pondelok 28. decembra 2015

V roku 2015 uzrel svetlo sveta prvý fitness náramok od nemeckej firmy Sigma, ktorá už 30 rokov vyrába cyklopočítače či svietidlá na bicykle. Náramok Activio je zaujímavý počin a isto zaujme mnohých fanúšikov značky Sigma a nielen ich. Na výber sú 4 farebné prevedenia náramku: čierny, čierno/červený, modro/šedý a ružovo/šedý. Dvojfarebné prevedenia sú štýlové a pôsobia moderne. Silikónový náramok Activio sa nosí veľmi pohodlne a vďaka váhe len 18 gramov ho na ruke takmer necítiť. Náramok má odolnosť IPX7, rovnako ako známe hodinky Apple Watch. Označenie IPX7 znamená, že náramok nemá certifikovanú odolnosť voči prachu (prvé číslo X) a vydrží ponorenie do 1 metra vody na dobu 30 minút (číslo 7).

Displej

Od displeja nečakajte farebné zobrazovanie údajov, ale výrobca ho pojal veľmi jednoducho. Text na displeji je zobrazený červenými svietiacimi bodmi a v kontraste s čiernym pozadím je dobre čitateľný aj na priamom slnku. Text sa prispôsobuje podľa toho na akej ruke ho nosíte a vie sa otočiť o 180˚, problém teda nebudú mať praváci ani ľaváci. V nastaveniach je možnosť voľby čo sa bude na displeji ukazovať: hodiny, kroky, spálené kalórie, vzdialenosť alebo aktivita. Na prednej časti displeja je tlačidlo, ktorým tieto zobrazenia prepínate. Podržaním tlačidla sa prepne hlavné menu náramku.

Analýza spánku

Náramok Sigma Activio ponúka možnosť nastavenia časov spánku a mód spánku sa dá aktivovať alebo deaktivovať manuálne. Pri zapnutom spánkovom móde je náramok citlivejší na pohyby a tým sa dajú zistiť fázy spánku nositeľa náramku. Ráno si užívateľ ľahko pozrie v aplikácii Sigma Activ v akých hodinách a ako dlho trval hlboký alebo ľahký spánok. V nastaveniach sa dajú nastaviť tri druhy budíka.

Ciele a odmeňovanie

Náramok má automaticky nastavený cieľ 10 tisíc krokov za deň a keď používateľ náramku dosiahne tento cieľ, bude odmenený ‘zlatou’ medailou. Prečo počet 10 000 krokov? Táto hodnota je podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) dobrá hodnota dennej aktivity človeka. Pri prejdení 7500 krokov za deň vás odmení náramok striebornou a za 5000 krokov bronzovou medailou. Denné ciele krokov sa dajú zmeniť. V aplikácii Sigma Activ na smartfóne sa ukladajú namerané hodnoty z náramku a užívateľ má prehľad o počte prejdených krokov, spálených kalórií či spánkovej aktivite. Údaje sa do aplikácie prenášajú pomocou bezdrôtovej technológie Bluetooth Smart. V nastaveniach náramku si užívateľ môže nastaviť profil, kde si určí pohlavie, váhu, výšku, vek, ba dokonca aj dĺžku kroku, čo pomôže presnejšiemu meraniu spálených kalórií. V podstate vás vie náramok pri neustálom nosení sledovať 24 hodín denne 7 dní v týždni. Progres je zobrazovaný na displeji a pri dosiahnutí cieľa to náramok oznámi.

Náramok Sigma Activio dokáže sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie
  • dĺžku a fázy spánku
  • zóna intenzity (nízka/stredná/vysoká)

Batéria a nabíjanie

Výdrž batérie je približne 8 dní, čo je veľkou výhodou náramku. V balení je USB kábel, ktorý slúži na nabíjanie náramku. Plné nabitie dosiahne náramok za 2 hodiny. Pri kapacite batérie menšej ako 20 % náramok 5-krát zabliká, a potom sa na displeji raz za hodinu zobrazí varovanie. Aplikácia Sigma Activ sa dá nainštalovať na smartfón s operačným systémom Android či iPhone. Potom čo sa náramok spáruje so smartfónom sa namerané údaje automaticky prenášajú do aplikácie. Aplikácia je na stiahnutie zadarmo (obchod Google Play alebo Apple App) a dáta sú zobrazované v prehľadnom koláčovom alebo stĺpcovom grafe. Náramok je kompatibilný so smartfónmi s operačným systémom od verzie 4.3 s a iOS 8.0.


Výhody náramku Sigma Activio:
  1. Dizajn
  2. Nízka hmotnosť
  3. Výdrž batérie
  4. Jednoduchosť
  5. Cena

Nevýhody náramku Sigma Activio:
  1. Pre niekoho sa môže zdať náramok príliš jednoduchý
  2. Nie je odolný proti prachu



Špecifikácia náramku Sigma Activio:
 Procesor  -------
 Pamäť  -------
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth Smart
 Váha  18 gramov
 Materiál silikónový remienok, plastový kryt displeja
 Displej zobrazenie pomocou červených bodov
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  neobsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  drž približne 8 dní
 Nabíjanie  Náramok je plne nabitý za 2 hodiny cez USB kábel
 Senzory  -------
 Cena  Od 40 Eur


Foto: www.sigmasport.com

Kategória

2 komentáre:

  1. Ahojte,
    podarilo sa Vam niekomu spraovat naramok s telefonom?
    Mne to strajkuje a nechce ist.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. UZ viem preco to nejde, mozete si to precitat tuto https://chytre-naramky.heureka.sk/sigma-activo/recenze/?s=6#reviews

      Odstrániť