utorok 26. apríla 2016

Crowdfundingova spoločnosť Indiegogo pomohla už nie jednému produktu pri kampani. Môžeme si pripomenúť úspešnú kampaň slovenského produktu Ivana Lazárova z Bratislavy, okuliare k PC DEV1S. Okuliare sa úspešne predávajú za cenu, ktorou konkurujú kvalitou známej značke Gunnar. Ale späť k hodinkám CoWatch, ktorým pomáha Indiegogo pri ich uvedení na trhu. Nápad na tieto hodinky sa zrodil začiatkom roka 2015 a realizuje ho tím zložený zväčša z Číňanov. Cena hodiniek je stanovená na 179 USD bez poštovného a dodnes (26.4.2016) vyzbierali autori hodiniek CoWatch takmer 130 tisíc USD. To už je slušná suma na začatie výroby. Autori týchto hodiniek sa chvália najmä prvenstvom rozpoznávania hlasu systémom Alexa od Amazonu, ktorý zatial nebol integrovaný do chytrých hodiniek.

Prevedenie, materiály a výbava

V okrúhlom odolnom puzdre z nerezovej ocele a oxidovej keramiky s prímesou oxidu zirkoničitého sa pod Amoled displejom 400x400 pixelov s hustotou 226 PPI ukrýva 1,2 GHz dual-core procesor M200, 1GB RAM a 8GB úložného priestoru. Ciferník hodiniek je možné meniť a na výber je veľké množstvo dizajnov od minimalistických po pestrofarebné. Na displeji sa dajú čítať emaily, správy, pozrieť hovory na zo smartfónu.  Integrovaná virtuálna hlasová asistentka Alexa od Amazonu zaujme najviac. Plánuje, pripomína, volá, posiela správy vašim kontaktom. V tomto jej funkčnosť môže smelo konkurovať známejšej asistentke Siri od Apple. Dokonca za pomoci Alexi môžete ovládať svoju domácnosť. Svetlá, termostat, bezpečnostné uzamykanie dverí a iné zariadenia. Hodinky CoWatch majú samozrejme akcelerometer, gyroskop, magnetometer a snímač tepovej frekvencie pre sledovanie aktivity. Hovor na smarfóne cítime vďaka vibračnému motorčeku priamo na ruke, čo sa môže hodiť najmä pri športe. Musíme však oželieť absenciu GPS.

Za nízku cenu môžete získať dostatočný výkon na báze s operačným systémom Chronologics OS. Tieto chytré hodinky bude spoločnosť ponúkať vo verzii s koženým remienkom a tiež s kovovým remienkom Milanese v dvoch farebných prevedeniach. Vzhľadovo CoWatch síce neohúria, ale užívatelia sa za ne určite nebudú musieť hanbiť. Uvádzacia cena týchto elegantných chytrých hodiniek bola v rámci kampane stanovená na 159$ s výhodami predobjednávky. Za túto cenu však už hodinky nekúpite, pretože bola stanovená len pre prvých 400 záujemcov. Ďalších 600 záujemcov si môže hodinky CoWatch kúpiť za spomínaných 179$. Konečná maloobchodná cena by nemala prekročiť sumu 279$. Dostupnosť týchto startupových hodiniek výrobca uvádza jún 2016.


Hodinky CoWatch dokážu sledovať nasledovné aktivity:
  • počet prejdených krokov
  • prejdenú vzdialenosť
  • spálené kalórie
  • srdcový tep

Výdrž batérie

Batéria kapacity 300MHz by mala vydržať 32 hodín a v úspornom režime, až po dobu troch dní. Nie je to veľa a realita bude pravdepodobne v tomto rozsahu.

Výdrž a kompatibilita

CoWatch sú vodeodolné voči ošpliechani alebo náhodnéhu poliatiu, avšak nie sú vhodné na plávanie. Konektivita je zabezpečená pomocou Bluetooth so zariadeniami s Androidom 5 a vyššie a iOS 9 a vyššie.

Výhody hodiniek CoWatch:
  1. Nadčasový dizajn
  2. Výbava

Nevýhody hodiniek CoWatch:
  1. Neznámy výrobca
  2. Neotestovaná spoľahlivosť a funkcionalita
  3. Dostupné v júni 2016

Oficiálne video ako vznikali hodinky CoWatch
 


Špecifikácia hodiniek CoWatch:
 Procesor  M-200; 1,2 GHz dual-core
 Pamäť  1GB RAM + 8GB Flash pamäte
 Operačný systém  -------
 Prenos dát  Bluetooth 4.0
 Váha  -------
 Materiál kožený/oceľový remienok a oceľové telo
 Displej 1,39 palcový AMOLED; rozlíšenie 400 x 400 px; 286 ppi
 Fotoaparát  neobsahuje
 Kamera  neobsahuje
 Mikrofón  obsahuje
 Reproduktor  neobsahuje
 Vibračná signalizácia  neobsahuje
 Batéria  300 mAh; drž maximálne 3 dni
 Senzory  3-osí akcelerometer, gyroskop, kompas, monitor tepu
 Cena  Od 179 USD


Foto: www.imcowatch.com

0 komentárov