streda 21. januára 2015


Dá sa povedať, že Fitbit Charge HR je veľký brat náramku Fitbit Charge. Oba tieto náramky sú zlepšením chytrého náramku Fitbit Flex. Ako Fitbit Charge HR, tak aj Fitbit Charge obsahujú na rozdiel od Fitbit Flex viacej senzorov, displej a iné vylepšenia. Displej je síce maličký, ale postačí na zobrazenie nameraných hodnôt aktivít, aktuálneho času a prichádzajúceho hovoru vo forme Caller ID zo zoznamu telefónu. Náramok Charge HR má naviac zabudovaný optický monitor tepovej frekvencie, ktorý pomocou LED svetiel sleduje prietok krvi v žilách. Písmená HR v názve označujú Heart Rate (srdcová frekvencia), teda náramok na rozdiel od Fitbit Charge vie merať tep srdca.

Meranie tepovej frekvencie zabezpečuje technológia PurePulse, ktorá používa bezpečné LED svetlá na zadnej strane tela náramku. Pomocou týchto svetiel sa zisťuje prietok krvi a zmeny veľkosti žíl pod tlakom. Pri zvýšenej fyzickej námahe sa zvyšuje prietok krvi cievami, ktoré sa zväčšujú a tieto zmeny zachytáva monitor na náramku. Výrobca tvrdí, že LED svetlá sú pre pokožku bezpečné a tiež sú veľmi úsporné, tak príliš nemíňajú energiu batérie.


Dizajn náramku Charge HR je takmer identický s náramkom Charge, ale na prvý pohľad si všimnete zapínanie, ktoré má Charge HR vyriešené na klasickú pracku ako u väčšiny hodiniek na rozdiel od Charge, ktorý používa samostatnú sponu. Ďalším rozdielom je textúra remienku, kde u Charge sú diagonálne ryhy a Charge HR má mriežkovú textúru remienka.



Náramok Fitbit Charge HR sa pomocou Bluetooth 4.0 automaticky bezdrôtovo spáruje s tabletmi, notebookmi a vyše 120-timi telefónmi s operačným systémom Android, iOS a Windows Phone. K synchronizácii treba okrem Bluetooth aj pripojenie na internet.

Nevýhodou náramku Charge HR je absencia GPS, ktoré obsahuje napríklad konkurenčný Microsoft Band. Výhodou je celkom presné sledovanie spálených kalórií pri fyzickej aktivite vďaka presnému optickému monitoru tepovej frekvencie. Náramok je odolný voči ošpliechaniu, potu a keď vám pri behu začne pršať, mal by to náramok vydržať. Treba si dávať pozor, aby ste náramok nenosili pri plávaní ani v sprche.




Zabudovaný výškomer dobre poslúži nielen horolezcom, ale aj pri chodení po schodoch. Každé tri metre výšky počíta náramok ako jedno poschodie. Tak ako Charge, tak aj Charge HR automaticky monitoruje kvalitu a dĺžku spánku. Vibračný budík náramku poteší spolubývajúcich a partnerov ranných vtáčat.

Batéria má výdrž približne 5 dní a nabitie trvá 1-2 hodiny.

Vďaka aplikácii vidí užívateľ zaznamenané hodnoty aktivít, ktoré môže zdieľať s priateľmi a dokonca s nimi súťažiť a získavať virtuálne medaily za úspechy.








Náramok Fitbit Charge HR dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • počet vyjdených poschodí
  • spálené kalórie
  • čas aktívneho pohybu (zobrazuje sa len v aplikácii na mobile, nie na displeji náramku)
  • kvalitu spánku

Náramok Fitbit Charge HR funguje pri teplotách -20°C až 45°C.

Fitbit Charge HR ponúka za prijateľnú cenu náramok s dobrou funkcionalitou a jednoduchým dizajnom.



Výhody náramku Fitbit Charge HR:
  1. Presnosť
  2. Dizajn, váha a pohodlnosť pri nosení
  3. Obsahuje výškomer aj monitor srdcového tepu
  4. Kompatibilný s operačnými systémami Android, iOS, Windows a Mac
  5. Zobrazovanie času, hovoru a aktivít na displeji

Nevýhody náramku Fitbit Charge HR:
  1. Miniatúrny displej
  2. Nie je vodotesný



Špecifikácia náramku Fitbit Charge HR:

 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery (obvod x šírka)  malý náramok 140-170 mm x 21 mm
 veľký náramok 161-200 mm x 21 mm
 extra veľký náramok 198-230 mm x 21 mm
 Váha  malý náramok: 13,4 gramov
 veľký náramok: 14,6 gramov
 Materiál  silikónový náramok
 Displej  OLED monochromatický
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Lítium-Polymerová; výdrž približne 5 dní
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 1 - 2 hodiny
 Senzory  srdcového tepu, akcelerometer, krokomer, výškomer 
 Cena  Od 141 Eur

0 komentárov