie – Rozlíšenie fotoaparátu je síce len necelé 2 Mpx, čo ale na momentky úplne stačí. Pri fotografovaní sa dá uložiť aj zvuk, ktorý hodinky nahrali v čase fotografovania. Pri dobrej svetelnosti robia hodinky celkom podarené fotografie.
  5. Výbava – v základnej výbave hodiniek sa nachádza krokomer, stopky, časovač, hlasový agent S Voice, akcelerometer, ChatON a služba Find My Device

Nevýhody hodiniek Samsung Galaxy Gear:
  1. Hodinky sa nedajú pripojiť k počítaču pomocou microUSB konektoru alebo sa do nich nedá vložiť SIM karta. Tieto nedostatky však eliminuje fakt, že sa dajú pripojiť k počítaču alebo telefónu bezdrôtovo.
  2. Ďalšie mierne negatívum hodiniek Galaxy Gear je remienok z mäkkého PVC, ktorý sa nedá vymeniť za kožený alebo kovový. Vymeniť sa nedá z jedného jediného dôvodu a to preto, lebo je v ňom zabudovaný objektív fotoaparátu aj spolu s mikrofónom a reproduktorom. Inak je remienok pohodlný a veľkosti ruky sa prispôsobí kovovým zapínaním.
  3. Nabíjanie – hodinky pre nabíjanie treba vložiť do nabíjacej stanice, kde sa pripoja cez microUSB, ktoré sa nachádza na spodnej strane hodiniek. Treba pripojiť celé hodinky, nie len batériu. Batéria vydrží aj pár dní, záleží od frekvencie používania. Ak sa s hodinkami neustále hráte či telefonujete, večer ich môžete dať nabiť.
  4. Notifikácie – Ak využívate emailového klienta, ktorý ponúkajú hodinky Samsung Galaxy Gear, s prečítaním e-mailov priamo na hodinkách nebudete mať problém. Ak však používate inú emailovú službu, napríklad Azet, Seznam, Post či Gmail, hodinky vás síce upozornia na nový email, prípadne zobrazia počet nových emailov, tieto si však na hodinkách neprečítate.
  5. Jazyk – hodinky podporujú veľké množstvo jazykov okrem slovenčiny.
  6. Hodinky neobsahujú slot na Sim kartu, xenónový ani LED blesk, Wi-Fi, GPS, HDMI, DLNA

Špecifikácia hodiniek Samsung Galaxy Gear:

 Procesor  800 MHz
 Pamäť  512 MB RAM; 4 GB interná pamäť
 Operačný systém  Android
 Prenos dát  Bluetooth® v 4.0 + BLE
 Hmotnosť  73,8 gramov
 Rozmery  36,7 x 56,6 x 11,1 mm
 Displej  dotykový Super AMOLED
 Uhlopriečka  1,63 palca (41,4 mm)
 Rozlíšenie  320 x 320 pixelov
 Fotoaparát  rozlíšenie 1392 x 1392 - 1,9 Mpx automatické zaostrovanie
 Kamera  HD (720p); Formát: MP4; maximálna dĺžka videa 15 sekund
 Batéria  Li-Ion 315 mAh



Samsung Galaxy Gear
Samsung Galaxy Gear

Samsung Galaxy Gear zozadu
Samsung Galaxy Gear zozadu

Samsung Galaxy Gear fotoaparát
Samsung Galaxy Gear fotoaparát

Samsung Galaxy Gear s mobilom Samsung Galaxy
Samsung Galaxy Gear s mobilom Samsung Galaxy

Samsung Galaxy Gear nabíjanie
Samsung Galaxy Gear nabíjanie

Samsung Galaxy Gear na ruke spredu
Samsung Galaxy Gear na ruke spredu

Samsung Galaxy Gear na ruke zozadu
Samsung Galaxy Gear na ruke zozadu

Samsung Galaxy Gear dokovacia stanica
Samsung Galaxy Gear dokovacia stanica

Foto: Janitors
Kategória

0 komentárov