štvrtok 25. mája 2017

nokia smartwatch
Mobile Wold Congress 2017
Je to už takmer rok, čo Nokia formou akvizície kúpila francúzsku firmu Withings, známu pre dizajnové chytré hodinky. Stalo sa tak 31.5.2016, ale hodinky pod značkou Withings sa vyrábajú dodnes. To sa zmení od tohto leta 2017, kedy by mali na trh prísť prvé chytré hodinky Nokia. Mobilné telefóny Nokia v predaji výrazne zaostali za konkurenciou, na poli smartwatch si možno vybojujú lepšie postavenie. Ak budú pokračovať v dizajne Withings, potom je to dosť pravdepodobné.

Na tohtoročnom kongrese o mobilných zariadeniach (Mobile Wold Congress 2017) oznámila niektoré novinky, ktoré sa chystajú. Pod značkou Nokia sa budú od leta 2017 vyrábať nielen chytré hodinky, ale aj iné múdre zariadenia ako monitory srdcovej frekvencie, kardio váhy, monitory krvného tlaku a iné. Hodinky by mali mať dizajn úspešných hodiniek Withings Activité. Zariadenia by mali používať aplikáciu Nokia Health Mate a Nokia chystá aj nové funkcie.
Aplikácia by mala zbierať namerané údaje a zobrazovať ich užívateľom v prehľadných grafoch a tabuľkách.

Nokia tiež oznámila nový systém starostlivosti o pacientov na diaľku pomocou nositeľných zariadení tzv. wearables. Tento systém už firma Withings implementovala s NHS vo veľkej Británii a zdá sa, že Nokia chce tento systém ešte rozšíriť.

Nie je isté, či sa Nokia smartwatch budú dať kúpiť na Slovensku už toto leto, ale do konca roka ich u nás už s veľkou pravdepodobnosťou zoženiete.

Video z konferencie Nokia

Kategória

0 komentárov