utorok 12. júla 2016


Firma Razer bola založená v roku 2005 v San Diegu v Kalifornii a za pár rokov sa vypracovala medzi špičku v hracích technológiách. Je známa najmä medzi vášnivými hráčmi počítačových hier vďaka vynikajúcim doplnkom pre hráčov ako sú herné myši, klávesnice, reproduktory a herné plochy. Slogan firmy je 'For gamers by gamers', teda od hráčov pre hráčov. Aj firmu Razer zlákal trh s wearables a majú už na konte zopár chytrých hodiniek a náramkov.

Razer znova dokazuje, že okrem skvelých myší, klávesníc a slúchadiel dokáže aj iné veci, ako je napríklad inteligentný náramok. Jeho model NABU uzrel svetlo sveta v jeho už tradičných Razer farbách. Takže sa znova stretávame s čierno zelenou kombináciou.

Dizajn a displej

Tento chytrý náramok vám pomôže byť v kondícii vďaka peknému OLED displeju v rozlíšení 128 x 16 px. Samozrejmosťou je integrovaný akcelerometer. Priemerná výdrž batérie je 5 až 7 dní v závislosti, ako veľmi náramok využívate. Dobitie kapacity na maximum trvá približne dve hodiny. Váži 80 gramov. NABU nemá vstavaný mikrofón, ani reproduktor a signalizácia prebieha výlučne vibráciami. Tie si môžete naprogramovať aj v opakujúcich sa intervaloch. Vďaka tomu, že nemá žiadne otvory a tiež vďaka pogumovanému telu náramku, odolá vode pri sprchovaní a daždi. Dokonca zvládne aj menšie pády bez poškodenia. Vyrobený je z termoplastického gumového materiálu, ktorý je odolný a flexibilný. Všetky údaje o aktivitách zobrazuje podlhovastý dobre čitateľný displej. Jediné tlačidlo, ktorým sa ovláda zobrazovanie displeja ukrýva náramok nenápadne na vrchnej strane. Je k nemu dobrý prístup aj počas fyzickej aktivity, ale pre pozretie na displej už musíte rukou pootočiť. Zobrazované informácie sú prehľadné a postačujúce.

Funkcie


Náramok NABU ponúka štandardné možnosti monitorovania aktivít, ktoré môžete nájsť aj u iných fitness náramkov. Nechýba krokomer, meranie prejdenej vzdialenosti, počet spálených kalórií, čas aktívneho pohybu a taktiež monitor aktivity spánku. To všetko ukryté vo veľmi príjemnom minimalistickom dizajne. Konektivita je zabezpečená pomocou Bluetooth. Po spárovaní so smartfonóm a prepojením aplikácie NABU sa možnosti ešte rozširujú o zobrazovanie notifikácií prichádzajúcich hovorov, sms a emailov. Notifikácie podporujú aj instagram, facebook, twitter a skype. Náramkom môžete vzdialene ovládať aj hudbu v svojom smartfóne, ako aj funkcie fotoaparátu (iba iOS). O tom, že sa nejedná o len tak obyčajný fitness náramok, svedčí inovatívna funkcia, ktorá len za pomoci podania ruky inému užívateľovi so zariadením NABU umožní vzájomne si vymeniť informácie o facebookových a twitterových účtoch. Stretávať a poznávať iných ľudí ešte nikdy nebolo tak jednoduché. Aplikácia NABU je dostupná pre zariadenia Android 4.3 a vyšším a iOS 8 a vyšším.

Veľkosti a farby

 

Razer ponúka náramok NABU v dvoch veľkostiach a to S/M a M/L. V balení nájdete aj malý prídavný článok, ktorým si môžete svoj náramok v prípade potreby zväčšiť.
Priaznivci značky Razer dostali znova jeden príjemný produkt vo svojej čierno zelenej farbe. Takto si budú môcť rozšíriť svoje Razer kráľovstvo. Spoločnosť Razer uviedla náramok spolu s veľmi vydareným promo videom “RULE FOR SURVIVAL“ Svet ovládli krvilačné Zombies a vašou úlohou je zostať na žive. Zostaňte v pohybe, zostaňte v spojení . Cena chytrého náramku NABU sa pohybuje na našom trhu približne od 110€.



Výhody náramku Razer Nabu:
  1. Štýlový dizajn
  2. Výmena kontaktu na sociálnej sieti podaním ruky
  3. Nastavenie vibrácií


Nevýhody náramku Razer Nabu:
  1. Nie je vhodný na plávanie
  2. Nepohodlné na spanie kvôli hrúbke remienka
  3. Nemožnosť zvoliť si inú farbu ako čierno-zelená

Videorecenzia


Promo video

Špecifikácia hodiniek Razer Nabu:

 Procesor  --------
 Pamäť  --------
 Operačný systém  --------
 Prenos dát  Bluetooth® 4.2
 Rozmery  S/M náramok od 16,3 cm do 17,1 cm
 M/L náramok od 17,78 cm do 18,79 cm.
 Váha  80 gramov
 Materiál  telo z nerezovej ocele 316L a remienok oceľový alebo kožený, zafírové sklo
 Displej  jednofarebný OLED; rozlíšenie 128 x 16 px
 Uhlopriečka  --------
 Rozlíšenie  --------
 Fotoaparát  neobsahujú
 Kamera  neobsahujú
 Mikrofón  neobsahujú
 Reproduktor  neobsahujú
 Vibračné  obsahujú
 Batéria  Li-Ion 70 mAh; výdrž do 7 dní
 Nabíjanie  USB kábel
 Senzory  3-osí akcelerometer
 Cena  110 eur

Kategória

0 komentárov