štvrtok 16. apríla 2015

Chytré hodinky z Číny za veľmi priaznivú cenu ponúkajú dostatok funkcií pre nenáročného užívateľa. Dotykový displej je štvorcového tvaru a celé hodinky vážia len 44 gramov. Vďaka váhe ich na ruke takmer necítiť a silikónový remienok je na ruke celkom príjemný. Hodinky U8 sú kompatibilné so smartfónmi a tabletmi s operačným systémom Android od verzie 2.3 a tiež s iOS. S hodinkami sa dá telefonovať, posielať sms správy, ovládať prehrávač hudby v mobilnom telefóne, merať fyzickú aktivitu a pod. Najlepšie na všetkom je, že hodinky sa dajú kúpiť za cenu okolo 30 dolárov aj s poštovným(napr z Aliexpress alebo Dealextreme a podobne. Ak však kupujete z Číny, tak si na ne pár týždňov budete musieť počkať.

Zobrazovanie času je možné viacerými spôsobmi a na výber je niekoľko ciferníkov digitálnych aj ručičkových. Na displeji sa tiež zobrazuje dátum a stav batérie. Čas však nie je zobrazený neustále, ale displej po čase automaticky zhasne a pre jeho zobrazenie treba stlačiť tlačidlo. To je dosť nepraktické a po čase aj otravné. Z hodiniek spárovaných s telefónom sa dá aj telefonovať, ale zvuk je trocha oneskorený a nie veľmi kvalitný. V hodinkách sa dá zobraziť zoznam kontaktov a čísiel zo spárovaného telefónu. Dajú sa tiež písať sms správy i keď na tak malom displeji to nie je jednoduché. Ak sa chcete vyfotiť, hodinky poslúžia ako vzdialená spúšť fotoaparátu v smartfóne.
Hodinky majú vibračné zariadenie a umožňujú nastavenie až 5 budíkov. Obsahujú tiež stopky. Dokážu merať prejdenú vzdialenosť, počet krokov, rýchlosť a výšku.Majú zabudovaný barometer, výškomer a krokomer. Výškomer nie je úplne presný, ale pre rekreačný šport a turistiku postačuje. Na spárovanie s telefónom slúži Bluetooth a sú spárovateľné do vzdialenosti 10 metrov (na voľnom priestranstve). Keď sa telefón vzdiali viac ako 15 metrov, hodinky spustia alarm. To sa hodí nielen, keď sa vám mobil či hodinky stratia, ale aj ako ochrana proti ukradnutiu.
Batéria má kapacitu 230mAh a vydrží približne 3 hodiny hovoru, 6 hodín prehrávania hudby alebo 160 hodín na stand-up režime. Nabíjanie trvá okolo 1 hodiny.
Displej chráni sklo, ktoré nie je veľmi odolné voči poškrabaniu, preto odporúčame kúpiť ochrannú fóliu. Uhlopriečka displeja meria 1,48 palca (3,76 cm) a rozlíšenie 128 x 128 pixelov. Materiálne spracovanie hodiniek nie je najlepšie, ale neurazí. Remienok sa zapína klasicky na pracku. Na boku je jedno tlačítko na zapnutie/vypnutie a zobrazenie ponuky. Na druhom boku sú otvory mikrofónu a reproduktoru a medzi nimi microUSB port. Dajú sa kúpiť v troch farbách: biela, čierna a červená.
Kde kúpiť U Watch U8?
v e-shopoch
od
(Zdroj: Heureka.sk)
Chytré hodinky U Watch U8 sú lacnou, ale porovnateľnou náhradou drahých hodiniek od veľkých firiem. I keď nie sú úplne dokonalé, ale pomer ceny a výkonu majú podľa nášho názoru jeden z najlepších na trhu. So smartfónmi od firiem ako Sony či Samsungu pracujú spoľahlivo a bez väčších problémov.
Výrobca udáva, že sú kompatibilné s vyše 99%mi mobilných telefónov s Bluetooth, ktoré sú v súčasnosti na trhu. Podpora hodiniek však neexistuje, čo je ich veľké mínus.

Hodinky U Watch U 8 majú tieto funkcie:
  • telefonovanie
  • posielanie sms správ
  • budík
  • krokomer, výškomer
  • barometer
  • meranie rýchlosti a vzdialenosti


Výhody hodiniek U Watch U8:
  1. Cena
  2. Dizajn, váha a pohodlnosť pri nosení
  3. Obsahuje výškomer a barometer
  4. Telefonovanie s hodinkami
  5. Kompatibilný s operačnými systémami Android, iOS

Nevýhody hodiniek U Watch U8:
  1. Žiadna podpora
  2. Neznáma značka
  3. Pri objednávke z Číny dlhá doba čakania



Špecifikácia hodiniek U Watch U8:

 Procesor   MTK6260-ARM7
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Rozmery  25,5 x 42 x 10 mm
 Váha  44 gramov
 Materiál  oceľové telo a silikónový náramok
 Displej  dotykový TFT; uhlopriečka 1,44 palca (3,66 cm); rozlíšenie 128 x 128px
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  obsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  3.7V/230mAh; výdrž hovor 3 hodiny; standby približne 160 hodín
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 1 - 2 hodiny
 Senzory  srdcového tepu, akcelerometer, krokomer, výškomer 
 Cena  Od 30 Eur


35 komentárov:

  1. Ta cena je trošku mimo reality. Kúpil som ich za 9 euro.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No my sem dávame ceny zo slovenských obchodov. Najčastejšie najnižšiu cenu z Heureky, ale ceny sa Často menia a kolíšu hore dolu. Predpokladáme, že ste hodinky za 9€ kúpili z Číny.

      Odstrániť
    2. Ja som ich kupil v Nay za 25 Euro, su aj v Kauflande. Vyuzivam najviac ako budik. Nemam stale zapnuty Bluetooth a tak ich netreba casto nabijat (raz za tyzden). Osvedcili sa na bicykli na prenos povelov z navigacie. Smartfon mam niekde ulozeny aby nespadol a nebol na priamom slnku. Hodinky mam na ruke a dobre pocujem. Podarilo sa mi stratit gumovu krytku USB konektora. Mam zalepeny otvor plastickou lepiacou elektroinstalacnou paskou.

      Odstrániť
  2. Odpovede
    1. Niečo znesú, ale skôr tak nečakaný ľahký dážď. Kúpať sa v nich neodporúčame.

      Odstrániť
  3. Daju sa nadstavit tak aby som cez ne netelefonoval?pri kazdom hovore to musim prepnut aby mi prebiehajuci hovor isiel cez telefon.upozornenia z FB,Whatsapp,Viber atd nepodporuju? Dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Takéto nastavenie by malo byť možné, ale hodinky už nemáme v redakcii, tak nevieme presne poradiť. Notifikácie z Facebooku, WhatsApp, Twitter aj Skype hodinky podporujú.

      Odstrániť
    2. Na mojom mobile je v oddieli Bluetooth moznost zaskrtnut prenos z telefonu a prenos hudby a teda aj povelov z navigacie. Nemusia byt zaskrtnute obidve moznosti.

      Odstrániť
  4. mam telefon Lenovo P-70 A a v Google play mi nenaslo aplikáciu Stamartwatch Helper. Ako mám teda spárovat hodinky s telefonom? dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Cez browser v mobile ste skusali najst appku? https://apkpure.com/smart-watch-helper/cn.bluedrum.smartwatchhelper

      Odstrániť
  5. ako sa da posielat sms cez hodinky ide to vobec dakujem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý deň, posielanie sms priamo z hodiniek je možné, akurát je to trochu nepohodlné kvôli malému displeju.

      Odstrániť
    2. Ale ide pisat aj vlasny tex alebo len frazy

      Odstrániť
  6. Ale neviem ako mne to neukazuje klavesnicu ani nic len si pozriem sms a ziadne odpovedanie nic musim ist do mobilu nieje navod video nieco.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. pisanie sms je mozne, ale nie klasicky pomocou klavesnice na hodinkach. Tu je jedno video ako sa to da, ale je to velmi obtiazne. https://www.youtube.com/watch?v=VcDtm1j_jLQ

      Odstrániť
  7. Co robit ked mi sekli hodinky a nedaju sa ani restartovat ani nijak nefunguju mam cakat kym sa vybiju alebo je este nejaky sposob?

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hodinky je mozne resetovat, ale je to dost drsny sposob, ktorym lahko hodinky znicite. Pozrite si toto video:
      https://www.youtube.com/watch?v=uFZls3IWc2w

      Odstrániť
    2. A na zadnej strane je taká malá dieročka to je na resetovanie stačí tenká ihla a malo by to potom fungovať si myslím.

      Odstrániť
  8. mám problém so spárovaním ked potvrdím prístupový kod tak mi vyhodí že nie je správny. mam note3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Skúšali ste spárovať aj s iným telefónom, či to na inom funguje? Po spárovaní by sa mal kód potvrdiť na hodinkách aj na smartphone.

      Odstrániť
    2. Ja mám ten istý problém a skúšali sme na telefone Evolveo, HTC ani Prestigio 5505.

      Odstrániť
    3. Tak sa mi to podarilo, urobil som dve veci a neviem čo na to malo vplyv, ale myslím že to že som dal na hodinkách languege angličtinu, lebo to vyzeralo že si nerozumia, ale urobil som ešte jednu vec inak, hľadať som dal zariadenie na mobile, ae potvrdil som na hodinkách, pred tým som stále potvrdzoval na jednom zariadení, hoci som skontroloval kody.

      Odstrániť
  9. Kupila som tieto hodinky cez zlavovu stranku a zrejme poslali nijaku atrapu lebo sa nedaju ani zapnut.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Treba ich najprv nabit cez notebook,trochu pritlacit konektor nabijania,potom šlapú.

      Odstrániť
    2. Boli na nabijacke viac hodin ale ani neblikli. Zrejme tam bude kontaktna chyba. Druhe hodinky funguju bez problemov.

      Odstrániť
  10. Da sa k hodinkam zohnat remienok? Mam typ BW 80 a zlomil som jednu cast remienka.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Ako dať do hodiniek slovenčinu ak tam nieje?

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Majú jednú a dosť podstatnú chybu a to je že ak sa vzdialite od mobilu, preruší sa spojenie, ak sa znova priblížite k mobilu tak Vás to nespojí ale musíte to urobiť manuálne na mobile a zároveň na hodinkách

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mne to robi automaticky skus stiahnut Bt

      Odstrániť
    2. Co je to BT? Kde to mam stiahnut do mobilu? Ci ako?

      Odstrániť
  13. podla mna za tu cenu pomer kvalitz dobry len treba postahovat do telefonu potrebne apky a slapu ako maju

    OdpovedaťOdstrániť
  14. zdravim mam problem s telefonym zoznamom v hodinkach ak kliknem na niekoho meno tak sa mi objavy uplne niekto iny ako a to da upravit

    OdpovedaťOdstrániť
  15. Neviem ich ani ja zapnut, uz su hodinu v nabijacke a nic

    OdpovedaťOdstrániť
  16. Notifikácie ako Facebook, messenger, WhatsApp funguje? Dá sa pripojiť na internet ?

    OdpovedaťOdstrániť