utorok 8. novembra 2022


Takmer 10 rokov po tom, čo spoločnosť Google spustila operačný systém pre inteligentné hodinky Android Wear, vyrobil Google svoje vlastné chytré hodinky, ktoré nazvali ako Pixel Watch. Oficiálna prezentácia hodiniek sa uskutočnila v októbri spolu s novými smartfónmi Pixel 7 a Pixel 7 Pro.

Hodinky Pixel Watch majú cenovku 349 dolárov (379 €) a zatiaľ fungujú len s telefónmi s operačným systémom Android. Žiaľ nie sú kompatibilné s iPhonmi. Operačný systém hodiniek je Google Wear 3.

Pixel Watch majú nádherný dizajn a ocenia ich najmä milovníci okrúhlych ciferníkov. Sú z 80% vyrobené z recyklovanej nehrdzavejúcej ocele, vďaka čomu sú Pixel Watch odolnejšie ako väčšina inteligentných hodiniek, ktoré sú zvyčajne vyrobené z hliníka. Dodávajú sa v jednej veľkosti s priemerom ciferníku 41 mm a na výber je matná čierna, leštená strieborná alebo zlaté šampanské.

AMOLED displej s rozlíšením 320 ppi chráni 3D sklo Corning® Gorilla® Glass. Displej je tzv. 'always-on' teda vždy zapnutý. Práve sklíčko je hlavným prvkom, ktorý tvorí pekný dizajn hodiniek Pixel Watch. Displej disponuje odolnosťou voči vode do 5 ATM, teda vydrží pod vodou až do hĺbky 50 metrov. K dispozícii je výber predinštalovaných digitálnych ciferníkov, prípadne sa dajú ďalšie ciferníky nainštalovať z Google Play, prípadne použiť vlastnú fotografiu z Google Photos.

Na pravej strane hodiniek je jedno tlačidlo, pomocou ktorého sa posúva v rozhraní. 
Základný remienok sa je dodáva v dvoch veľkostiach (malý sa hodí na zápästia s obvodom 130-175 mm a veľký na zápästia s obvodom 165-210 mm). Základný materiál remienka je fluoroelastomér s mäkkou povrchovou vrstvou príjemnou na dotyk a odolnou voči potu. Dá sa vybrať aj remienok z tkanej priadze či kože. Kovové remienky sa očakávajú na jar 2023.

Batéria a nabíjanie


Batéria hodiniek má kapacitu 294 mAh, a Google tvrdí, že vydrží 24 hodín. To je o niečo lepšie ako 18 hodín výdrže hodiniek Apple Watch. Pixel Watch teda treba dobíjať raz denne. Pre nabíjanie hodiniek Google vyrobil vlastnú magnetickú nabíjačku vyrobenú z 50% recyklovaného plastu. Za pol hodinu sa batéria dobije na 50% percent kapacity a za 80 minút sa dobije doplna.

Hardvér

Hodinky majú zabudované GPS, snímač srdcovej frekvencie (veľmi presný), mikrofón, reproduktor a funkciu NFC pre platby priložením cez Google Wallet.

Aplikácie

Samozrejmosťou je Asistent Google, Google Wallet, Google Home na ovládanie inteligentných domácich gadgetov a potešia aj Google mapy, Youtube Music na streamovanie hudby či  možnosť inštalácie Spotify. Predinštalované sú aj fitness aplikácie: Google Fit a Fitbit (Google kúpil firmu Fitbit v roku 2019).

Momentálne sú Pixel Watch uvedené na trh iba v deviatich krajinách: USA, Kanade, Írsku, Veľkej Británii, Francúzsku, Nemecku, Japonsku, Austrálii a na Taiwane. Práve v týchto krajinách zaznamenal Google úspech s telefónmi Pixel a teda predpokladajú, že tu uspejú aj s hodinkami Pixel Watch.

Aj ked Google neprichádza so žiadnou prevratnou funkciou, hodinky Pixel Watch sú veľmi pekné s veľmi presným snímačom srdcovej frekvencie a bude zaujímavé sledovať ich ďalší vývoj.
Kategória

0 komentárov