streda 13. júla 2016


Žiadne hodinky nespôsobili taký rozruch na diskusných fórach pred svojím uvedením, ako inteligentné hodinky Apple Watch spoločnosti Apple sídliacej v Cupertine. Spoločnosť tak doplnila svoje portfólio o produkt, na ktorý nedočkavo čakali užívatelia tejto značky. V dnešnej dobe je už skoro pravidlom, že každý výrobca mobilných zariadení, skôr či neskôr zaradí do svojej ponuky nositeľnú technológiu v podobe inteligentných hodiniek alebo fitness náramku. Čím sú hodinky Apple Watch výnimočné? Pozrime sa na model Apple Watch Sport po uvedení predaja aj na náš trh pomocou oficiálnych predajcov. Takmer rok po uvedení do predaja v iných krajinách prišiel rad aj na Slovensko.

Minimalistický dizajn

Výrobca Apple svoje inteligentné hodinky, čo sa týka dizajnu nijak nevyšperkoval, ale vsadil skôr na minimalistický jednoduchý dizajn, ktorý dokonale zladíte so svojím iPhonom. Hodinky sú obdĺžnikového tvaru a puzdro je zo strieborného anodizovaného hliníku vo veľkosti 38 mm. Ak by vám táto veľkosť nevyhovovala v ponuke sú aj vo veľkosti 42 mm. Okrem strieborného hliníku je na výber puzdro v kozmickej sivej, zlatej a ružová zlatá. Model Apple Watch Sport je vybavený remienkom zo špeciálneho vysoko funkčného fluóroelastoméru, ktorý je hladký, pevný a na ruke príjemne jemný. Remienky sú v rôznych farbách, dajú sa ľahko vymeniť a výber je naozaj veľmi bohatý. Na tele Apple Watch nájdete na pravej strane otáčaciu korunku, ako pri klasických hodinkách a pod ňou podlhovasté tlačidlo. Na ľavú stranu výrobca umiestnil reproduktor a mikrofón. Výborne je riešené vymieňanie remienkov. Za pomoci malých tlačidiel uvoľníte obe strany remienka, ktoré ľahko vysuniete. Spracovanie je veľmi kvalitné, čo je pri výrobcovi Apple samozrejmosťou. Apple Watch Sport na ruke vyzerajú skvele a minimalistický dizajn im pridáva na elegancii. Tento rok s uvedením aktualizácie na watch OS 2 sa objavila nová výrobná séria aj s novými nylonovými náramkami a upravenou predajnou cenou.

Parametre a výdrž

Výrobca osadil model Apple Watch Sport Retina displejom s technológiou Force TouchIon –X sklíčkom. Displej je jemný, veľmi dobre čitateľný aj na priamom svetle a zobrazenie farieb je veľmi príjemné. Hodinky majú snímač tepovej frekvencie, akcelerometer a gyroskop. Nechýba im snímač okolitého svetla, vďaka ktorému zhasne displej priložením ruky. Takýmto spôsobom nielen uspíte displej, ale aj stlmíte prichádzajúci hovor. Aktivácia displeja je jednoduchým pootočením zápästia smerom k očiam. Samozrejmosťou je Wi-fiBluetooth. Pre nabíjanie sa používa magnetický nabíjací kábel s USB napájacím adaptérom. Výdrž batérie pri bežnom používaní by mala dosiahnuť 18 hodín, čo je z vlastnej skúsenosti dosiahnuteľná hodnota. Hodinky sú vodeodolné. Nemusíte si ich dávať dole pri umývaní rúk, neuškodí im pár kvapiek vody alebo dážď. Vnútorná pamäť ja 8 GB, čo bohato stačí na aplikácie aj fotografie.

Funkcie

Inteligentné hodinky Apple Watch bežia na operačnom systéme watch OS 2 a v priebehu niekoľkých týždňov by mala byt dostupná aktualizácia na nový watch OS 3, ktorý je už dostupný pre beta testerov. Ide o veľmi vyladený operačný systém spolupracujúci po spárovaní s iPhonom a lokalizovaný už aj do slovenského jazyka. Výpočet funkcii je veľký a tie najpraktickejšie, ktoré naozaj každý využije sú notifikácie priamo na displeji hodiniek s možnosťou odpovedať predvolenými správami. Možnosť hovoru priamo z hodiniek. Hovor môžete nie len prijať, ale aj opačne. Informácie na základnej obrazovke si môžete prispôsobiť podľa vlastnej potreby a doladiť rôzne štýly ciferníkov aj farebne k remienku. Využijete veľké množstvo aplikácii, ktoré podporujú watch OS a stále ich v App Store pribúda. Pod palcom tak budete mať aj svoju fyzickú aktivitu, vďaka aplikácii aktivita, ktorá vás upozorní , ak ste dlhšie bez pohybu. Tieto hodinky vás dokonca informujú v ktorej fáze sa nachádza mesiac a kedy v daný deň vychádza a zapadá slnko. Nechýba ani možnosť uloženia letenky priamo do Apple Watch a preukázať sa ňou iba priložením hodiniek.




Výhody hodiniek Apple Watch Sport:
    1. Kvalitné spracovanie a nízka hmotnosť
    2. Minimalistický moderný dizajn
    3. Podpora množstva aplikácií
    4. Možnosť telefonovania priamo z hodiniek
    5. Výborné meranie fyzickej aktivity
    6. Screenshot priamo z hodiniek do albumu fotky v iPhone

      Nevýhody hodiniek Apple Watch Sport:
        1. Vyššia cena
        2. Nabíjanie len cez špeciálnu nabíjačku (ak ju nemáte pri sebe, nemôžete nabíjať ničím iným)
        3. Kompatibilné s modelmi iPhone 5S a vyššie (staršie modely nemajú podporu)



        Špecifikácia hodiniek Apple Watch Sport:

         Procesor  Apple S1 computer-on-a-chip
         Pamäť  8 GB
         Operačný systém  Watch OS 2
         Prenos dát  Bluetooth® 4.0+ LE; Wi-Fi 802.11b/g/n 2.4GHz
         Rozmery  42 x 35,9 x 10,5 mm
         Váha  telo bez remienka 25 - 30 gramov; s remienkom 62 - 77 gramov
         Materiál  telo z anodizovaného hliníka a remienok oceľový alebo kožený, kompozitná zadná strana; Ion-X sklo; fluoroelastomérové remienky
         Displej  Retina displej s technologií Force Touch
         Uhlopriečka  1,42'' (3,61 cm)
         Rozlíšenie  38mm: 340x272 pixelov; 42mm: 390x312 pixelov
         Fotoaparát  neobsahujú
         Kamera  neobsahujú
         Mikrofón  obsahujú
         Reproduktor  obsahujú
         Vibračné  obsahujú
         Batéria  Li-Ion 70 mAh; výdrž do 72 hodín
         Nabíjanie  magnetický nabíjací kábel (2 metre); doba nabíjania 1,5 hodiny na 80% a 2,5 hodiny na 100%
         Senzory  snímač tepovej frekvencie, akcelerometer, gyroskop, GPS, kompas, okolitého svetla
         Cena  349 eur

        Foto: apple.com
        Kategória

        0 komentárov