utorok 23. septembra 2014

Trend vývoja a obľúbenosti chytrých hodiniek je prudko rastúci. Toho sa chytila aj firma Google, ktorá vyvinula nový operačný systém práve pre chytré hodinky a podobné zariadenia. Android Wear naznačuje, že Google plánuje byť veľkým hráčom na poli chytrých hodiniek. Operačný systém Android Wear bol predstavený 18. marca 2014 a ako názov napovedá, je rozšírením systému Android.
Operačný systém Android Wear momentálne používajú hodinky LG G Watch, Samsung Gear Live a Motorola Moto 360, Sony SmartWatch 3 a ASUS ZenWatch.

Vďaka operačnému systému Android Wear by sa mala zlepšiť organizácia informácií v chytrých hodinkách a požiadavky by ste mali dostávať ešte predtým ako ich potrebujete. Sme zvedaví ako to Google dokáže. Android Wear beží na hodinkách s rôznym tvarom displeja (kruhové i štvorcové).

Google zlepší funkcionalitu chytrých hodiniek z viacerých hľadísk. Pri behu, cyklistike či chôdzi budeme môcť v hodinkách vidieť našu aktuálnu rýchlosť. Taktiež mapy Google Maps si budeme môcť prezerať na displeji hodiniek.
Google vyvinul tiež personálneho asistenta Google Now, ktorú tiež integruje do chytrých hodiniek. Vďaka Google Now sa pripomienky posielajú zo smartfónu do chytrých hodiniek. Google Wear zabezpečí, že na hodinkách sa vám budú zobrazovať prichádzajúce e-maily, správy z Twitteru a Facebooku, Google Handout chatu, sms správy či počasie. Tieto notifikácie sa dajú jedným ťahom prsta odstrániť alebo prečítať.

Kategória

0 komentárov