štvrtok 18. augusta 2016


Čínska spoločnosť Mobvoi mieri svojimi chytrými hodinkami Ticwatch 2 do sveta. Okrem čínskeho trhu bude druhú generáciu hodiniek predávať do celého sveta.
Tieto chytré hodinky uzreli svetlo sveta v rámci projektu Kickstarteru, ktorý im pomáha pri štarte a doposiaľ dosiahli finančnej podpory $ 1,497,356. Pritom cieľ firmy bolo vyzbierať aspoň 50 tisíc USD. Ide o druhú generáciu hodiniek Pekinskej spoločnosti Mobvoi. Čo prináša vylepšená verzia Ticwatch hodiniek?

Dizajn

Čo sa týka dizajnu ten sa radí k jedným z krajších medzi všetkými chytrými hodinkami, ktoré už na trhu sú. Tieto hodinky si určite všimnete. Spoločnosť Mobvoi si na spoluprácu prizvala dizajnéra Miko Nenonena, ktorý spolupracoval aj so spoločnosťami ako sú Nokia a Nest. Okrúhly ciferník bude vo verzii hliník a nerezová oceľ. Na výber bude aj remienok a ten sa dočkal okrem nerezovej a koženej verzie aj silikónového remienka. Po stránke dizajnu tomuto modelu niet čo to vytknúť a ak sa vám ho podarí získať v rámci Kickstarteru za cenu predobjednávky jednoznačne môžete byť spokojný.

Operačný systém a funkcie

Chytré hodinky Ticwatch 2 vsadili na vlastný operačný systém Ticwear 4.0 ktorý má základ v Androide. Nejde o overený používaný Android Wear ale aplikácie dosahujú určitej kompatibility. Spolupracujú so smartfónmi s iOS 8.0 a Android. 4.3+. V rámci operačného systému majú hodinky totožný základ podporujú asistenta Google Now a nechýba ani fitness pomocou Google Fit. Vďaka zabudovanému mikrofónu a reproduktoru môžete samozrejme prijímať hovory a zadávať aj hlasové príkazy. Výrobca vsadil práve na interaktivitu pomocou hlasu. Spýtať sa hodiniek Ticwatch 2 aké bude počasie nie je žiaden problém. Ovládanie je intuitívne a ľahké do všetkých štyroch strán po dotykovom displeji. Prejdením po pravej strane puzdra, kde sa nachádza patentovaný dotykový prúžok ovládanie dostáva nový rozmer. Môžete si rolovať ponuku, približovať a pridávať hlasitosť. Slúži ako klasické dvojtlačidlo - +. Tento spôsob je však oveľa sofistikovanejší, podobný systému lunety pri hodinkách Samsung. Priložením dlane aktivujete takzvaný palm diskrétny úsporný režim. Vďaka snímaču srdcového tepu hodinku oceníte aj pri športových aktivitách. A samozrejme nechýbajú ani notifikácie na správy a udalosti.

Parametre a výdrž

Hodinky disponujú dotykovým 1,4'' OLED displejom, nechýba im mikrofón a zabudovaný reproduktor. Veľkosť pamäte je 4 GB a výrobca nezabudol ani na GPS modul a senzor srdcového tepu. Vo vnútri sa ukrýva 512 Mb RAM pamäte. Samozrejmosťou je Bluetooth, Wifi vibračný motorček. Nabíjajú sa pomocou magnetickej nabíjačky a s batériou o kapacite 300 mAh vydržia skvelých 20 hodín aktívneho používania.

Výhody
  • Štýlový unisex dizajn
  • Výborný displej
  • Vymeniteľnosť remienkov
  • Zaujímavé ovládanie, vďaka dotykovému prúžku určite jeden z nových trendov ovládania hodiniek Operačný systém kompatibilný s aplikáciami pre Android Wear
  • Ochrana IP65 proti prachu a pošpliechaniu vodou
  •  Dobrá výdrž batérie
  • Senzor srdcového tepu
  • GPS


Nevýhody
  • Ak nestihnete ponuku Kickstarteru, cena $ 199 je už podstatne vyššia a konkurencia je veľká
  • Trochu netypicky je jediné tlačidlo korunka, ktorou sa potvrdzuje na ľavej strane (chvíľu si na to bude treba zvykať)

Video



Záver

Aktuálna cena na Kickstarteri je $ 159 a prvý užívatelia, ktorý si hodinky objednali by ich mali dostať už v priebehu mesiacov september, október. Pre ostatných sa dostanú hodinky do predaja za cenu $ 199. Spoločnosť oznámila, že pracuje na tom aby sa mohli vykonávať platby aj za pomoci týchto hodiniek. Ako sa s nimi zžijú prví užívatelia ukáže čas. Hodinky Ticwatch 2 majú veľký potenciál zamútiť hladinu trhu s chytrými hodinkami.

Špecifikácia hodiniek Ticwatch 2:

 Procesor  MTK MT2601 1,2 GHz dual-core
 Pamäť  512 MB RAM; 4 GB ROM
 Operačný systém  Ticwear 4.0 Global Edition
 Prenos dát  Bluetooth 4.1;  Wi-Fi 802.11 b/g/n
 Rozmery  šírka 42 mm x hrúbka 11,95 mm; šírka remienka 20 mm
 Váha  43,9 až 116,7 gramu podľa materiálov hodiniek
 Materiál  telo z anodizovaného hliníka alebo ocele a silikónový alebo kožený remienok
 Displej  OLED; sklíčko odolné proti poškriabaniu
 Uhlopriečka  1,4'' (3,56 cm)
 Rozlíšenie  400x400 px, 281 dpi;
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  obsahujú
 Reproduktor  obsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  300 mAh; výdrž 7 dní
 Nabíjanie  magnetické bezdrôtové; dĺžka nabíjania 90 minút
 Senzory  srdcového tepu, akcelerometer, GPS
 Cena  43 eur

Foto: chumenwenwen.com
Kategória

0 komentárov