streda 7. januára 2015

Rok 2014 bol veľmi bohatý na novinky v oblasti smartwatches, teda chytrých (alebo keď chcete inteligentných) hodiniek. Vyzerá to tak, že rok 2015 nebude v ničom zaostávať. Aspoň tak to naznačuje výstava CES 2015, kde pred dvomi dňami (5.1.) predstavila firma Alcatel OneTouch svoje prvé chytré hodinky nazvané Watch, rovnako ako prvé chytré hodinky firmy Apple. Hodinky by mali byť sa dať spárovať so smartfónmi s operačným systémom Android aj iOS. Hodinky nepoužívajú operačný systém Android Wear, ako mnohí konkurenti s okrúhlym displejom, ale bežia na vlastnom operačnom systéme. Práve to môže byť problém, najmä ak si budú chcieť užívatelia nainštalovať aplikácie od iných výrobcov. Hodinky sú kompatibilné so smartfónmi Alcatel OneTouch Idol, Hero a POP a so zariadeniami s operačným systémom Android od verzie 4.3 a iOS od verzie 7.


Displej hodiniek je takmer dotykový, okrúhly, 1,22 palcový a zobrazuje 262 tisíc farieb. Sklíčko pochádza od legendárneho výrobcu Corning, ktorý vyrába odolné sklo Gorilla®, avšak pre tieto hodinky bolo použité menej odolné sklíčko. Veľmi dômyselne vymysleli nabíjanie hodiniek cez USB konektor, ktorý je zabudovaný v náramku hodiniek podobne ako u fitness trackera Nike Fuel Band. Vďaka tomu sa už viac nemusíte starať, kde ste nechali nabíjačku, teda aspoň pre hodinky. Batéria má kapacitu 210 mAh a jej plné dobitie trvá približne hodinu. Hodinky budú v ponuke v štyroch verziách remienkov: dva kaučukové čierno/červený a biely a dva nerezové svetlo chrómový a biely chrómový.


Tak ako väčšina iných chytrých hodiniek, tak Alcatel One Touch Watch sa spárujú so smartfónom pomocou Bluetooth 4.0. O prichádzajúcom hovore či správe informujú užívateľa vibráciami a zobrazením na displeji. Na dotykovom displeji sa dá ovládať hudobný prehrávač telefónu alebo spustiť fotoaparát telefónu na diaľku. Pomocou hodiniek si môžete 'prezvoniť' telefón, v prípade, že neviete, kde ste ho odložili. V prípade, že sa od spárovaného telefónu dostanete na určitú vzdialenosť, hodinky vám to oznámia vibrovaním. Hodinky Alcatel One Touch Watch sú nabité senzormi a obsahujú senzory srdečného tepu, akcelerometer, gyroskop, výškomer a e-kompas.  V hodinkách sa dá aj plávať a sú úplne odolné voči prachu a môžu sa ponoriť do 1 metra vody na 30 minút (IP 67).









Aplikácie v hodinkách pomocou senzorov dokážu sledovať a zaznamenávať spánkovú aktivitu, spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť, počet krokov.
Na Slovensku by mali byť tieto hodinky v ponuke na jar za celkom priaznivú cenu 99€.




Výhody hodiniek Alcatel One Touch Watch:
  1. Pekný vzhľad
  2. Cena
  3. Slušná výbava

Nevýhody hodiniek Alcatel One Touch Watch:
  1. Neobsahujú GPS
  2. Grafické rozhranie nie je príliš vábne a nie je také plynulé ako u Android Wear
  3. Slabá batéria


    Špecifikácia hodiniek Alcatel One Touch Watch:

     Procesor  -------
     Pamäť  -------
     Operačný systém  -------
     Prenos dát  Bluetooth® 4.0 LE, NFC
     Rozmery (ØxHxD)  41,8 x 10,5 x 16,3 x (109,2 + 66,74) mm
     dĺžka dlhšieho náramku 119,2 mm + 75,74 mm (šírka náramku 20 mm)
     Váha  60 gramov
     Materiál  nerezové telo a nerezový alebo kaučukový remienok
     Displej  TFT 262 tisíc farieb; IPS 240 x 204 pixelov; oleofóbny povlak
     Uhlopriečka  1,22 palca (31 mm)
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  neobsahuje
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračný motor  obsahujú
     Batéria  210 mAh; výdrž približne 5 dní
     Nabíjanie  -------
     Senzory  akcelerometer, gyroskop, výškomer, srdečného tepu, e-kompas
     Cena  Od 104 Eur

    Zdroj: Alcatel

    0 komentárov