streda 22. júna 2016

Hodinky Huawei Watch sme si už okrajovo spomenuli po predstavení na kongrese mobilných zariadení Mobile World Congress. Dnes patria na trhu medzi jedny z najviac kladne hodnotených uživateľmi vďaka svojmu nezameniteľnému minimalistickému dizajnu a perfektnému displeju. Ich spracovanie je vďaka kombinácii brúseného oceľového kovu a kvalitného koženého remienka veľmi elegantné. Jemnú výčitku môžeme mať na hrúbku 11,13 mm puzdra, ktorá je naozaj oproti iným modelom vyššia a hodinky tak pôsobia robustnejšie. Priemer hodiniek je 42 mm a hmotnosť 61 g. Za zafírovým sklom okrúhleho 1,4" Amoled displeja sa ukrývajú inteligentné hodinky, ktoré vďaka spracovaniu na prvý pohľad pôsobia ako klasické elegantné hodinky.

huawei watch recenziaVo vnútri sa ukrýva štvorjadrový 1,2 GHz procesor Qualcomm Snapdragon 400 a operačná pamäť 512 MB. Pre dáta je vyhradených 4 GB miesta. Hodinky spĺňajú certifikát odolnosti IP67, takže trochu vody pri sprchovaní im naozaj neuškodí. Mechanické tlačidlo na potvrdzovanie, zapínanie a vypínanie displeja sa nachádza na pravej strane v hornej časti ciferníka a je jediným tlačidlom na hodinkách. Hodinky prebudíte z úsporného režimu aj otočením ruky.

Výrobca uvádza dobu prevádzky od plnej 300 mAh batérie 1,5 dňa. Záleží však od nastavenia jasu displeja a trvale zobrazovaných údajov na displeji. Dobíjanie trvá asi 70 minút. Na zadnej strane hodiniek sa nachádzajú piny pre nabíjanie a senzor na meranie srdcového tepu. Huawei Watch majú operačný systém Android Wear, ale aj podporu pre iOS, takže ich môžeme pripojiť k zariadeniam s Androidom 4.3 a vyšším aj k iPhonu s iOS 8.2 a vyšším.

Čo týmto hodinkám chýba je vlastné GPS. Pre využitie navigácie je tak potrebné mať so sebou aj mobilný telefón. Samozrejmosťou je Bluetooth, Gyroskop, Akcelerometer a Wifi. Zaujímavou je funkcia Together, pomocou ktorej môžete zaslať priateľom správu priamo na displej ich hodiniek. Hodinky nedisponujú senzorom vonkajšieho osvetlenia, preto si jas užívateľ nastavuje sám.

hodinky huawei watchHuawai Watch majú v základe pripravených až 50 rôznych ciferníkov, takže v tomto nemajú konkurenciu a každý užívateľ si tak nájde ten svoj. Ďalšie sa dajú stiahnuť z Google Play, ako aj doplnkové aplikácie pre tieto hodinky. Vstavané funkcie ako stopky, budík s vibráciami, kalkulačka s diktovaním čísel a presné meranie srdcového tepu sú veľmi pekné a jednoducho prepracované. Nechýba ovládanie hudby, jazykový prekladač a hlasové vyhľadávanie google. Na hodinkách môžete pozerať dokonca YouTube videá. Notifikácie k rôznym sietiam a emailom sú samozrejmosťou. Na hodinkách môžete prijať hovor, prípadne odmietnuť a odpovedať správou. Pre fitness aktivity je pripravená platforma Google Fit, ktorá zobrazuje počet krokov, spálené kalórie a ďalšie aktivity. Aj keď sú Huawei Watch hrubšie a chýba im senzor svetla, vykompenzuje to luxusný vzhľad, úžasný displej a výdrž. Cena týchto chytrých hodiniek sa na našom trhu pohybuje od 299€.

Huawai Watch majú v základe pripravených až 50 rôznych ciferníkov, takže v tomto nemajú konkurenciu a každý užívateľ si tak nájde ten svoj. Ďalšie sa dajú stiahnuť z Google Play, ako aj doplnkové aplikácie pre tieto hodinky. Vstavané funkcie ako stopky, budík s vibráciami, kalkulačka s diktovaním čísel a presné meranie srdcového tepu sú veľmi pekné a jednoducho prepracované. Nechýba ovládanie hudby, jazykový prekladač a hlasové vyhľadávanie google. Na hodinkách môžete pozerať dokonca YouTube videá. Notifikácie k rôznym sietiam a emailom sú samozrejmosťou. Na hodinkách môžete prijať hovor, prípadne odmietnuť a odpovedať správou. Pre fitness aktivity je pripravená platforma Google Fit, ktorá zobrazuje počet krokov, spálené kalórie a ďalšie aktivity. Aj keď sú Huawei Watch hrubšie a chýba im senzor svetla, vykompenzuje to luxusný vzhľad, úžasný displej a výdrž.

Hodinky Huawei Watch sa stali veľkým trhákom a konkurencia musí na sebe veľmi tvrdo pracovať, aby ich dosiahla. To je pre užívateľa iba dobre a aspoň je z čoho vyberať. Väčšinu slovenských užívateľov však nepoteší cena, ktorá sa na našom trhu pohybuje od 270€. To je celkom veľká položka, najmä keď si uvedomíme, ako rýchlo ide vývoj chytrých hodiniek dopredu. Ale tí, ktorým sa tieto hodinky zapáčili  a aj napriek celkom vysokej cene si ich kúpia, neoľutujú.

Kúpiť Huawei Watch!


Výhody hodiniek Huawei Watch:
  1. Dizajn, displej a zafírové sklíčko
  2. Výbava a rýchlosť
  3. Android Wear

Nevýhody hodiniek Huawei Watch:
  1. Neobsahujú GPS
  2. Výdrž batérie do dvoch dní



    Špecifikácia hodiniek Huawei Watch:

     Procesor  Qualcomm APQ8026 1.2 GHz
     Pamäť  512 MB RAM; 4GB ROM
     Operačný systém  Android Wear
     Prenos dát  Bluetooth® 4.1
     Rozmery  vonk. ∅ tela 42 mm, hrúbka 11,3 mm
     Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, zafírové sklo
     Displej  dotykový, okrúhly AMOLED
     Uhlopriečka  1,4 palca (35,6 mm)
     Rozlíšenie  400 x 400 pixelov, hustota 286 ppi 
     Fotoaparát  neobsahujú
     Kamera  neobsahujú
     Mikrofón  obsahujú
     Reproduktor  neobsahujú
     Vibračné  obsahujú
     Batéria  Li-Ion 300 mAh; výdrž do dvoch dní
     Nabíjanie  magnetická kolíska na USB
     Senzory  srdečného tepu, barometer, gyroskop + akcelerometer
     Cena  270 eur

    Foto: Huawei
    Kategória

    0 komentárov