piatok 11. decembra 2015


Ďalšie hodinky od známeho výrobcu počítačov sú podľa nás veľmi podareným kúskom. Obsahujú operačný system Android Wear od spoločnosti Google. ZenWatch 2 sú dostupné v 2 dvoch veľkostiach a troch farebných prevedeniach. Na hodinkách sa dá prispôsobovať ciferník podľa požiadaviek užívateľa a výhodou je aj ASUS ZenWatch Wellness aplikácia, ktorá prehľadne zobrazuje zaznamenané hodnoty ako srdcový tep, počet krokov či spálené kalórie

Materiály a prevedenie
 
Asus rovnako ako pri výrobe hodiniek ZenWatch, tak aj pri výrobe ZenWatch 2 dbal na výber kvalitných materiálov a veľkú pozornosť venoval detailom. Hodinky je možné vybrať v dvoch veľkostiach (1,63’’ a 1,45’’) a v troch farebných prevedeniach (čierne, strieborné a ružovo zlaté). Remienok je na výber gumový, kožený alebo oceľový. Gumový remienok je dostupný vo farbách modrá, oranžová, červená alebo tmavošedá a hodí sa skôr pre športovejšie založených ľudí a tých čo majú radšej ležérnejší štýl. Kožený remienok y jemnej kože sa vyrába v hnedožltej, hnedej, šedej, modrej alebo oranžovej a hodinky sa vďaka nemu nosia pohodlne a vyzerajú elegantne. Vďaka spolupráci firmy ASUS s firmou Swarovski® je možné zakúpiť aj kožený remienok s kryštálmi. Oceľový remienok je dostupný vo farbách tela hodiniek, teda striebornej, čiernej a ružovozlatej
a k dispozícii je spolu až 18 farebných kombinácií. Sklo displeja je vyrobené z odolného Gorilla Glass 3, ktoré sa len tak ľahko nepoškriabe.

Batéria a nabíjanie
 
Nabíjanie je zabezpečené magnetickou nabíjačkou vďaka ktorej je čas nabíjania oveľa kratší. Batéria sa do polovice nabije za 35 minút. Kapacita batéria je 400 mAh a mala by vydržať 4 dni, čo je oveľa viac ako u predošlého modelu.

Aplikácie
 
Ciferník je možné vybrať z 50 predvolených vzorov. Na výber je niekoľko druhov ciferníkov od digitálnych po klasické ručičkové. Prípadne si dizajn ciferníka môžete vytvoriť podľa seba v jednoduchej aplikácii Watch Face Land.
Jedna z najpopulárnejších aplikácií hodiniek ZenWatch je diaľková spúšť kamery smartfónu a výrobca ju samozrejme nevynechal ani v ZenWatch 2. Pomocou tejto aplikácie vidíte hľadáčik kamery smartfónu priamo na displeji hodiniek. To je výhodné napríklad pri fotení na koncerte so smartfónom nad hlavami davu, kedy stačí pohodlne pozerať na hodinky a urobiť požadovanú snímku. Taktiež sa dá diaľková spúšť využiť pri hromadnom fotení, kedy stačí správne položiť smartfón a nemusí nikto na fotke chýbať. V hodinkách ZenWatch 2 je samospúšť rýchlejšia ako v predošlej verzii a prepínať môžete medzi prednou a zadnou kamerou smartfónu.
Hodinky sa dajú ovládať dotykom aj hlasom. ZenWatch 2 majú proti ZenWatch prepracovanejší dizajn a tiež lepšie ovládanie vďaka bočnej korunke.


Operačný systém
 
ASUS ZenWatch 2 sú ovládané operačným systémom Android Wear a sú kompatibilné s Android smartfónmi. Vďaka Android Wear sa na displeji hodiniek zobrazujú správy, prichádzajúce hovory, notifikácie a iné informácie zo smartfónu, vďaka čomu netreba vyťahovať smartfón z vrecka.

Hodinky Asus ZenWatch merajú:
  • Tep
  • Počet krokov
  • Prejdenú vzdialenosť

Hodinky ASUS ZenWatch 2 sú oproti ich prvej verzii vylepšené po všetkých stránkach a ponúkajú novú funkcionalitu, ktorá tieto hodinky posúva na inú úroveň. Vďaka certifikátu IP67 sa dajú hodinky nosiť v každom počasí a dokonca aj v sprche.



Výhody hodiniek Asus ZenWatch 2:
  1. Veľmi pekný dizajn
  2. Na výber dve veľkosti tela hodiniek
  3. Kvalitné materiály
  4. Hardwarové vybavenie
  5. Pohodlné nosenie a výber remienkov

Nevýhody hodiniek Asus ZenWatch 2:
  1. Výdrž batérie je lepšia ako u predošlého modelu, ale mohla by byť ešte väčšia
  2. Displej by mohol byť väčší
  3. Veľa nepotrebného softvéru



Špecifikácia hodiniek Asus ZenWatch 2:

 Procesor  Qualcomm Snapdragon 400 1.2GHz
 Pamäť  512 MB RAM; 4GB eMMC Flash
 Operačný systém  Android Wear
 Prenos dát  Bluetooth 4.1, WiFi
 Rozmery (DxŠxV)  49,6 x 40,7 x 9,4 ~ 10,9 mm
 Váha  Telo: 50 gramov; náramok 25 gramov
 Materiál  oceľové telo a kožený náramok s oceľovou sponou
 Displej  dotykový AMOLED 1.63"; rozlíšenie 320 x 320px, 278ppi
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  obsahuje
 Batéria  Polymérová 400mAh;drž do 4 dní
 Nabíjanie  Hodinky sú plne nabité za 1 hodinu
 Senzory  srdcového tepu, krokomer
 Cena  Od 199 Eur


Foto: www.asus.com
Kategória

0 komentárov