piatok 26. mája 2017


Na trhu je nespočetné množstvo fitness náramkov evokujúce dizajnom chytré hodinky alebo sporttestery, ale aj jednoduché náramky pripomínajúce gumený pásik. Čo do funkcionality  výrobcovia sa predbiehajú v pridávaní nových funkcii na monitorovanie rôznych činností. Čoraz častejšie sa však odkláňajú od toho, že náramok má pôsobiť športovo.  Dôkazom toho je inteligentný náramok Gemio, ktorý je startupovým počinom spoločnosti  Gemio, Loop Devices, Inc.
Nejde o funkciami nabitý náramok, skôr o futuristický módny doplnok. Spoločnosť  prezentuje  náramok Gemio ako high-tech náramok priateľstva. Jeho filozofia spočíva v tom priniesť mladým sociálny módny doplnok, ako určitý druh sebavyjadrenia a komunikáciu s priateľmi.

Kúzlo tohto krásneho inteligentného náramku spočíva v led diódovom pase, ktorý sa rozsvieti a zavibruje,  keď je niekto z vašich priateľov nablízku. Zároveň slúži aj ako komunikačný nástroj. Medzi priateľmi si na diaľku zasielate rôzne vytvorené svetlené gestá, virtuálne podanie rúk,  pozdravy takzvané “high five“. Vďaka použitým “gemsetom“ si svoj náramok môžete dizajnovo meniť a  prispôsobiť podľa vkusu. Náramok sa prispôsobí  vášmu oblečeniu a dokonca aj hudbe, ktorú počúvate. V náramkoch je zabudovaný mikrofón a 3-osí akcelerometer. Výdrž batérie náramku je 8 hodín ,čo je akurát na večerný žúr.

Náramok Gemio  ukrýva vo vnútri akcelerometer, gyroskop , led diódy a bluetooth  pre pripojenie k smartfónu a iným náramkom. Pomocou aplikácie MyGemio si online zmeníte farby a svetelné efekty na svojom náramku. Dostupná by mala byť pre zariadenia Android a iOS. Rozmery náramku sú 67 x 55 x 17 mm. Nejedná sa teda o prehnane veľký náramok, ale pri zapnutých ledkách isto zaujme okolie, najmä v noci.

Tento dizajnový náramok je na trhu od druhého polroku 2016 a v súčasnosti je jeho cena 84.99$. Ďalšie gemsety si môže užívateľ dokúpiť v cene 14.99$. Objednávky sú možné na www.gogemio.com, avšak neposielajú na Slovensko (teda aspoň nemajú možnosť vybrať Slovensko pri dokončení objednávky). Ale možno sa dá dohodnúť aj na poslaní objednávky na Slovensko.

Cieľovou skupinou na ktorú sa firma Gemio zamerala týmto náramkom sú mladí ľudia, ktorý milujú zábavu a módu.  Až čas však ukáže, či si za takúto cenu mladí ľudia tento inteligentný módny doplnok doprajú. V tejto cenovej hladine už nájdeme na trhu chytré dizajnové náramky s oveľa väčším množstvom funkcii.

Video náramkov Gemio

Kategória

0 komentárov